Photographer Andy Prhat

Inside story

Partner-uro fortsætter i stort konsulenthus

Ny partner på det danske kontor hos konsulentkæmpe Kearney er stoppet efter mindre et år. Afskeden kommer efter, at konsulenthuset inden da mistede størstedelen af sin danske ledelse. Landechef afviser uro og mener, at udskiftningerne på partnersiden er del af naturlig del af udviklingen i branchen.

Bedst som det så ud til, at det store amerikanske konsulenthus Kearney havde fået ro på bagsmækken på sit danske kontor, er konsulenthuset ramt af ny uro.

For godt et år siden blev Kearney ramt af et chok, da den daværende landechef og partner Christoffer Husted Rasmussen meddelte sin afgang, mens hans partnerkollega Gotfred Berntsen også trak sig fra den danske ledelse.

De to profiler udgjorde størstedelen af den danske ledelse, og derfor var Kearney nødsaget til at fordele ledelsesansvaret ud på andre personer.

Det direkte ansvar for det danske kontor blev lagt i hænderne på junior partner Cornelius Winther-Schmidt, mens Kearney samtidig gik på jagt efter en ny partner til kontoret.

For otte måneder siden kunne Kearney så præsentere en ny partner til det danske kontor i skikkelse af Deloitte-partneren Natalie Kreft Villumsen.

Men Natalie Kreft Villumsen er nu fortid i AT Kearney.

Ifølge InsideBusiness’ oplysninger blev det for få uger siden meddelt internt, at Natalie Kreft Villumsen har sagt op. Oplysningerne bekræftes af Kearney.

”Jeg kan bekræfte, at Natalie Kreft Villumsen har besluttet at stoppe i Kearney. Vi beklager hendes beslutning, men har respekt for at hun vil prøve noget andet,” skriver Cornelius Winther-Schmidt, principal og landechef i Kearney i Danmark.

Natalie Kreft Villumsen bekræfter, at hun stopper i Kearney, men har ingen yderligere kommentarer, oplyser hun.

Afviser sammenhæng i partner-exits

Natalie Kreft Villumsens afgang efterlader det danske kontor uden partnere i og med, at den mangeårige Kearney-profil Lars Raunholt Eismark overgik til en rolle som senior rådgiver sidste år.

Cornelius Winther-Schmidt oplyser, at Kearneys danske kontor i det daglige ledes af ham selv og tre kolleger, hvoraf ingen endnu har titel af partnere, men i stedet er junior partnere og directors.

”Jeg er meget stolt af det ledelsesteam vi har i Danmark. Udover at det helt unikt består af trefjerdedel kvinder, så er de tre af os professionelt vokset op i Kearney, mens den fjerde er kommet til fra Ikea, og er en af vores europæiske ledere på sustainability og ESG,” skriver Cornelis Winther-Schmidt, som tilføjer, at mangeårig partner på det danske kontor og i Norden Lars Eismark fortsat er tilknyttet i en senior rolle.

”I et lidt større perspektiv opererer Kearney med en global forretningsmodel, og det danske kontor er en del af en Nordeuropæisk enhed, hvor vi i vores daglige arbejde med klienter og i ledelsesansvar arbejder ubesværet på tværs af landegrænser,” tilføjer han.

Mens de markante afgange på partnersiden og i ledelsen inden for det seneste år uden tvivl er en streg i regningen for Kearney, afviser konsulenthuset, at der hersker uro.

”Afgangen i den danske ledelse har der været gode grunde til for alle individer i alle tilfælde, og det er en naturlig del af vores branche og industri på tværs af pyramiden, at folk kommer til og til tider beslutter sig for at søge andre græsgange. I vores tilfælde er dette tilfældigvis sket sammenfaldende tidsmæssigt, men det ser vi ikke noget alarmerende i, og næste generation står klar til at løfte,” skriver Cornelius Winther-Schmidt

Tilbagegang i 2022

Selv om Kearney reelt har haft et kontor i Danmark siden 1992, da konsulenthuset opkøbte det norske konsulenthus Habberstad, har konsulenthuset på mange måder levet en mere stille tilværelse end rivalerne.

Kearney beskæftiger godt 30 konsulenter i Danmark, men Kearney har tidligere luftet ambitioner om at fordoble sine aktiviteter i Danmark inden for de næste par år.

Kearney betragter sig selv som et såkaldt tier 1-hus i konkurrence med de større strategihuse McKinsey, Bosting Consulting Group (BCG) og Bain, der ikke kun er markant større, men også langt mere kendte brands i den brede offentlighed.

Ifølge kilder i branchen er det en position, som kan volde en del kvaler, fordi Kearney langtfra har samme status som de tre store amerikanske konsulentkæmper Boston Consulting Group, McKinsey og Bain, mens Kearneys prispunkt til gengæld er højere end hos laget af konsulenthuse under de tre store amerikanske huse.

Dykker man ned i Kearneys danske regnskaber, bekræfter de også et billede af, at konsulenthuset kun momentvis har formået at finde vækstformlen.

Efter massiv fremgang i 2021 kom Kearney ned på jorden igen i 2022, hvor bruttofortjenesten faldt 6,5 pct. til 58,7 mio. kr. Tilbagegangen står Kearney dog ikke alene med, idet en lang række konsulenthuse har mærket konsekvenserne af, at konsulentmarkedet er gået ned i gear efter især stigende renter har lagt en dæmper på kundernes budgetter til konsulenter.

For to år siden lagde Kearney dog væsentlig til forretning, da man opkøbte det mindre danske konsulenthus Prokura, som en række tidligere tidligere McKinsey- og BCG-folk står bag.

 

Læs mere

Her er kapitalfondenes foretrukne M&A-konsulenter

M&A-profil forlader førende konsulenthus

Statens konsulentstop har ramt rådgivere hårdt. Deloitte må afgive tronen

Implement stormer frem og skruer op for blusset på international satsning

Her er konsulenthusene, der vokser mest

Stort konsulenthus stormer frem efter magre år

Store konsulenthuse dropper milliardaftale med staten

Amerikanske konsulentkæmper i bakgear i Danmark

Konsulenthuse presses af nye krav fra talenter. Se husene med flest stjerner hos de unge

Luften går af ballonen i konsulentbranchen

Revisionskæmpe opruster med tidligere dansk landechef i amerikansk konsulenthus

Nu indledes konsulenthuses kamp om offentlige milliardaftaler

Konsulentkæmper svinger sparekniven efter flere års vild vækst