pexel-egern

Sponsoreret artikel

Online markedsføring på sociale medier: Sådan bruger du billeder og video til at lave engagerende indhold

For enhver virksomhed eller brand er det vigtigt at være tilstedeværende på sociale medier. Hvis man desuden ved, hvordan man kan lave engagerende indhold, der passer til virksomhedens målgruppe, kan det være en effektiv markedsføringskanal, der kan give nye kunder. 

Sociale medier er i høj grad drevet af billeder og videoer, da de skaber blikfang for modtagerne og fastholder dem. Men hvad kræver det at skabe engagerende indhold gennem billeder og video på sociale medier? Det kommer denne artikel ind på.

Hvad har man brug for, for at kunne lave fotos og videoer til sociale medier?

For at kunne lave professionelle fotos og videoer til sociale medier, så har man først og fremmest brug for et godt kamera. Det kan enten være et spejlreflekskamera eller et kompaktkamera, som begge er gode muligheder for at tage professionelle billeder. Du kan finde kameraer og kameraudstyr på www.imagefoto.dk, hvor der er mulighed for at finde professionelt udstyr i alle prisklasser. Her kan du også finde gode videokameraer eller kameraer, der er multifunktionelle.

Derudover har du behov for et billed- eller videoredigeringsprogram, så du kan få det bedste ud at dit materiale. Her kan du også kreere kreative kompositioner og skabe en visuel identitet, der kan følge gennem al jeres materiale.

Endelig kan der være behov for ekstraudstyr såsom kamerastativ, stabilisator eller ekstra lys – det kommer helt an på, hvilket indhold I vil skabe.

Lav materiale, som passer til din målgruppe

Når man skal lave materiale, der passer til ens målgruppe, er det vigtigt at have et godt kendskab til dem. Det kan være en god idé at undersøge hvilke interesser de har, hvad deres aldersgruppe er, og hvilken type af sprog de bruger. Dette vil give dig et bedre billede af din målgruppe og gøre det lettere for dig at skabe materiale, som passer til dem.

Det næste trin er så at finde ud af, hvordan du bedst muligt formidler dit budskab til din målgruppe. Det kan hjælpe jer til, hvilket content de vil respondere bedst på, og hvilken tone billederne og videoerne skal laves i. Er humor eksempelvis vigtigt? Eller fastholdes de gennem den gode historie? Det kan I finde ud af ved at analysere responsen undervejs.

Hvorfor er det vigtigt at være engagerende på sociale medier?

Det er vigtigt at være engagerende på sociale medier, da det hjælper dig med at skabe et professionelt online brand. Dette kan hjælpe dig med at øge din synlighed og opbygge et godt ry for din virksomhed. Samtidig kan det skabe et rum, hvor der er ikke er langt mellem jer og jeres kundebase, så I både kan fastholde eksisterende kunder og skaffe nye kunder.