pbunet

Pension

Pædagogernes Pension rykker tættere på valg af it-leverandør

Pensionsselskabet Pædagogernes Pension rykker nu et skridt videre mod valget af en it-leverandør som alternativ til Forca. Nu har rådgiverne fra KPMG valgt en favorit, men processen afgøres først til september

Det er it-leverandøren Nestech, der er favorit til at vinde slaget om at blive leverandør af det nye pensions-it-system til Pædagogernes Pension (PBU). Det erfarer InsideBusiness fra centrale kilder. De står nemlig som dem, der anbefales af KPMG, som netop er ved at undersøge markedet for Pædagogernes Pension.

Som beskrevet i InsideBusiness i marts er KPMG ved at undersøge, om det giver mening for PBU at skifte fra Forca, der primært leverer it-ydelser til PKA og til Lærernes Pension.

Dermed er en historisk it-alliance i pensionsbranchen under opbrud:

”Processen kører fortsat med KPMG, som har været meget grundige. Nu er vi så nået til et punkt i processen, hvor vi er klar til at gå videre i en forhandlingsrunde med en leverandør for at se, om alle de flotte ting fra powerpointpræsentationer kan finde vej til noget, der forpligter mere juridisk i en kontrakt. Så har vi det bedste overblik til vores endelige beslutning,” siger direktør i Pædagogernes Pension Sune Schackenfeldt, der ikke ønsker at kommentere igangværende processer yderligere.

Som tidligere beskrevet i InsideBusiness handler det for Pædagogernes Pension (PBU) om, at man ønsker at overveje, om det giver mere mening med en cloudbaseret løsning. De to andre aktører, som har været under evaluering, er Festina Finance og Forca selv.

Forca kan fortsat vinde

Det er dog stadig endnu ikke noget, man har afklaret fra Pædagogernes Pensions side, for det er først på et bestyrelsesmøde i september, at der skal tages endeligt stilling til, hvem man ønsker som leverandør. Det kan altså fortsat blive sådan, at bestyrelsen beslutter sig for at blive i Forca-alliancen, men umiddelbart må man sige, at Nestech er rykket et skridt nærmere på at vinde opgaven.

Udviklingen sker, efter at cloudbaserede løsninger i stigende grad vinder frem som leverandører af pensionsselskabernes kerne-it-systemer. Således har vi set, at Festina Finance for nylig er blevet tilvalgt som leverandør til AP Pension, mens Lægernes Pension har valgt Nestech som leverandør af deres kernesystem.

Desuden er man i gang med lignende overvejelser i forhold til valget af it-leverandør i Danica, om end det dog endnu har lange udsigter, før man er klar med en udmelding om det.

Lige præcis udviklingen med Pædagogernes Pensions valg af it-leverandør kan få stor betydning på det danske pensionsmarked, da alliancen bag Forca kan blive alvorligt udfordret, hvis Pædagogernes Pension vælger at forlade den. For så kan PKA og Lærernes Pension blive nødt til at gentænke hele setuppet, ligesom der også vil være risiko for, at der mangler i penge i kassen til at drive Forca videre.

Tidligere har PKA’s pressechef, Nicholas Rindahl, meddelt InsideBusiness, at PKA selv har undersøgt det for nogle år siden i en lignende proces, hvor man fandt ud af, at Forca var den bedste løsning for medlemmerne.

I princippet kan det også ramme Norli Pension og Industriens Pension, som også køber ydelser af Forca.

 

Læs mere

Mangeårig pensionsalliance slår revner

Pensionsselskab vil sikre fremtiden med ny satsning

Sådan klarer pensionsselskaberne sig på afkast. Bæredygtighed halter stadig

Gigantisk afkastpotentiale i forsvarsindustrien. Men vejen er vanskelig for investorer og pensionskasser

Se vindere og tabere på kundesiden blandt ærkerivalerne Velliv, PFA og Danica

Kontroversiel dom på pensionsområdet åbner potentielt for ny konkurrence fra pensionskasser

Tre år er tabt på afkastsiden for visse pensionsselskaber

Pensionsbranchen står dybt splittet om storpolitisk stillingtagen og investering i atomvåben