Aktier

Inside story

Opbrud i familiekontor. Partnere stopper efter uenigheder om væksttempo

Blot et halvt år efter at et familiekontor udvidede partnerkredsen med tidligere Sydbank-chef og tidligere porteføljeforvalter i Nordea, er de to profiler fortid. Begge har sagt op på grund af interne uenigheder om retningen og tempoet i væksten. Stifter ærgrer sig over bruddet, men afviser ændringer.

Mindre end et halvt år efter at det mindre familiekontor Integritet Invest med udvidelsen af partnerkredsen med tidligere Sydbank-chef Christian Sand Kirk og Nordea-profil Christian Klarskov lagde an til en offensiv, har partnerskabet slået revner og sendt familiekontoret tilbage til start.

Integritet Invest blev stiftet i 2016 af Ole Gorm, der har en fortid som porteføljeansvarlig for Gudme Raaschou og pensionskassen Pensam, og rådgiver velhavende familier om deres investeringer. Familiekontoret slår sig op på at give kunder med formuer på over 10 mio. kr. de samme værktøjer, som pensionskasser og store familiekontorer investerer efter.

I juni kunne Integritet Invest annoncere, at det var lykkedes at tiltrække to profiler til partnerkredsen.

Det drejede sig om Christian Sand Kirk, som er forhenværende chef for private banking i Sydbank, og tidligere porteføljeforvalter i Nordea Invest Christian Klarskov. De tilsluttede sig en partnerkreds, der foruden Ole Gorm også består af Kristian Agger Johansen, der har en fortid i bl.a. Nykredit og Banque Internationale à Luxembourg, samt Rasmus Blirup Jensen.

Men bare et halvt år efter er det nye, udvidede partnerskab kørt af sporet. Både Christian Klarskov og Christian Sand Kirk har indleveret deres opsigelse i Integritet Invest og stopper som partnere.

Årsagen til bruddet er især uenigheder om, hvor hurtigt Integritet Invest skal og kan vokse.

”I et lille dynamisk familiekontor, hvor væksten er høj, opstår der fra tid til anden uenigheder i ejerkredsen om retning, væksttempo og prioritering. Det har vi haft en konstruktiv dialog om. Vi er kede af, at processen er endt med, at Kirk og Klarskov har valgt at stoppe. Jeg har kun godt at sige om dem. Det er ærgerligt, at ting en gang imellem ikke lykkes,” siger Ole Gorm, partner og stifter af Integritet Invest.

På Linkedin har Christian Sand Kirk ligeledes peget på uenigheder om retningen og væksttempoet. Det bekræftes af Christian Klarskov, der dog understreger, at han fortsat mener, at Integritet Invest har en stor berettigelse i markedet.

”Mange kunder laver den klassiske fejl at dele deres formue op på forskellige forvaltere, fordi de vil måle dem op mod hinanden. Men det betyder, at ingen har overblikket over den samlede risiko. Det er formålet med familiekontorer, og det er baggrunden for, at jeg gik ind i Integritet Invest,” siger han.

”For mig er det vigtigt at skabe tillid hos kunderne. Det tager tid, uanset hvor tillidsvækkende man er. Jeg ønsker ikke accelerere en sådan proces. Det er en proces, der skal modnes hos kunderne,” siger Christian Klarskov.

I dialog med andre efter partnerafsked

Hos Integritet Invest ærgrer Ole Gorm sig over, at partnerskabet med Christian Sand Kirk og Christian Klarskov ikke forløb som forventet.

”Vi kan kun i fællesskab ærgre os over, at det ikke er lykkedes os at frigøre det potentiale, som et samarbejde med Kirk og Klarskov kunne have frigjort i Integritet Invest. Det er begge to overordentlig fornuftige og kompetente mennesker, som vi kun ønsker det bedste fremover,” siger Ole Gorm.

Integritet Invest ønsker ikke at oplyse antallet af kunder eller den samlede formue under forvaltning.

Bruddet med de to partnere får dog ikke Integritet Invest til at ændre strategi eller justere på sine ambitioner om være et alternativ til kapitalforvaltere og bankernes private banking-afdelinger, der fortsat sidder på størstedelen af danskernes formuer.

”Vi får nærmest dagligt henvendelser fra folk, der savner uafhængig rådgivning. Vi retter vores fokus mod at hjælpe de nuværende og mange potentielle nye kunder bedst muligt,” siger Ole Gorm.

”Vi fortsætter med at gøre det, vi hele tiden har gjort. Vi skulle have tilføjet noget mere med Klarskov og Kirk. Det er så ikke lykkedes os. Så vi er tilbage til den businesscase, som består af de tre nuværende partnere,” siger han.

Integritet Invest kommer ifølge Ole Gorm ikke til at erstatte Christian Sand Kirk og Christian Klarskov en til en.

”Når der kommer gode mennesker forbi, forsøger vi at finde en plads, de kan udfylde. Vi kommer ikke til at erstatte dem en til en, men vi har en dialog med nogle andre, der kan bidrage med andre ting,” siger Ole Gorm.

Familiekontorer vokser frem

Integritet Invest hører til skaren af såkaldte multi family offices, som vinder hastigt frem på det danske kapitalforvaltningsmarked.

Blandt konkurrenterne til Integritet Invest finder man blandt andre Formuepleje, Artha og en række mindre, nyetablerede kontorer.

Hvor de mest velhavende hyrer deres eget team af eksperter og opretter deres eget kontor, samler familiekontorerne andre velhavere og formuende kunder, som vender bankernes private banking-afdelinger ryggen.

Selv om flere danskere vælger at flytte deres formuer til bankuafhængige forvaltere, er det dog fortsat bankerne, der sidder på langt størstedelen af danskernes formue.

Læs mere

Forvaltere brænder fingrene på lån til virksomheder

Velhaverbank kaprer tunge kunder fra stor kapitalforvalter

Problemerne tårner sig op for Danmarks største kapitalforvalter

Blodrøde tal rammer flere af landets største kapitalforvaltere

Kapitalforvalter klar med ny alternativ fond til privatinvestorer

Kapitalforvaltere blev forgyldt i 2021. Nu er billedet vendt på hovedet

Jysk-familie strammer krav til aktionærerne i Formuepleje