6.2 Patrick Sorrentino, der er managing partner i Peak Consulting, tror på vækst efter coronakrisen. Pandemien har vist at konsulenterne kan mere, end de troede.

Ugens Insider

Opkøbt konsulenthus tager hul på ekspansionstogt

For få måneder siden blev managementkonsulenthuset Peak Consulting opkøbt af kapitalfondsejet it-hus. Målet er at ekspandere i Europa, og nu har Peak Consulting så foretaget sit første opkøb, der samtidig giver et varsel om retningen for konsulenthuset på sigt.

Det er kun få måneder siden, at konsulenthuset Peak Consulting blev overtaget af det Axcel-ejede Emagine, der tidligere var kendt som Prodata Consult.

Opkøbet af Peak Consulting er seneste eksempel på den massive konsolideringsbølge, der skyller ind over den danske konsulentbranche, som blev udløst, da den amerikanske konsulentkæmpe Bain for år tilbage på opsigtsvækkende vis overtog Qvartz.

De nyvundne muskler, som Peak Consulting får ved at komme under Emagines vinger, vil konsulenthuset bruge til at intensivere konkurrencen med især danske Implement, Deloitte og de øvrige big four-huse, som Peak Consulting historisk har kæmpet med om kunder.

Peak Consultings offensiv sker med en model, der adskiller sig fra flere af rivalernes.

Konsulenthuset har kun 60 fastansatte, men 100 tilknyttede freelancekonsulenter. Kendetegnet ved hybridmodellen er, at det er erfarne konsulenter. Emagine er skåret over samme læst med 400 fastansatte og 5.000 specialiserede freelancere.

Under Emagines vinger er der lagt en ambitiøs ekspansionsstrategi for Peak Consulting. Og selv om det kun er få måneder siden, at Peak Consulting lod sig opsluge af Emagine, har konsulenthuset allerede foretaget sit første opkøb.

Peak Consulting er nemlig gået på indkøb hos sin tidligere ejer, Asseco, hvor man har købt Assecos danske it-konsulentforretning.

”Med de nye kræfter fra Asseco bliver vi for alvor en mere helstøbt leverandør af rådgivning til vores kunder. Jeg glæder mig til at kunne tilbyde endnu flere kompetente kræfter, der skal hjælpe med at gøre en forskel ude i organisationerne,” siger Patrick Sorrentino, administrerende direktør i Peak Consulting og kommende administrerende direktør i Emagine Danmark.

Opkøb er forvarsel om fremtidig retning

Opkøbet er det første af flere, varsler Patrick Sorrentino, og det tilføjer Peak Consulting specialistkompetencer inden for især it-arkitektur og it-sikkerhed.

”Det er endnu et opkøb i en serie. Det handler for os om, hvor vi finder de her ekspertiselommer,” siger Patrick Sorrentino.

”Vores opgaver bliver større. Vores kunder forventer derfor, at vi som et full service-konsulenthus kan tænke de her kompetencer, vi får, ind og levere det. Fokus er for os groft sagt at løfte evnen til i højere grad at levere på de større løsningsopgaver. Det er motivationen for at købe enheden ud af Asseco,” siger han.

Opkøbet er samtidig et forvarsel fra Peak Consulting om, at man er villig til at øge andelen af fastansatte i fremtiden, til trods for at man i mange år har været kendt for sin særegne hybridmodel.

”Vi er nu i ti lande. Men vi kommer til at få et stadig større europæisk fodfæste. Og vi kommer til at få flere fastansatte konsulenter og gå ind i stadig større komplekse opgaver,” siger Patrick Sorrentino.

”Vi har måttet sande, at vi har brug for flere kompetencefelter for at blive en mere komplet leverandør. Vi teamer stadig op med eksterne leverandører, men vi kan se, at der er nogle kompetencer, vi er nødt til selv at have for at blive en mere komplet leverandør,” tilføjer han.

Indstiller sigtekornet mod big four

Da Qvartz og sidenhen Valcon valgte at lade sig opkøbe, var det ud fra et ønske om at blive en del af noget større for at vokse markant på den længere bane efter flere års problemer med at skabe vækst i forretningerne.

Vækst har dog ikke været et problem for Peak Consulting. De seneste fem år er konsulenthuset vokset kontinuerligt, og omsætningen krydsede sidste år 270 millioner kroner.

Til gengæld er Peak Consulting drevet af den samme motivation som Qvartz og Valcon om at blive en del af noget større, hvilket man får i Emagine, der har en omsætning på lige under 2 milliarder kroner i Danmark.

De nyvundne muskler vil Peak Consulting bruge til at intensivere konkurrencen med især danske Implement, Deloitte og de øvrige big four-huse, som Peak Consulting historisk har kæmpet med om kunder.

Indtil nu har Peak Consultings kunder primært bestået af ministerier, styrelser, regioner og kommuner, men som en del af Emagine udvides porteføljen til også at omfatte flere af landets største virksomheder.

I konkurrencen med big four-husene er det Peak Consultings vurdering, at konsulenthusets hybridmodel giver konkurrencemæssige fordele, fordi den imødekommer de krav, som erfarne konsulenter har, og samtidig er det, kunderne efterspørger mest.

”Når vi siger, at vi gerne vil gå op imod big four, er det, fordi vi oplever, at vores kunder ikke vil tage til takke med, at man stiller med nyuddannede folk. Når man engagerer et konsulenthus, kræver de, at det er A-holdet, man stiller med,” siger Patrick Sorrentino.

Læs mere

Tronskifte presser sig på hos flere af erhvervslivets toprådgivere

PwC blæser til angreb på konsulentmarkedet. Vil fordoble omsætning til 1 mia. kr. på fem år

Opkøbt konsulenthus retter sigtekornet mod big four og Implement

Tysk konsulentkæmpe trykker på speederen i Danmark

Konsulenthuse reber sejlene efter gyldent år. Se, hvem der er vokset mest

Bain ser frem efter opslidende fusion: Vil være topchefernes foretrukne M&A-rådgiver

Her er de førende M&A-konsulenter efter historisk år

Stor rokade i topledelsen i konsulenthus. Ny direktør skal forløse stor vækstplan

Konsulenthus stiger til nye luftlag efter fusionsridt