jyske bank 2

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Ny koncerndirektør i Jyske Bank på trods af det ‘forkerte køn’ – Sladderportal stormer på børsen

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Man kan ikke beskylde Jyske Bank for at være specielt god til at indføre balanceret ledelse med ligestilling blandt de forskellige køn på ledelsesniveau. I koncerndirektionen slutter Jacob Gyntelberg sig nu til de fire nuværende mandlige koncerndirektører: ordførende direktør Lars Stensgaard Mørch, Niels Erik Jakobsen, Per Skovhus og Peter Schleidt.

Heller ikke på ledelseslaget derunder bekender bestyrelsesformand Kurt Bligaard Pedersen sig til tidens store ligestillingsagenda om balance mellem kønnene, således er kun 2 af i alt 23 medlemmer af koncernledelsen i Jyske Bank kvinder. Den nye udnævnelse viser, at det næppe er et tema, som bekymrer Kurt Bligaard Pedersen i nævneværdig grad.

Og det er faktisk lidt befriende i en tid, hvor topchefer som eksempelvis den nu afgåede topdirektør for Tryg Morten Hübbe på sociale medier holdt af at profilere sin store veneration for at få flere kvinder i ledelsen. I dag har Tryg en kvinde i koncernledelsen på fem, så revolutionen er heller ikke indtrådt her trods de tårepersende meldinger.

Men i Jyske Bank er fokus på det faglige med udnævnelsen af Jacob Gyntelberg som ny risikodirektør. Han er hentet hos den europæiske tilsynsmyndighed EBA, hvor han siden 2021 har været leder af afdelingen economic and risk analysis. Før da var han vicerisikodirektør i Nordea og har tidligere haft ledende stillinger hos Danske Bank, Bank for International Settlements, Nykredit og Nationalbanken. Han får en ugens vinder.

 

Sladderportal stormer på børsen

Det er muligvis ikke lige så mainstream som hverken Facebook eller Instagram, men når der skal graves snavs frem om kendte influencere eller findes detaljer i en dramatisk kriminalsag, så findes der næppe noget bedre medie end Reddit.

Sitet, der også herhjemme har en yderst dedikeret følgerskare, er lidt af et slaraffenland for anonyme tastaturkrigere, der bag trygge skærme kan dele alt fra snavs til relevante informationer om alt og alle.

I denne uge gjorde Reddit så sin entré på børsen i New York med en markedsværdi på 44 milliarder kroner, og selv om selskabet bag fortsat taber penge, er det især de over 70 millioner daglige brugere, investorerne har blikket stift rettet mod.

Ganske vist var værdien af virksomheden højere, da der blev foretaget en værdisætning for nogle år siden, men faldet er ikke overraskende, da langt de fleste techselskaber har fået barberet milliarder af deres markedsværdi de seneste to år.

Reddit har dog tidligere vist sin massive gennemslagskraft, blandt andet i 2021 da en række brugere allierede sig og gik til kamp mod de hedgefonde, der havde belejret Gamestop-aktien.

Platformen har derfor uden tvivl et stort potentiale, og det bliver nu yderst interessant at se, om Reddit kan bruge sin nye børsplatform til at skabe et solidt økonomisk grundlag primært baseret på annoncekroner.

Omvendt kan man dog sagtens frygte, at et site med millioner af frådende, anonyme brugere pludselig bliver lidt for magtfuldt, for ideen om at kunne skrive nærmest hvad som helst om alt og alle er ikke just tiltalende.