d807002e-69f8-40d1-b3d6-3b72b6d2732d

Inside story

PwC’s strategiben på rov hos rival til sats på kapitalfonde

PwC’s nye strategirådgivningsben går mere aktivt ind i kampen om de værdifulde kommercielle due diligence-opgaver for kapitalfonde. Til satsningen har PwC hentet partner hos Implement. Målet er på sigt at fordoble holdet og bide skeer med de helt store internationale konsulentkæmper.

Revisions- og rådgivningskæmpen PwC har sat gang i en oprustning af strategirådgivningsbenet Strategy&, hvor man drømmer om at bide skeer med de internationale konsulentkæmper McKinsey, Boston Consulting Group og Bain.

Strategy&-forretningen er PwC’s våben i kampen om de mest prestigiøse og ikke mindst værdifulde strategiopgaver på transaktionsområdet, som har været glohedt det seneste års tid.

De mange virksomhedshandler er blandt andet drevet af en opkøbsiver hos kapitalfondene. Og hos Strategy& gør man nu klar til at satse endnu mere på at komme ind i varmen hos kapitalfondene og få en større andel af de dyrebare kommercielle due diligence-opgaver.

Som led i satsningen har Strategy& været på rov hos konkurrenten Implement, hvor Strategy& har hentet Rasmus Borregaard Thomsen, som siden 2019 har været partner i Implement. Den titel har han taget med sig til Strategy&, hvor hans opgave bliver at stå i spidsen for satsningen på kapitalfonde.

”Rasmus har en stærk historik med fondene. Samtidig har han et ønske om at have det fokus, og det kan vi tilbyde ham. Vi kan både levere det, der sker inden, under og efter et køb i Strategy& og PwC-regi. Så vi kan være en full service-provider,” siger Amdi Hansen, partner og chef for Strategy& i Danmark.

”Vi går ind i markedet mere helhjertet end før. Inden for corporate finance er vi nogle af de største, på transactions and services er vi nogle af de største. Det booster vi nu ved at tage Rasmus ind til at fokusere på kapitalfondene og deal-segmentet. Dermed har vi også ringfenced teams nu, som kun arbejder med det,” siger Amdi Hansen, som selv tilsluttede sig Strategy& september sidste år, hvor han forlod Bain.

Vil fordoble sin størrelse

Strategy&-brandet blev en del af PwC i 2014, da man købte og omdøbte det store 100 år gamle internationale konsulenthus Booz & Company, som på opkøbstidspunktet havde mange tusind ansatte og omsatte for mere end 1 milliard dollar.

Lanceringen af Strategy&-brandet i Danmark er en overbygning på PwC’s eksisterende konsulentforretning, som traditionelt har fokuseret på implementeringsopgaver, som ligger længere nede i fødekæden. Men ved at sætte ind på direktionsniveau i de største virksomheder er det ambitionen, at PwC skal kunne levere fra hele ydelsespaletten.

Strategy& består i dag af godt 50 konsulenter, hvoraf 30 arbejder med operations, mens 20 har fokus på strategi. Begge områder har ifølge Amdi Hansen potentiale til at vokse markant.

”Der er ingen tvivl om, at vi ønsker at være minimum dobbelt så store inden for to til tre år og være en markant spiller i markedet,” siger han.

Især deal-området spås kraftig vækst.

”På deal-siden ønsker vi måske endda at blive tre gange så store. Der har vi helt klart et potentiale, som kan bære rigtig meget. En del af vores vækst og måske også mere end 50 procent skal komme derfra,” siger Amdi Hansen.

Vil bide skeer med tier 1-huse

PwC drømmer om at udvikle Strategy&-forretningen, så den kan bide skeer med de internationale konsulentkæmper McKinsey, Boston Consulting Group og Bain.

Men realiteten er i dag, at Strategy& fortsat er et stykke fra målet, og de nærmeste konkurrenter er i højere grad de øvrige revisionshuses strategiben, Monitor Deloitte, EY Parthenon og Implement.

”Vi måler os med både Deloitte og Implement, når det kommer til tier 2, men vi er også konkurrencedygtige op mod tier 1, McKinsey, BCG og Bain,” siger Amdi Hansen.

”Det har egentlig altid været det brand, man har haft i Strategy&. Historisk set har man bare ikke haft det fokus på Danmark, som vi har nu. Nu giver vi det mere tryk og fokus, og markedsmæssigt kommer vi også til at brande os meget mere,” tilføjer han.

PwC er ikke uvant med det lange seje træk, der venter forude for Strategy&. Rejsen kan på mange måder sammenlignes med PwC’s indtræden på corporate finance-området for år tilbage, som i dag har ført til, at PwC har fået et særdeles godt tag i de mindre og mellemstore virksomheder herhjemme.

Strategy& er en del af PwC’s konsulentforretning, som vokser kraftigt. PwC oplyser ikke omsætningen fordelt på forretningsområder, men ifølge revisions- og konsulenthusets seneste regnskab voksede rådgivningsydelserne næsten 7 procent sidste år. PwC’s topchef, Mogens Nørgaard Mogensen, har dog tidligere fortalt, at den underliggende vækst i konsulentforretningen var endnu højere.

Læs mere

Konsulenthus stiger til nye luftlag efter fusionsridt

Konsulenthuse dropper rabatter og hæver priserne på hedt marked

Konsulentkæmpe vil kapre større andel af grønt rådgivermarked

Amerikansk konsulentkæmpe køber op i Danmark

Amerikansk konsulenthus vil fordoble dansk kontor

Her er landets førende konsulenthuse

Deloitte melder klar til opkøb i jagt på superspecialister

PwC snupper profil hos konsulenthus til prestigeområde