euroacc

Pension

Ny betalingsmetode kan blive gamechanger for mæglernes rolle på pensionsmarkedet

PaymentHub er navnet på et fintechselskab, som Finanstilsynet netop har godkendt. De udvikler en digital betalingsløsning, der skal gøre det muligt at samle betalingen til opdelte pensionsordninger og forsikringsløsninger. Servicen letter en administrativ byrde, og den kan styrke mæglernes position på det danske marked.

Nu skal det være lettere at samle sine indbetalinger til opdelte forsikringsløsninger og pensionsordninger. Det nyoprettede selskab PaymentHub er nemlig blevet godkendt til at drive betalingsvirksomhed af Finanstilsynet, og det kan sætte skub i en større udvikling på det danske pensionsmarked.

Fintechselskabet Festina Finance har lagt kimen til den netop godkendte betalingsservice PaymentHub, som udspringer af Festina Finances egen Life and Pension Platform, og ambitionen er at lancere en digital betalingsløsning, hvor indbetalingerne samles ét sted.

Betalingsløsninger imødekommer et administrativt problem, som flere virksomheder kan nikke genkendende til. Det skal gøre det lettere for såvel kunder som forsikrings- og pensionsselskaberne at håndtere alle betalinger på en samlet platform.

Chef for Euro Accident Danmark Christian Dehn er ikke bleg for at understrege betydningen af PaymentHubs betalingsløsning:

”Ved at gøre det lige så nemt at indbetale til opdelte forsikringer og pensioner som til en traditionel pensionsordning, hvor de to hænger sammen, er der ikke længere noget strukturelt, der står i vejen for at vælge den frie og fleksible forsikring frem for den bundne. Vi forventer derfor, at PaymentHub bliver en gamechanger i branchen,” siger han.

Euro Accident henvendte sig i sin tid til Festina Finance for at finde en løsning på et gennemgående problem. Livsforsikringsselskabet tilbyder nemlig fleksible forsikringsløsninger uafhængigt af pensionsopsparingen, men da kunderne indtil nu har måttet betale pensioner og forsikringer hver for sig, har den administrative byrde været en stor hæmsko.

”Vi kunne se, at Festina Finance havde en lignende løsning. Det var vores håb, at den med få justeringer kunne komme os til gode. Og de var hurtige til at tage udfordringen op,” lyder det fra filialchefen, der begejstret tilføjer:

”Lanceringen af PaymentHub er således en ny milepæl for vores forretning, og vi er efterhånden nået til et mere stabilt sted. For efter at have puffet lidt til den danske branche og tilpasset vores egen forretningsmodel har vi nu opbygget den fornødne infrastruktur til for alvor at kapre markedsandele”.

Potentiel gamechanger 

Den nye service kan vise sig at være meget gavnlig for de danske forsikringsmæglere ifølge Søren Andersen, der er aktuar og stifter af FPension. Han mener, at den kan styrke mæglernes position på det danske marked.

“Traditionelt set er pensionsordninger for danske virksomheder blevet konstrueret som en samlet løsning med opsparing og forsikring i samme selskab, selv om det ikke er indlysende, at de enkelte selskaber har de bedste produkter inden for begge ting,” siger han. “Der har hidtil ikke været en enkel administrativ løsning til at skille tingene ad”.

Før nu.

“Betalingsløsningen vil efter min vurdering betyde, at pensionsmæglerne fremover vil kunne tilbyde virksomhederne en pensionsløsning, hvor opsparing og forsikringsdækninger ikke nødvendigvis placeres i samme selskab. En sådan løsning understøtter selvsagt, at virksomhederne anvender en pensionsmægler,” siger han.

Efter hans skøn kan det betyde en opblomstring af nye pensionsselskaber og et forfriskende pust i en sektor, hvor konkurrencen har savnet lidt tryk på kedlerne.

“Antallet af kommercielle pensionsselskaber er desværre skrumpet de seneste 10 år. Nu bliver det enklere for nye spillere at etablere sig som pensionsselskab på det danske marked, når de kun behøver at tilbyde opsparingsdelen, mens forsikringsdelen kan placeres hos andre,” lyder Søren Andersens vurdering.

PaymentHub skal efter planen lanceres i foråret 2023.

 

Læs mere

Imponerende comeback på afkast: Se pensionsbranchens vindere og tabere

Opgør mellem Finanstilsynet og fagforeningskæmper

Pensionskasser fanget i svært dilemma

Omstridt problemstilling sender pensionskassekunder i armene på PFA og AP Pension

Tilsyn skyder pensionsbranches forklaringer i flyttedebat ned. Ekspert tager selskaber i forsvar

Kunders penge fanget i pensionskasser, der blokerer for flytning

PensionDanmark rykker tæt på våbenindustrien

Pensionsbranchen har et stort forklaringsproblem

Her er de kommende udfordringer for pensionsbranchen

Konflikt i hele pensionsbranchen: Flere spillere blokerer for flytning af pensioner

Mæglerhus stormer ind på forsikrings- og pensionsmarkedet

Fremadstormende pensionskonsulenter vil spille nøglerolle i unbundling