Billede - ib.dk 3fæ

Sponsoreret artikel

Hvorfor stiger efterspørgslen på boligrådgivning i disse år?

Som boligkøber er der meget at holde styr på, og det kan være svært at bevare overblikket. Det gør sig gældende for både førstegangskøbere og de mere erfarne på boligmarkedet. Det er der heldigvis råd for, og det råd vælger flere og flere boligkøbere at følge – de benytter sig nemlig af professionel boligrådgivning. Vil du vide mere om, hvorfor boligrådgivning er blevet så populært, så læs med her.

Hele processen med at købe ny bolig begynder som oftest med en drøm. Det kan være en drøm om at flytte i et større eller nyere hus, om at flytte tættere på sin arbejdsplads eller om at flytte sammen med sin udkårne. Man glæder sig naturligvis til at udleve sin drøm, men inden man når til vejs ende, skal der investeres både tid og energi i at få forhandlet boligen på plads. Ikke alle føler, at de har tiden eller overskuddet, så de vælger at benytte en boligrådgiver.

Hvilke ydelser kan en boligrådgiver tilbyde?

Mange boligrådgivere har en juridisk uddannelse bag sig samtidig med, at de har stor erfaring med køb og salg af ejendomme som for eksempel fra en baggrund som ejendomsmæglere. Rådgiverne kan derfor tilbyde boligkøbere et bredt spektrum af boligekspertise samt juridisk rådgivning og kompetence:

  • De kan yde professionel boligrådgivning, hvor køber bistås i alle aspekter i bolighandlen fra start til slut.
  • De kan assistere køber med at finde den rette bolig, hvor købers forskellige ønsker og behov i forhold til pris, boligtype og beliggenhed forsøges tilgodeset på bedste vis.
  • De kan gennemgå tilstandsrapport og elinstallationsrapport samt vurdere boligens tilstand.
  • De kan rådgive om de juridiske forhold i handlen, gennemgå købsaftalen og vejlede om tegning af ejerskifteforsikring.
  • De kan udarbejde og kontrollere de formelle dokumenter i handlen som skøde og refusionsopgørelse.
  • De kan – som måske noget af det allervigtigste – skabe tryghed og sikkerhed hos køber.

Hvad er prisen på boligrådgivning?

Prisen på boligrådgivning begynder omkring de 4.000 kr. og kan bevæge sig op til ca. 12.000 kr., men den endelige pris afhænger naturligvis af flere forskellige faktorer såsom omfanget af ydelser, købers behov og rådgiverens salær. Nogle boligrådgiver arbejder også ud fra princippet: ingen handel – intet salær.

Flere boligrådgivningsfirmaer tilbyder pakkeløsninger, hvor kunden alt efter behov kan vælge en løsning, hvor rådgiveren enten er med i alt fra A til Z eller mere er med på sidelinjen.

Hvordan adskiller en boligrådgiver sig fra en ejendomsmægler?

Når sælger sætter sin bolig til salg, allierer vedkommende sig som oftest med en ejendomsmægler. Ejendomsmægleren sørger for at varetage sælgers interesser i bolighandlen og vil til enhver tid stræbe efter, at sælger får solgt sin bolig til den højest mulige pris og til de bedste mulige betingelser for sælger. Som køber kan man derfor hurtigt få en oplevelse af, at man står alene i hele denne proces, og at ens interesser ikke på samme måde som sælgers bliver repræsenteret i handlen.

Når man som køber vælger en boligrådgiver, får man på lignende vis som sælger sin egen professionelle mægler på sin side. Boligrådgiver er udelukkende købers mand, og vedkommende arbejder uvildigt og uafhængigt. En af boligrådgiverens fornemmeste opgave er at varetage købers interesser og sørge for, at der forhandles den bedst mulige pris på de bedst mulige vilkår set fra købers side.