pexels-photo-3184465

Sponsoreret artikel

Husk dette, når du starter som selvstændig

At starte som selvstændig kan være både spændende og skræmmende på samme tid. Der er mange ting, man skal have styr på, når man driver sin egen virksomhed, lige fra at finde de rette kunder til at fakturere dem korrekt.

Denne artikel fokuserer blandt andet på, hvad du skal huske, når du vælger A-kasser for selvstændige og forsikringer.

Hvilken A-kasse skal jeg som selvstændig vælge?

Der er mange forskellige A-kasser for selvstændige, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken man skal vælge. Der er dog nogle ting, som man kan overveje, inden man træffer sit valg. For det første bør man overveje, hvor meget man ønsker at betale i kontingent. Dette vil typisk afhænge af ens indtjening, og hvor meget man har råd til at betale. For det andet bør man overveje, hvilke ydelser, der er vigtigst for en selv. Nogle A-kasser tilbyder flere ydelser end andre, så her kan det være en god idé, at sammenligne de forskellige A-kasser på nettet eller lave en liste med de vigtigste ydelser for en selv. Dette kan eksempelvis være et stort netværk eller muligheden for at deltage i forskellige arrangementer.

Hvilken forsikring har jeg brug for som selvstændig?

Der er mange forskellige typer af forsikringer, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken forsikring man har brug for. Dette gælder især, hvis man er selvstændig. Der er dog nogle forsikringer, som alle selvstændige bør have. Den første og mest vigtige forsikring er en ansvarsforsikring. En ansvarsforsikring dækker over skader, som man som selvstændig påfører andre personer eller deres ting. Dette kan eksempelvis være, hvis man kommer til at ødelægge noget under et job, eller hvis man påfører andre personskade. Endelig bør alle selvstændige overveje, også at tegne en livsforsikring. Livsforsikringen dækker over ønsket om, at ens pårørende skal have økonomisk sikkerhed i tilfælde af ens død, uanset om dette sker pludseligt eller efter et langt sygdomsforløb.

Få styr på din økonomi som selvstændig

Som selvstændig er det også vigtigt, at have styr på økonomien, da man ikke har en arbejdsgiver, der tager sig af dette. Det kan være en udfordring at have styr på alle udgifter og indtægter, men det er vigtigt, at gøre sig denne ulejlighed. Der er flere forskellige måder man kan gøre dette på. Man kan eksempelvis bruge et regneark til at følge indtægter og udgifter, eller man kan bruge en budgetapp til sin mobiltelefon. Man kan også få hjælp udefra af en revisor, som sørger for, at regnskabet er i orden.