camillaholm

Pension

PFA genvinder kæmpeudbud foran Velliv

Landets største pensionsselskab har formået at fastholde den store bankpensionsordning, der repræsenterer 7750 ansatte og 14 mia. kr. Det er nok en skalp i bæltet for PFA, som er kommet stærkt fra start i år. Det var ellers en ordning, som Velliv ville udfordre.

Det lykkedes ikke Velliv at fravriste en af de største samlinger af medarbejderes pensionsordninger i banksektoren fra PFA. Der er tale om den store bankpensionsordning, Partnerpension tidligere Bankpension, med medarbejdere i blandt andre Jyske Bank, Ringkjæbing Landbobank og Arbejdernes Landsbank. For InsideBusiness erfarer, at PFA genvandt ordningen, hvilket flere kilder bekræfter.

Det er særlig vigtigt i år, da Velliv havde held til at trække medarbejderne i Sydbank over til stor frustration for ledelsen i PFA, da Sydbank jo samarbejder med PFA i regi af Letpension.

Både Jyske Bank, Ringkjøbing Landbobank, Arbejdernes Landsbank med flere er en del af Letpension-ordningen, som omfatter 13.000 medarbejdere, 7.750 bankansatte, årlige indbetalinger for knap 1 milliard kroner og repræsenterer opsparede midler for godt 13,5 milliarder kroner. I alt er der godt 22 banker i samarbejdet, inklusive BankInvest og Finanssektorens Uddannelsescenter, og man er ifølge PFA er åben for flere medlemmer, oplyser Camilla Holm, koncerndirektør i PFA om den nye aftale med Partnerpension.

”I PFA er vi glade for, at en stor og vigtig kunde som Partnerpension vælger os til igen efter et meget tilfredsstillende forløb. Vi har sammen haft en god dialog om, hvordan vi sikrer de mange bankansatte økonomisk tryghed omkring deres opsparing samt gode løsninger inden for sundhed og seniorliv,” siger Camilla Holm til InsideBusiness om ordningen hvor den nuværende aftale har kørt siden den 1. oktober 2019.

Dermed lander Camilla Holm og PFA nok en skalp i bæltet, efter at man for nogle uger siden indgik en ny og forbedret pensions- og sundhedsaftale med Salling Group. Dermed fik Salling Group en grønnere pensionsordning og en udvidet sundhedsforsikring, som dækker flere medarbejdere og sikrer bedre tilbud end tidligere. Der var tale om en endog meget stor aftale med 20.000 medarbejdere i Salling Group med en femårig løbetid.

”I en tid, hvor der er hård konkurrence om virksomhedskunderne, er det virkelig glædeligt, at vi i PFA formår at holde fast i store kunder som Salling og nu Partnerpension. Samtidig med at der kommer flere og flere nye kunder til, som gerne vil være en del af det stærke kundefællesskab, vi har i PFA,” lyder det fra Camilla Holm. Indtil videre har PFA haft en nettotilgang af 465 kunder i 2024. Til sammenligning var det i hele 2023 901 nye kunder netto.

Velliv var også sultne

Ifølge pensionsekspert og aktuar Jørgen Svendsen fra AFPR er det kun godt og naturligt, at bankerne sender medarbejdernes ordninger i udbud for at undersøge, om priserne er markedskonforme og inden for skiven.

”Der er jo meget konkurrence om disse store kunder – og det er nok mest praktisk og hensigtsmæssigt, at ordningen bliver hos PFA, der ville være rigtig ærgerlige, hvis de mistede en sådan aftale. Omvendt har Velliv også været meget sultne, og det var vel derfor, at de kunne lande Sydbank.”

Ifølge Jørgen Svendsen er lige præcis Bankpension-ordningen kendetegnet ved, at der i praksis kun er en smal kreds af pensionsselskaber, der kan byde på den, fordi der er så mange strategiske overvejelser.

”Det er klart, at Jyske Bank og de andre banker aldrig vil vælge Danske Banks Danica eller Nordea Pension som pensionsselskab. Også AP Pension er mere eller mindre umulig, da de samarbejder med andre banker. Kun Velliv har været en slags helle,” siger Jørgen Svendsen, der desuden peger på, at der er store forskelle på, hvor meget pensionsordningerne betyder i praksis for pensionsselskabets økonomi. Det afhænger meget af, hvor stor en del af medarbejdernes pensionsformuer, der passes af pensionsselskabet:

”I Sydbanks tilfælde er det jo nok begrænset, hvor meget den ordning i praksis betyder, fordi det er kapital- og ratepensioner, som er den store og mest lukrative del. Velliv skal kun stå for den del, som vedrører livretten, som trods alt er en mindre del af ordningerne.”

Sundhedsforsikring på agendaen

Ud over at være en ’grønnere pensionsaftal’ omfatter Salling Groups nye aftale med PFA en markant forbedret sundhedsaftale, som dækker flere medarbejdere, også elever, i forhold til tidligere. Medarbejdernes sundhedsforsikring blev desuden udvidet, så den dækker en længere række sundhedstilbud, herunder et bredere udvalg af onlinehjælp som psykolog, coach, fysioterapeut og familierådgivning, ligesom aftalen sætter stor fokus på at afhjælpe det store samfundsproblem, at familier venter for lang tid på hjælp til et barn i mistrivsel. Ansatte i Salling Group kan fremover som en del af aftalen gennem deres sundhedsforsikring få hjælp til udredning af barn i mistrivsel samt familierådgivning til håndtering af situationen. Samtidig sikrer aftalen, at Salling Groups medarbejdere hurtigt og effektivt kan få den rette hjælp.

Læs mere

Afsløring: Forsinkelser i storstilet i it-projekt udløser slagsmål i toppen af Forsikring & Pension

Så meget tjente direktørerne i forsikringsbranchen i 2023. Se listen her

Topmæglerprofil rykker op, mens spekulationer om opdeling af WTW tager til

Pensionsbranchen sover: Der skal langt mere krisestemning og innovation i forsvarsinvesteringerne

Lavere omkostninger på vej: Se de dyreste og billigste pensionsselskaber

Pædagogernes Pension rykker tættere på valg af it-leverandør

Mangeårig pensionsalliance slår revner

Pensionsselskab vil sikre fremtiden med ny satsning

Sådan klarer pensionsselskaberne sig på afkast. Bæredygtighed halter stadig

Gigantisk afkastpotentiale i forsvarsindustrien. Men vejen er vanskelig for investorer og pensionskasser

Se vindere og tabere på kundesiden blandt ærkerivalerne Velliv, PFA og Danica

Kontroversiel dom på pensionsområdet åbner potentielt for ny konkurrence fra pensionskasser

Tre år er tabt på afkastsiden for visse pensionsselskaber

Pensionsbranchen står dybt splittet om storpolitisk stillingtagen og investering i atomvåben