Boston pics lang

Inside story

M&A-profil forlader førende konsulenthus

Boston Consulting Group mister Asbjørn Kastaniagaard, der gennem fire år har været dansk chef for kerneforretningen M&A. Den erfarne konsulent med de tætte bånd til landets kapitalfonde skal forsøge at bygge en ny aktør op på egen hånd.

Selv i en tid med et mere afdæmpet M&A-marked er de store virksomhedshandler fortsat et helt centralt forretningsben for landets største konsulenthuse.

Konkurrencen har været benhårdt de senere år, og den er bestemt ikke blevet mindre af, at der nu er kommet lidt længere mellem de store lukrative kapitalfondshandler.

I kampen om at erobre markedsandele i en usikker tid har en af landets førende spillere Boston Consulting Group (BCG) dog nu fået et noget overraskende tilbageslag, idet firmaets chef for den danske M&A-forretning Asbjørn Kastaniegaard nu forlader firmaet efter lidt over 4 år.

Hans exit er endnu ikke blevet meldt officielt ud, men blandt flere af de kapitalfonde, han har arbejdet tæt sammen med, har man fået nys om det forestående exit.

Ifølge InsideBusiness’ oplysninger forlader Asbjørn Kastaniegaard BCG med henblik på at etablere sin egen konsulentforretning herhjemme.

Flere kilder peger over for InsideBusiness på, at hans exit er et hårdt slag for konsulenthuset, da den erfarne partner anses for at være en af de absolut førende herhjemme og har været stærkt medvirkende til at sikre BCG en særdeles stærk position på det danske marked.

Asbjørn Kastaniegaard har således især et godt netværk blandt flere af de store kapitalfonde fra ind- og udland og beskrives af mange som en særdeles udadvendt person, der formår at sælge varen over for de pengestærke fonde, hvis opkøb og exits udgør en helt centralt del af de fleste succesfulde konsulenthuses M&A-forretning.

Hos BCG berkræfter ledende partner Gertie Find Lærkholm, at Kastaniegaard nu er fortid.

”Vi har været meget glade for Asbjørn i BCG. Han har været med til at bygge vores forretningsområde for rådgivning af danske og internationale kapitalfonde. Vi glæder os til at følge med i hans næste kapitel” lyder det i en skriftlig kommentar.

Før Asbjørn Kastaniegaard kom til BCG var han i en kort periode hos Lego-familiens pengetank Kirkbi, hvor han fik ansvaret for familiens langsigtede unoterede investeringer.

Det viste sig imidlertid at være et skævt match, da Kirkbi slet ikke var gearet til at agere i samme tempo, som Asbjørn Kastaniegaard var vant til fra konsulentverdenen, ligesom det hurtigt stod klart, at Lego-ejeren ikke helt havde de ambitioner inden for det alternative område, som Kastaniegaard havde håbet på.

En svær øvelse

Derfor nåede opholdet i Kirkbi kun at være to år, hvorefter Asbjørn Kastaniegaard vendte tilbage til den konsulentbranche, han kendte indgående.

Forud for sin ansættelse i BCG var han ansat hos konkurrenten Bain i mere end 10 år, inden han valgte at tage springet og skifte til den anden side af skrivebordet.

Blandt flere af de mest trofaste kunder og samarbejdspartnere lyder analysen, at det er modigt af Kastaniegaard, at han nu forsøger at etablere sig på egen hånd i en industri, der ellers historisk har været domineret af få, store spillere.

Akkurat som det er tilfældet med headhuntere og investeringsbanker, er det at starte på egen hånd ofte en vanskelig opgave.

For selv om man har både et godt navn og et stærkt netværk, har man samtidig som en del af en stort, international spiller adgang til stærke kompetencer både på tværs af landegrænser og lokalt, hvilket også er et tungtvejende argument, når en kapitalfond skal bruge konsulenter til at bistå med et større frasalg.

Derfor kan det være en udfordring pludselig at stå alene, hvor det gode navn virkelig skal vise sit værd.

Omvendt peger flere kilder på, at hvis det skal lykkedes for nogen i konsulentbranchen, er der gode chancer for, at det bliver Asbjørn Kastaniegaard, da især hans tætte bånd til kapitalfonde anses for at være særdeles værdifuldt.

Samtidig er hele konkurrencesituationen inden for M&A-konsulenter en helt anden i dag end for blot nogle år siden, idet flere store revisionshuse har satset massivt på at erobre markedsandele og har dermed udfordret de traditionelle internationale førerhundes dominans.

 

Læs mere

Statens konsulentstop har ramt rådgivere hårdt. Deloitte må afgive tronen

Implement stormer frem og skruer op for blusset på international satsning

Her er konsulenthusene, der vokser mest

Stort konsulenthus stormer frem efter magre år

Store konsulenthuse dropper milliardaftale med staten

Amerikanske konsulentkæmper i bakgear i Danmark

Konsulenthuse presses af nye krav fra talenter. Se husene med flest stjerner hos de unge

Luften går af ballonen i konsulentbranchen

Revisionskæmpe opruster med tidligere dansk landechef i amerikansk konsulenthus

Nu indledes konsulenthuses kamp om offentlige milliardaftaler

Konsulentkæmper svinger sparekniven efter flere års vild vækst

Chef for PwC’s konsulentsats fortid efter uenighed