EY web

Inside story

Revisionshus fortsætter oprustning på M&A – Carnegie må igen afgive folk

Revisionshuset EY fortsætter sin oprustning inden for corporate finance og henter endnu en profil i Carnegie, men siger samtidig farvel til firmaets mangeårige chef på området, der er blevet kørt ud på et sidespor. Også Danske Bank er på rov i talentmassen hos den svenske investeringsbank, der de senere år har mistet en række markante profiler.

Revisionshuset EY har sat sig et klart mål om at erobre territorium inden for det prestigefyldte M&A-marked, og nu henter firmaet endnu en profil.

Igen er det Carnegie, der må afgive en medarbejder til det ambitiøse revisionshus.

Senest hentede EY som beskrevet i InsideBusiness en række profiler hos Carnegie, og alt tyder på, at man langtfra er færdig med at opruste hos EY.

Firmaet har således netop hentet Carnegies unge talent Andreas Vaage-Nielsen, som fremover skal være en del af revisionshusets nye M&A-hold sammen med de to spydspidser Martin Wiig Nielsen og Peter Vejlsgaard, der tiltræder 1. november.

”Vi har et mål om, at vi skal være minimum 15 mand i alt, hvilket er knap dobbelt så mange, som vi er nu. Så vi forventer, at der vil blive offentliggjort flere nye ansigter i den kommende tid,” siger Søren Krejler, der er den øverste chef for EY’s transactions-afdeling, der blandt andet rummer corporate finance.

Søren Krejler siger samtidig, at EY’s mangeårige leder af M&A, Martin Niclasen, ikke længere skal være en del af konsulenthuset.

”Martin har valgt at takke nej til at fortsætte i EY. Det er selvfølgelig trist at skulle sige farvel til ham, men det er sket i god ro og orden,” siger Søren Krejler.

Ledende figur på vej ud

At EY nu igen er på strandhugst hos Carnegie, understreger de udfordringer, den succesfulde investeringsbank kæmper med på området. Ud over Andreas Vaage-Nielsen forlader også Filip Roost Monefeldt banken til fordel for rivalerne hos Danske Bank. Ligesom Vaage-Nielsen beskrives han som et af de store talenter internt i investeringsbanken, og sammen har de to blandt andet været involveret i de løbende opgaver, banken har udført for designklenodiet B&O, herunder frasalget af Automotive-divisionen til amerikanske Harman Kardon.

Ud over de to seneste opsigelser erfarer InsideBusiness desuden, at der fra flere sider også har været bud efter bankens managing director, Tore Heyden. Netop Heyden blev hentet hos Handelsbanken for omkring to år siden for at lukke det hul, der var opstået i Carnegie, efter at de to profiler Lars Lunde og Anders Friedl havde forladt banken til fordel for henholdsvis techfonden Gro Capital og Danske Bank.

Som følge af de mange opsigelser har Carnegies øverste chef, Jacob Bastholm, hyret headhunter Frank Halborg fra Amrop, der skal vurdere mulighederne for at styrke investeringsbanken. En af mulighederne er at hente en eller flere profiler fra konkurrenter herhjemme eller også gå til udlandet, såfremt der her sidder danskere, der kunne være interesserede i at vende hjem igen.

Bliver mødt positivt

EY’s offensive sats bliver både mødt positivt og med en vis skepsis i markedet. Disciplinen med at hente et decideret hold over og opbygge en forretning omkring dette er blandt andet inspireret af rivalen Deloitte, der gjorde præcis det samme, da man i sin tid hentede Sigurd Jensen og Johannes Vasehus, der havde en fortid hos henholdsvis FIH og Nordea.

Søren Krejler understreger dog, at han har stor tiltro til, at det nye EY-hold kan få mere gang i M&A-motoren.

”Vores nye tiltag er blevet mødt med meget positive tilkendegivelser mange steder fra. Vi har den klare opfattelse, at kunderne synes, det er et rigtigt træk, og vi tror på, at vi qua vores store organisation kan være med til at understøtte den nye corporate finance-afdeling, så vi kan få endnu bedre fat i markedet,” siger Søren Krejler.

Andre opruster også

EY’s offensive sats sker i en tid, hvor en lang række rådgivere opgraderer på mandskabsfronten i forsøget på at få en større del af et rødglødende M&A-marked, der er vokset markant de senere år.

Senest har blandt andet Kammeradvokaten sat sig for at opbygge en decideret corporate finance-division under ledelse af tidligere Kromann Reumert-advokat Ronnie Kandler, ligesom Lundgrens tidligere i år hentede Christian Scherfig fra Bird & Bird med henblik på at få bedre fat i det lukrative marked.

Netop Lundgrens havde godt et år forinden mistet Michael Vinther og Karsten Pedersen til det tidligere Lett, der for nylig skiftede navn til DLA Piper, der ligesom mange af konkurrenterne satser massivt på M&A.

LÆS MERE

Udskældt kapitalfond bruger 50 mio på at forsvare sig i OW Bunker-sag

Topadvokater i bitter strid om OW Bunker-sag

Kapitalfonde angriber nøglepersoner i OW Bunker

Hård kritik af advokathus i OW Bunker-sag

Myndigheder skrotter sag mod OW Bunker-top

Politianmeldelse på vej mod OW Bunkers bestyrelse