Russell

Inside story

International headhunter snupper dansk topprofil

Headhunteren Russell Reynolds henter nu en af landets tungeste profiler, der skal sikre firmaet rygstød i en central industri, der de senere år har nydt stor bevågenhed fra investorer, herunder kapitalfonde.

Blot få måneder efter at have forladt Egon Zehnder er den højt respekterede headhunter Peter Levin nu klar til at tage fat på et nye kapitel i karrieren som partner hos det internationale firma Russell Reynolds.

I går blev Levin præsenteret for medarbejdere og partnerkreds på Kongens Nytorv 3, efter at branchens aktører gennem længere tid har spekuleret i, hvorvidt det ville lykkes en af branchens store aktører at opsnappe Peter Levin, eller om han efter en årrække inden for executive search ville prøve kræfter med eksempelvis en bestyrelseskarriere.

Sådan skulle det dog ikke være, for Peter Levin er med egne ord slet ikke færdig med den branche, han kom til i slutningen af 1990’erne efter en del år hos blandt andre Novo Nordisk.

”Efter mit farvel til Egon Zehnder har jeg brugt tiden på at kigge mig om og se på de muligheder, der opstod. Og her var Russell Reynolds et perfekt match for mig, da firmaet har en utrolig stærk international platform, som meget få andre herhjemme kan matche,” siger Peter Levin

Peter Levin var 25 år hos Egon Zehnder, hvor han både var chef for det danske kontor i en periode, inden han til slut stod i spidsen for firmaets centrale forretningsområde global health practice.

”Jeg har været utrolig glad for min tid i Egon Zehnder, men jeg følte helt klart, at jeg stadig havde meget mere at give og en stor appetit på fortsat at dedikere min tid til en branche, som jeg har stor passion for, og hvor jeg gennem årene har opbygget nogle stærke relationer. Jeg kommer ikke ind med spidse albuer og et ønske om at ændre noget, for de helt fundamentale principper og strategier i Russell Reynolds passer rigtig fint med, hvordan jeg arbejder,” siger Peter Levin.

Herhjemme har han blandt andet arbejdet tæt sammen med Lundbeck, Genmab, ALK og senest Leo Pharma, hvor han hjalp medicinalvirksomheden med at finde selskabets nye topchef, Christophe Bourdon. Levin har derfor ikke overraskende gennem en årrække været kendt for at være en af de absolut førende kapaciteter på området både herhjemme og globalt.

Netop farmaindustrien er kendetegnet ved, at jagten på de bedste profiler typisk sker ud fra et globalt perspektiv.

”Vi har i Danmark en rigtig stærk medicinalindustri, og bestyrelserne i er i dag uhyre bevidste om, at man er nødt til at lave en international search, hvis man vil have de bedste kandidater. Her står Russel Reynolds rigtig stærkt, da man har skabt en rigtig stærk global forretning inden for farma,” siger Peter Levin.

Skal have fat i de tunge aktører

For Russel Reynolds er ansættelsen af Peter Levin noget nær perfekt timet, idet firmaet for ganske nylig mistede Lars Rønn til konkurrenten Korn Ferry.

Derfor er lederen af Russell Reynolds danske kontor, Peter Gramkov (billedet), også yderst tilfreds med, at det er lykkedes at hyre Peter Levin, der gennem en årrække har været en af de mest respektere headhuntere herhjemme.

”For os er ansættelsen af Peter et perfekt match. Danmark har altid haft en stærk position både i Norden og sågar Nordeuropa, når det handler om farma og biotek. Derfor er det helt naturligt, at vi nu anført af Peter satser endnu mere på området og får den stærke lokale tilstedeværelse kombineret med et internationalt udsyn,” siger Peter Gramkov, der har stået i spidsen for firmaets danske kontor siden 2014.

Gramkov medgiver, at man trods sektorens store betydning herhjemme aldrig rigtig har fået ordentligt fat i branchens tunge aktører, men det skal Peter Levin nu være med til at ændre på.

”Medicinalindustrien er de senere år vokset til at blive en af de helt centralt brancher for Russell Reynolds på globalt plan sammen med blandt andet teknologi og finans. Vi ser både herhjemme og i udlandet, at sektoren oplever stor interesse fra kapitalfonde og andre kapitalstærke aktører, akkurat som tech gør det. Derfor giver det rigtig god mening at satse yderligere her,” siger Peter Gramkov.

Gang i svingdøren

Peter Levins ansættelse i Russell Reynolds sker efter en længere periode med ganske markante udskiftninger og rokader i en branche, der ellers primært er kendt for at flytte rundt på kundernes kandidater og ikke egne partnere.

Ikke desto mindre mistede også Spencer Stuart for nylig sin mangeårige profil Michael Vad, der for ganske nylig tiltrådte en rolle som Nordic Board and Executive Advisory Lead hos revisionshuset Deloitte.

Netop Spencer Stuart måtte også tidligere afgive to tunge folk i form af Henrik Maartensson og Tobias Petri til henholdsvis Korn Ferry og Heidrick & Struggles

Hos mange aktører peger man på netop sidstnævntes overtagelse af det tidligere Amrop i 2017 som en afgørende faktor i de mange rokader, der er sket de senere år, hvor også en række partnere er brudt ud af de etablerede firmaer på egen hånd.

 

Læs mere

Succesfuld headhunter mister frontfigur

Headhuntere spinder guld på erhvervslivets jagt på topfolk

Top-headhunteren Egon Zehnder mister central profil

Aktiemarkedet angriber kriseramt GN-direktør

GN tæt på at snuppe Axcels børshåb

Vestas-bestyrelse har svigtet med valg af topchef

Uro i toppen af Vestas

Markant tilbagegang hos førende headhuntere