tdc-web1

Inside story

Kapitalfond overvejer bud på TDC

Kapitalfonden Apollo har ikke opgivet at overtage TDC. Ifølge InsideBusiness’ oplysninger pønser fonden stadig på at byde på den danske telegigant og jagter netop nu en dansk rådgiver, der kan hjælpe med at strikke et bud sammen.

Efter en noget omtumlet tilværelse på fondsbørsen kan TDC igen ende med igen at blive afnoteret. InsideBusiness erfarer fra en række central placerede kilder, at den amerikanske kapitalfond Apollo Global Management i skrivende stund arbejder på at strikke et bud på den danske telegigant sammen.

Apollo er netop nu ude og tale med danske rådgivere med henblik på at finde en lokal investeringsbank, der kan blandt andet kan hjælpe med at samle TDC-aktier sammen blandt de største nordiske investorer, såfremt man ender med at kommet med et bud på selskabet.

Det bekræfter en række kilder med indgående kendskab til sagen over for InsideBusiness.

Dermed er der fortsat dialog mellem TDC’s bestyrelse og den udenlandske fond, omend der fortsat er et godt stykke vej til, at Apollo bliver klar til at præsentere teleselskabets aktionærer for et tilbud.

Omvendt er TDC ifølge InsideBusiness’ oplysninger gået i gang med at få sat et forsvarsværn op med et eventuelt overtagelsesforsøg og har derfor hyret J.P. Morgan og Morgan Stanley ind til blandt andet at få vurderet værdierne i den danske telegigant og samtidig afprøve, om der kunne være andre i markedet herunder konkurrenten Telia eller andre kapitalfonde, der kunne blive fristet til at komme med et bud på selskabet.

“Det er overvejende sandsynligt, at der kommer et bud på TDC. Der er stadig meget, der skal falde på plads, men der er fortsat dialog mellem parterne,” lyder det fra en centralt placeret kilde.

Dårlig timing

For TDC’s bestyrelse med formand Vagn Sørensen i spidsen interessen kommer interessen for Apollo på et uheldigt tidspunkt. Koncernen har efter flere års udmagrende priskamp haft en skuffende udvikling på børsen. Faktisk er markedsværdien af TDC skrumpet betydeligt, siden de kapitalfonde fem kapitalfonde, der købte selskabet i 2005, solgte ud af deres aktier i slutningen af 2010.

En af udfordringerne for TDC er ud over det pressede mobilmarked, at investorerne i høj grad anser selskabet for at være et konglomerat, hvilket bestemt ikke er populært blandt hverken danske eller udenlandske investorer.

Senest har vi herhjemme set både Mærsk og NKT for nylig droppe deres fasttømrede strategi om at satse på flere forskellige forretningsområder, og blandt flere nordiske investeringsbanker peger man da også på, at netop TDC er en af de virksomheder, der på sigt kan blive tvunget til at strømline forretningen for at overleve.

Udsigten til en potentiel gevinst kombineret med en lav aktiekurs, er ifølge InsideBusiness’ oplysninger noget af det, der har fået Apollo til at kaste sin kærlighed på den danske telegigant.

Fonden vurderes således, at der trods talrige TDC-frasalg gennem årene, fortsat ligger et stort potentiale i at splitte koncernen yderligere op.

Har før forsøgt sig i Danmark

Det er ikke første gang, at den store amerikanske fond Apollo kigger på investeringer i Danmark. Da Mærsk for nogle år siden satte Esvagt til salg med hjælp fra Danske Banks corporate finance-folk, var Apollo helt med fremme i opløbet om at sikre sig det danske service-rederi.

I sidste ende måtte fonden dog se sig slået af konkurrenten 3i og AMP Capital.

InsideBusiness har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Apollo.