Til trods for at City Apartment er en af de største privatejede ejendomskoncerner herhjemme, har virksomheden og dens stifter, Svend Petersen, altid gjort en dyd af at holde sig langt fra medierne søgelys.
Den strategi blev forsat holdt i hævd, da sønnen Rolf Petersen for nogle år siden overtog styringen i familieforretningen, der i seneste regnskab ejede knap 100 ejendomme primært i og omkring København. En portefølje med en samlet værdi på godt 7 milliarder kroner.
Mange af ejendommene ligger godt placeret på gode adresser i København, hvilket gennem årene med jævne mellemrum har tiltrukket sig interesse fra en række pengestærke købere fra primært udlandet
Først var det tyske Patrizia, der i 2016 bød på den enorme portefølje, og man nåede ganske langt i forhandlingerne. Til slut endte blandt andet en skatteregning dog med at skille parterne, og det samme var tilfældet året efter, da den amerikanske gigant Blackstone på vegne af en række investorer var i fremskredne forhandlinger om salget af sit livsværk.
Efter de to fejlslagne salgsprocesser har der været stille om City Apartment, der i stedet har gennemført et større generationsskifte, ligesom Svend Petersens enorme jordbesiddelser i Letland løbende er blevet frasolgt.
Trods ønsket om at drive koncernen bag lukkede døre ulmer der imidlertid en pikant sag bag kulissen, der potentielt kan være stærkt skadelig for den danske ejendomskæmpe.
InsideBusiness kan således nu afsløre, at City Apartment har godt 6 millioner kroner i klemme hos den dømte narkobagmand Rasmus Peter Kristensen.
Den 34-årige dansker, der har en nær relation til et førende medlem af rockergruppen Hells Angels, blev for kort tid siden idømt 7 års fængsel i en større sag, der blandt andet omfatter 2,8 kilo hash samt værdier for 4,5 millioner kroner.
Der var tale om en tilståelsessag, hvor Rasmus Kristensen indrømmede, at han havde stået bag transport af hash, der blev smuglet ind i landet fra blandt andet Spanien og Holland og de dømte i sagen havde blandt andet brugt særligt krypterede telefoner i håb om at undgå myndighedernes søgelys.
Tog pant i villa
Umiddelbart i forbindelse med narkobagmandens anholdelse i år tog City Apartment pant i hans bolig i Nordsjælland for 6 millioner kroner. Det skete den 19. januar, blot få dage før myndighederne ligeledes sikrede sig sikkerhed i den store villa, der oprindelig er købt i sommeren 2020 med et lån fra Nordea.
”Der er den 24.01.2023 tinglyst meddelelse om beslaglæggelse fsv. angår den Rasmus Peter Kristensen tilhørende friværdi af andel på 50 procent af ejendommen samt den af xxx tilhørende friværdi af andel på 50 procnet af ejendommen,” fremgår det af tinglysningsrapporten, hvor det samtidig ses, at City Apartments har taget pant i huset for i alt 6,1 million kroner med en rentesats på 4 procent.
Hvad det præcise mellemværende mellem den dømte hashsmugler og den danske ejendomskoncern, der ejer over 200.000 kvadratmeter primært velbeliggende ejendomme, har det ikke været muligt at få svar på.
InsideBusiness har således sendt en række spørgsmål til Rolf Petersen, men han er ikke vendt tilbage.
Lånet i den dømte bagmands hus er imidlertid ikke den eneste kobling til Rolf Petersen og City Apartment, idet Rasmus Peter Kristensen på sociale medier blandt andet har reklameret for selskabet Ejendomsvisioner, der ejes af Rolf Petersens nære samarbejdspartner Ian Winter Høiland.
Flere dårlige sager
Trods et udtalt ønske om at drive sin forretning uden for medierne og offentlighedens søgelys har City Apartment og stifter Svend Petersen flere gange været genstand for uønsket opmærksomhed.
Oprindelig var det ejerens tætte bånd til Farums detroniserede borgmester Peter Brixtofte i 1990’erne, der første gang fik medierne til at interessere sig for den sky matador med den enorme portefølje. Dengang kom han i problemer, da det kom frem, at Svend Petersen havde skudt et større millionbeløb i byens ambitiøse fodboldklub, mens kommunen anført af den daværende borgmester nogenlunde samtidig købte en større ejendom af ejendomsinvestoren.
Siden har forskellige tv-programmer med jævne mellemrum sat fokus på City Apartment og firmaets metoder. Man har blandt andet i samarbejde med LLO kulegravet en række sager, hvor koncernen angiveligt har opkrævet for høj husleje eller stillet urimelige krav til sine lejere.
Gang på gang har koncernen dog på skrift forsvaret sig med, at man primært lever af at stille møblerede lejligheder til rådighed for udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde i en kortere periode, hvorfor huslejen i de enkelte ejendomme ikke kan sammenlignes med klassiske lejligheder.
Det skyldes blandt andet, at City Apartment ofte udlejer sine lejligheder fuldt møbleret, men det argument har LLO dog ikke taget for gode varer.