6.2 Beierholm har rundet 1 milliard kroner i omsætning via opkøb. I fremtiden skal væksten hovedsagelig ske organisk. PR-foto

Ugens Insider

Revisionshus i offensiven på markedet for uvildig økonomisk rådgivning

Fem år efter opkøbet af uvildig finansielrådgiver gør et af Danmarks største revisionshuse klar til at tage næste skridt, hvor massiv vækst og yderligere opkøb er på agendaen.

Revisionshuset Beierholm gør klar til en offensiv på markedet for uafhængig økonomisk rådgivning, som i disse år oplever markant vækst, i takt med at flere danskere søger rådgivning uden for bankerne.

For 5 år siden opkøbte Beierholm rådgivningshuset Uvildige.dk, men nu tager revisionshuset hul på et nyt kapitel, som begynder med et navneskifte. Uvildige.dk skifter navn, så selskabet nu hedder Beierholm Finansiel Rådgivning.

Med opkøbet af Uvildige.dk for fem år siden ønskede Beierholm, der sammen med BDO er de største udfordrere til firkløveret i The Big Four, at sætte sig endnu tungere på markedet for uvildig finansiel rådgivning, som på mange måder er en konkurrent til bankernes private banking-afdelinger.

Samtidig er opkøbet et billede på et de allerstørste revisionshuses transformation til et full service-hus, hvor de i stigende grad bevæger sig ind på nye forretningsområder, navnlig rådgivning, som har vist sig at være en langt mere lukrativ forretning end klassisk revision.

Opkøbet af Uvildige er en vigtig byggeklods for Beierholm i den sammenhæng, fortæller Beierholms administrerende direktør, Søren V. Pedersen.

”Grundlæggende er det et område, vi ser stor vækst indenfor. Vores forventning er, at vi kan fordoble omsætningen i Beierholm Finansiel Rådgivning inden for en overskuelig årrække,” siger han

”Vi har i Beierholm en strategi om, at vi skal vækste med 50 pct. i de kommende 5 år. I den strategi skal rådgivning have en relativt større andel af den vækst, og der er Beierholm Finansiel Rådgivning en meget vigtig brik.”

Konkurrent til banker

Siden Beierholms opkøb af Uvildige for 4 år siden er selskabet vokset fra 9 til 15 medarbejdere og har i dag afdelinger i Holstebro, Kolding, København, Næstved, Aalborg og Aarhus.

Uvildige drives som et selvstændigt selskab, fordi det kræver forskellige tilladelser fra Finanstilsynet at få lov til at yde finansiel rådgivning. I det seneste regnskab for 2019/2020 voksede bruttofortjenesten fra 7,2 mio. kr. til 8,4 mio. kr.

Hos Beierholm er ambitionen at kunne tilbyde en 360-graders økonomisk rådgivning til kunderne, som primært består af ejerledede smv-kunder.

Som det seneste skud på stammen er Beierholm begyndt at rådgive kunderne om pensionsopsparinger. Det sker i praksis i afdelingen Pensionsrevision, som er placeret sammen med Uvildige i Beierholm Finansiel Rådgivning. Sammen med Deloitte er Beierholm det eneste af de store revisionshuse, som yder den form for rådgivning.

”Filosofien er, at vi gerne vil give et ekstra tilbud til vores primært ejerledede kunder. Mange har et holdingselskab, hvor de har nogle midler, de skal have forvaltet. Nogle gør det selv, andre bruger banken, men rigtig mange efterspørger en neutral og objektiv vurdering,” siger Søren V. Pedersen.

”De, der gør det selv, har tit behov for noget kvalificeret sparring, og de, der får deres penge forvaltet i banken, sidder ganske ofte med en mistro, i forhold til hvis interesser banken varetager, og hvad de reelle omkostninger ved bankens forvaltning udgør. Så ligesom vi er uafhængige, når vi reviderer, så har vi også en rådgiver, der kan være uafhængig i forhold til deres formueforvaltning.”

Konkurrent får henvendelser

Beierholm melder sig samtidig klar til at købe mere op eller på anden vis konsolidere markedet for finansiel rådgivning.

”Vi er interesseret i at konsolidere markedet. Markedet af selvstændige uvildige rådgivere, der ikke sidder og forvalter kundernes penge som fondsmæglerne, er ikke ret stort i Danmark. Det er min vurdering, at vi er klart den største i markedet, men vi er bestemt interesseret i at konsolidere,” siger Søren V. Pedersen.

I dag er markedet for uvildig økonomisk rådgivning centreret på få spillere. Ud over Uvildige er det især Finanshuset Fredensborg, Bofinans og Arvad Finanshus.

Hos Finanshuset Fredensborg fortæller administrerende direktør Kim Valentin, at selskabet har modtaget flere henvendelser fra interesserede købere.

”Indtil videre har vi sagt nej til de tilbud, vi har fået. Vi har haft forretningen i snart 30 år, men hvis den rigtige kommer, er vi ikke lukket for det,” siger Kim Valentin.

Forretningen hos økonomiske rådgivere som Uvildige og Finanshuset Fredensborg har samtidig snitflader mod fondsmæglere og pensionsrådgivere.

Netop de markeder har tiltrukket flere store udenlandske aktører det seneste år. Det gælder eksempelvis Söderberg & Partners, der med penge i ryggen fra den amerikanske kapitalfondsmastodont KKR september sidste år købte den uafhængige forvalter Formue & Investeringspleje i Roskilde.

Senest har kapitalfonden skabt det nye rådgivningshus North efter opkøbet af de fire virksomheder Contea, Jysk Pension, FinPro og Status.

LÆS OGSÅ

Fyring af topchef i revisionsgigant vækker undren

Revisionsgigant stævnet efter skandalekonkurs

Revisionsgigant vil styrke M&A-området og melder selv klar til opkøb

Revisionshuse hårdt ramt. Se branchens vindere og tabere i svært år

Revisionshus bider sig fast i lukrativt M&A-marked

Nye udfordrere bider revisionshusene i haserne

Revisionsgigant halter fortsat efter rivaler på M&A-marked

Revisionskæmpe sætter hovedkvarter til salg

Mindre revisionshuse hænger i bremsen, mens kæmperne løber med væksten