0W0A4963

Inside story

Ledelse i stort konsulenthus trækker sig

Den amerikanske konsulentkæmpe AT Kearney er blevet ramt af en bombe på sit danske kontor. Landechef og partner har sagt op, mens kontorets anden partner også trækker sig fra ledelsen i Danmark. Det sker på et tidspunkt, hvor konsulenthusene så småt mærker konsekvenserne af den økonomiske uro.

Den amerikanske konsulentkæmpe AT Kearney har tidligere proklameret, at man har planer om at fordoble sin størrelse i Danmark, men kort før jul gik chokbølger gennem det danske kontor på Sankt Annæ Plads i København.

Her blev det meddelt, at to kontorets to mest centrale skikkelse gennem flere år, som samtidig har udgjort størstedelen af den danske ledelse, stopper.

Det drejer sig om landechef og partner Christoffer Husted Rasmussen, der har sagt op i AT Kearney. Han har i flere år tegnet AT Kearney i Danmark sammen med partner Gotfred Berntsen.

Men også Gotfred Berntsen trækker sig fra den danske ledelse.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Gotfred Berntsen til hans afgang fra den danske ledelse. AT Kearney oplyser til InsideBusiness, at det sker, fordi Gotfred Berntsen har ønsket en mere balanceret rolle. Hvad den rolle indebærer, ønsker Kearney ikke at oplyse.

Christoffer Husted Rasmussen bekræfter over for InsideBusiness, at han har sagt op i AT Kearney. Han fortæller, at han i første omgang ønsker at bruge mere tid med sin familie, inden han senere på året tiltræder et nyt job, som han dog ikke ønsker at fortæller nærmere om for nu.

”Jeg er rigtig glad for det, vi har opnået sammen i forhold til at bygge en stærkere platform for Kearney i Danmark. Det var på tide for mig at prøve noget andet. På den korte bane holder jeg fri og bruger tid med familien. Jeg har fået en spændende mulighed, som jeg begynder i senere på året,” siger Christoffer Husted Rasmussen, der kom til AT Kearney for fem år siden fra en stilling som partner i Qvartz.

Streg i regningen i vækstambitioner

Tabet af de to partnere er en alvorlig streg i regningen i AT Kearneys ambitioner om at vokse på det danske marked. Samtidig sker det på et tidspunkt, hvor managementkonsulenterne så småt begynder at mærke konsekvenserne af den økonomiske uro, der har ramt dele af erhvervslivet.

Den bratte afsked med Christoffer Husted Rasmussen og Gotfred Berntsens ønske om en anden rolle betyder, at AT Kearney har været nødt til at fordele ledelsesansvaret i København på andre personer. Ny leder af det danske kontor bliver Cornelius Winther-Schmidt, der har titel af principal – hvilket andre steder kaldes junior partner.

Derudover oplyser AT Kearney, at man har ansat en ny partner til det danske kontor, som tiltræder senere på året. AT Kearney ønsker dog ikke at fortælle mere om ansættelsen endnu. Men det amerikanske konsulenthus afviser, at de markante ledelsesmæssige ændringer rokker ved strategien eller ambitionerne i Danmark.

”Vi takker Christoffer for hans bidrag og ønsker ham alt det bedste i hans næste kapital. Det direkte lederskab i Danmark er overdraget til Cornelius Winther-Schmidt. Vi fortsætter ufortrødent med at eksekvere vores strategi for Denmark, Norden og Nordeuropa. Derudover har vi ansat en partner til det danske kontor, som tiltræder senere på året,” siger Jonatan Matsson, managing partner for Kearneys nordiske forretning.

Mellem

Selv om Kearney reelt har haft et kontor i Danmark siden 1992, da konsulenthuset opkøbte det norske konsulenthus Habberstad, har konsulenthuset på mange måder levet en mere stille tilværelse end rivalerne.

Kearney beskæftiger godt 30 konsulenter i Danmark, men Christoffer Husted Rasmussen har tidligere fortalt InsideBusiness, at det er ambitionen at fordoble Kearneys aktiviteter i Danmark inden for de næste par år.

Kearney betragter sig selv som et såkaldt tier 1-hus i konkurrence med de større strategihuse McKinsey, Bosting Consulting Group (BCG) og Bain, der ikke kun er markant større, men også langt mere kendte brands i den brede offentlighed.

Ifølge kilder i branchen er det en position, som kan volde en del kvaler, fordi Kearney langtfra har samme status som de tre store amerikanske konsulentkæmper Boston Consulting Group, McKinsey og Bain, men omvendt heller ikke har den samme vide forgrening som eksempelvis revisionshusenes konsulentforretninger.

Dykker man ned i AT Kearneys danske regnskaber, bekræfter de også et billede af, at konsulenthuset kun momentvis har formået at finde vækstformlen.

Det skete sidste år, hvor AT Kearney med en vækst i bruttofortjenesten på hele 38,9 procent placerede sig helt i toppen af de konsulenthuse, der voksede mest. Omvendt måtte AT Kearney notere et fald på 10,9 procent året forinden, og konsulenthuset har fortsat en beskeden bruttofortjeneste på lidt over 60 millioner kroner.

For lidt over et år siden lagde Kearney dog væsentlig til forretning, da man opkøbte det mindre danske konsulenthus Prokura, som en række tidligere tidligere McKinsey- og BCG-folk står bag.

Læs mere

Opkøbt konsulenthus tager hul på ekspansionstogt

Tronskifte presser sig på hos flere af erhvervslivets toprådgivere

PwC blæser til angreb på konsulentmarkedet. Vil fordoble omsætning til 1 mia. kr. på fem år

Opkøbt konsulenthus retter sigtekornet mod big four og Implement

Tysk konsulentkæmpe trykker på speederen i Danmark

Konsulenthuse reber sejlene efter gyldent år. Se, hvem der er vokset mest

Bain ser frem efter opslidende fusion: Vil være topchefernes foretrukne M&A-rådgiver

Her er de førende M&A-konsulenter efter historisk år

Stor rokade i topledelsen i konsulenthus. Ny direktør skal forløse stor vækstplan

Konsulenthus stiger til nye luftlag efter fusionsridt