Ensure domicil Aarhus

Ugens Insider

Hurtigtvoksende mæglerhus ønsker sig flere varer på hylderne

Et af landets største mæglerhuse, Ensure, satser på at tilbyde virksomhederne flere selskaber og produkter at vælge imellem inden for både forsikring og pension. Et internationalt netværk sikrer mulighederne på forsikring, men det bliver stadig sværere på pensionsområdet, hvor konsolideringen fortsætter.

Der er god fart i mæglerbranchen for dem, der evner og vil levere uvildig rådgivning. Det er i hvert fald meldingen fra Ensure, der er blandt landets største danskejede mæglerhuse. Og det går overraskende hurtigt fremad. I år forventer direktør Eva Madsen, at omsætningen passerer de 50 millioner kroner.

I perioden fra udgangen af 2015 til udgangen af 2018 er pensionsforretningen tredoblet i omsætning, mens skadesforretningen er fordoblet i samme periode. Det placerer umiddelbart Ensure som det største danskejede mæglerhus. Det vil sige lidt større end Contea, der lå på 43 millioner kroner i 2017 alene på skadesforsikring, men dog stadig mindre end svenske Söderberg & Partners og de tre store internationale selskaber.

Væksten hos Ensure kommer fra et erhvervsliv, som bliver stadig mere interesseret i at betale for uafhængig rådgivning, hvad angår forsikrings- og pensionsspørgsmål, forklarer administrerende direktør Eva Madsen fra kontoret i Herlev, et af Ensures fire kontorer. De andre tre ligger i henholdsvis Århus, Nordhavn og Odense.

”Vi oplever en kraftigt stigende efterspørgsel fra virksomheder, der ønsker uvildig rådgivning for at sikre den bedst mulige forsikringsdækning og bedste pensionsordning til medarbejderne.”

Sætter spørgsmålstegn ved uvildig rådgivning

Det med uvildig rådgivning fra en mægler helt uden økonomiske interesser i at sælge et bestemt produkt eller fra et særligt selskab er ikke nødvendigvis en selvfølge. Debatten bølger frem og tilbage om netop mæglernes uafhængighed.

Som beskrevet i InsideBusiness har der været en intensiv debat i branchen om produktet Willis Carrier Connect fra Willis.Towers.Watson, der mod betaling leverer ekstra viden til visse forsikringsselskaber, og om det er foreneligt med rollen som uafhængig mægler, selv om Finanstilsynet har sagt god for det.

På pensionssiden har den garvede mægler Jørgen Svendsen og andre offentligt kritiseret Söderberg & Partners for deres produkt, Tryghed 75, på grund af mulige økonomiske interesser for mæglerhuset i at sælge det produkt, hvilket Söderbergs Torben Spuur Jensen dog har afvist.

Men den slags går ikke hos Ensure, forsikrer Eva Madsen.

”Vi er et mæglerhus, der sætter vores uvildighed meget højt. Vi ønsker ikke at sælge produkter, vi selv har en økonomisk interesse i. Det er rådgivningen, vi lever af, og kunderne skal kunne stole på, at den er helt uvildig.”

Ensure blev oprindelig stiftet i 1999, men den 1. maj 2013 skiftede selskabet navn fra Dahlberg til Ensure, og i dag har koncernen i alt 67 ansatte (25 på pension og 42 på skadesforsikring). Og medarbejderantallet vokser hurtigt i takt med den stigende omsætning.

Det er især gået godt i København, efter at Ensure i 2015 udvidede med to garvede forsikringsfolk fra Codan, Jacob Ellenhard og Birger Nygaard, i et nyt selskab. Der er således tre forretningsben – og tre forskellige selskaber.

Behov for flere pensionsselskaber at vælge imellem

På pensionssiden er der Ensure International Pension Broker. Her har managing partner Lars Stampe Sørensen også fokus på uvildigheden. Derfor ser han gerne, at der kommer flere selskaber at vælge imellem, når Ensure går til virksomhederne for at finde den bedste pensionsordning.

”Det er ingen hemmelighed, at vi gerne så en mulighed for at kunne tilbyde virksomhedskunderne flere forskellige pensionsprodukter. Det kunne for eksempel være fra spillere som Nordnet og Saxo Bank, som tilbyder billige og effektive måder at forvalte pensionsformuen på,” siger Lars Stampe Søren.

Men i år går det hastigt den forkerte vej med udvalget, for AP Pension har købt Skandia, og Danica har købt SEB, så der er kun Norliv/Velliv, Danica, AP Pension, PFA, Topdanmark Liv og Alm. Brand Pension at vælge imellem for et mæglerhus som Ensure.

Skadesforsikring i hele verden

Helt anderledes er situationen for salg af skadesforsikringer til virksomhederne. Også her er det centralt, at der er flere valgmuligheder at tilbyde kunderne. Derfor er Ensure medlem af organisationen Worldwide Broker Network, som giver adgang til det internationale forsikringsmarked – og det er af stor værdi på skadesforsikring, konstaterer Birger Nygaard, managing partner på forsikringsmarkedet:

”Vi kan tilbyde vores kunder mæglerassistance fra hele verden ud over de internationale spillere, som er repræsenteret i Danmark Risk Point Chubb, CNA, Allianz og Zürich. Vi har endda mulighed for at gå på London-markedet og udvikle produkter til særlige risici.”

Det har man eksempelvis gjort til den danske leasingbranche, der har haft brug for at udvikle produkter til kunderne, der har været bange for høje omkostninger, når en privatleaset bil efter endt leasingperiode skulle leveres tilbage til leasingselskabet.

Ellers er der andre områder, som Ensure også ser på med bekymring. For de senere år er det blevet stadig mere populært, at mæglere opbygger pools på skadesforsikringsområdet. Det vil sige samle flere virksomheders risici og så sælge denne risiko til et eller flere forsikringsselskaber. På den måde bliver mæglerhuset selv en slags forsikringsselskab. Det er en udvikling, som Codan-direktør Scott Ørmen tidligere har advaret om, og som Willis.Towers.Watson i stor stil benytter. Men det vil man heller ikke røre ved fra Ensures side:

”Vi tror ikke på, at pooling giver en optimal behandling for den enkelte kunde. Hvis man laver ansvarsforsikring for 20 forskellige virksomheder, vil der altid være en let og en tung ende blandt dem. Det er upræcist, og man risikerer et potentielt rådgiveransvar, hvis en skade ikke kan dækkes,” forklarer Eva Madsen.

 

Boks start

Sagen kort

InsideBusiness sætter fokus på de hurtigtvoksende mæglerhuse, der går en spændende fremtid i møde.

Lovændringer er på vej, og der er fokus på uvildigheden.

Internt i mæglerbranchen er man bestemt ikke enig om, hvad der kendetegner en uvildig rådgivning på pensions- og forsikringsområdet. Ensure er dog et af de selskaber, der sætter uvildigheden højt, forklarer Eva Madsen, direktør i Ensure.

LÆS MERE

Tre mæglerhuse trodser markedet og stormer frem

APC sætter gang i ny salgsproces

Mæglerhus kårer stærke forsikringsselskaber – og ryger i clinch med Topdanmark

Codan direktør ser endelig lys, men mæglermodel presser forsikringsbranchen

Skarpt angreb på pensionsmæglernes forretningsmodel 

Her er vinderne og taberne i forsikringsbranchen

Her er de vigtigste nye forretningsområder for forsikring

Bilforsikring bliver teknologisk slagmark. Nu vil selskaberne holde øje med kørslen