danica web 1

Inside story

Her er landets dyreste og billigste pensionsselskaber

InsideBusiness har fået adgang til et prisudtræk fra mæglervirksomheden APC, hvor man sammenligner årlige omkostninger i procent på tværs af pensionsselskaberne. Der tages forbehold for, at det er APC’s tal, og de er altså ikke efterkontrolleret af selskaberne. PFA er billig, mens Danica og SEB ligger i den dyre ende.

Danica Pension ser ud til at være det dyreste pensionsselskab at være kunde i p.t. For i to af fire kategorier ligger Danske Banks pensionsselskab med de højeste årlige omkostninger i procent, og i de to sidste kategorier ligger Danica næstdyrest. SEB ligger også som det dyreste selskab i de to sidste af de fire kategorier, der er baseret på ordninger med semiaktiv forvaltning med varierende aktieandel på 25 procent, 50 procent, 75 procent og 100 procent aktier.

Generelt er APC billigst i tre af fire kategorier, mens PFA er suverænt billigst blandt de kommercielle selskaber. Nordea Liv og Pension ligger generelt billigere end Danica, men dyrere end PFA.

Som beskrevet i denne uges InsideBusiness har APC kun administrationsaftaler med Topdanmark Liv, AP Pension og Skandia. I sammenligningen har APC valgt det billigste af de tre selskaber i hver kategori, hvilket kan mudre billedet og give APC’s produkt IdealPension en konkurrencefordel. Det er dog værd at bemærke, at PFA faktisk har en lavere omkostningsprocent på 0,95 procent i kategorien med 25 procent i aktier. Her ligger APC med 1 procent i ÅOP, mens SEB er dyrest med en ÅOP på 1,21 procent.

Grafik til dyresteogbilligstepensionsselskaber

I kategorien med 50 procent aktier er APC billigst med en ÅOP på 1,03 procent skarpt forfulgt af PFA med 1,07 procent. Her er SEB dyrest med en ÅOP på 1,25 procent tæt forfulgt af Danica med 1,24 procent.

Med 75 procent aktier har APC’s produkt et prisforspring, idet man ligger på 1,05 procent. Danica Pension er dyrest med 1,38 procent. PFA er næstbilligst.

Billedet gentager sig i gruppen med 100 procent aktier. Her ligger APC og samarbejdsparterne på 1,04 i ÅOP, mens Danica er suverænt dyrest med en ÅOP på 1,51 procent. Tallene fra APC er baseret på en kunde, der årligt indbetaler 50.000 kroner til sin pension og har 1 million kroner stående i depotet.

Det bemærkes, at Sampension i APC’s terminologi ikke betegnes som kommercielt pensionsselskab og derfor ikke medvirker. I PFA er det en forudsætning at være med i Lederne for at få adgang til produktet.

LÆS MERE

Kontroversiel aktør splitter pensionsbranchen. Angriber de største selskaber for lovbrud

SEB bekræfter tabt politi-sag om erhvervshemmeligheder

Kontroversiel aktør nærmer sig den store jackpot