Det amerikanske konsulenthus AT Kearney blev kort før jul ramt af lidt af et chok på det danske kontor, da det blev meddelt internt, at to af kontorets mest centrale skikkelser gennem flere år stoppede i ledelsen.
Det drejede sig om den mangeårige landechef og partner, Christoffer Husted Rasmussen, der valgte at sige op, mens kontorets anden partner, Gotfred Berntsen, stoppede i den danske ledelse.
De to partnere udgjorde to tredjedele af den danske ledelse i AT Kearney, og deres exit efterlod derfor det amerikanske konsulenthus i et større ledelsesvakuum på tidspunkt, hvor AT Kearney kæmper med at finde fodfæste på det danske marked, der kan retfærdiggøre de ambitiøse planer i Danmark.
Et halvt år efter afskeden med AT Kearney har den tidligere landechef Christoffer Husted Rasmussen nu fået fremtiden på plads. I sidste uge tiltrådte Christoffer Husted Rasmussen som partner EY Parthenon, der er big four-huset EY’s strategiarm.
”Det var et naturligt tidspunkt for mig at tænke over fremtiden, efter at jeg stoppede i AT Kearney. Jeg fyldte 40 år sidste år, og jeg har brugt en del krudt på at tænke over, hvad den bedste platform er for mig professionelt. Med EY kan jeg krydse alle bokse af,” siger Christoffer Husted Rasmussen.
Christoffer Husted Rasmussen nåede at være partner og landechef i AT Kearney i fem år. Inden da var han partner i Qvartz, ligesom han har en fortid som associate partner i McKinsey.
Nu bærer visitkortet EY Parthenons lyseblå kulør. Motivationsfaktoren for at tilslutte sig fanerne i big four-huset handler især om den skala, som et internationalt revisions- og rådgivningshus som EY kan mønstre, fortæller han.
”Der er først og fremmest en global skala, som muliggør de investeringer i viden, teknologi og opkøb af specialkompetencer, som er nødvendige for at vinde i markedet. I den sektor, jeg arbejder i, har EY en virkelig stærk position globalt, og jeg glæder mig meget til at være med til at udvikle forretningen i Danmark og internationalt,” siger Christoffer Husted Rasmussen.
”Samtidig er der et sundt professionelt værdisæt. Jeg har brugt meget krudt på at forstå, hvordan man udvikler og belønner, og hvilke lederkompetencer man kigger efter, og hvad man accepterer og ikke accepterer i organisationen. Så det værdimæssige kompas er rigtigt,” siger han.
Skal opbygge stærkere position på stort marked
EY Parthenon har på ganske få år markeret sig som en seriøs udfordrer til de store amerikanske strategikonsulenthuse McKinsey, BCG og Bain & Company og ikke mindst til den store underskov af lokale konsulenthuse, der kæmper om opgaverne i det attraktive mid-marked.
I Danmark begyndte den danske satsning for alvor i 2017, da EY købte Box Associates med tidligere Qvartz-profiler i spidsen.
Ligesom rivalerne PwC og Deloitte, der satser på strategirådgivning via henholdsvis Strategy& og Monitor Deloitte, yder Parthenon også traditionel strategirådgivning til både store private virksomheder og kapitalfonde. Men det er især på M&A-området, at Parthenon har gjort sig bemærket. Ikke mindst i konkurrencen om at levere de lukrative kommercielle due diligence-rapporter (CDD), som konsulenthusene indbyrdes måler sig på.
Ansættelsen af Christoffer Husted Rasmussen sker ifølge Nicolai Strate, der er partner og leder af EY Parthenon i den nordiske region, fordi Christoffer Husted Rasmussen kan give huset nogle kompetencer, som man længe har manglet i Danmark.
”Selv om vi for længst er forbi kritisk masse lokalt, så ser vi løbende på, hvor vi kan supplere vores vækst yderligere med nye partnere udefra, som er vant til at rådgive på C-suite-niveau. Partnerne kommer typisk med en spidskompetence i form af enten sektordybde og/eller dybe relationer til en række kunder i en bestemt sektor – og kan dermed gøre en forskel fra dag ét. Det er i allerhøjeste grad tilfældet med rekrutteringen af Christoffer Husted Rasmussen,” siger Nicolai Strate, partner og leder af EY Parthenon i Norden.
Han henviser til, at Christoffer Husted Rasmussens speciale er bil- og industrisektoren. Det er en vigtig sektor, som EY Parthenon er stærk på internationalt, men som man længe har villet give mere tyngde i Danmark.
”Vi har ikke rigtig haft den personprofil med den sektordybe, som Christoffer har. Det har vi f.eks. i Sverige, hvor vi arbejder meget med sektoren, og den samme position vil vi også gerne have i Danmark,” siger Nicolai Strate.
Tidligere Strategy&-chef går til ungt konsulenthus
Christoffer Husted Rasmussen er ikke den eneste konsulentprofil, der har fundet nye græsgange.
Det samme er tilfældet med Amdi Hansen, tidligere leder og partner af PwC’s konsulentforretning Strategy&.
I marts brød Amdi Hansen og Strategy& med hinanden efter blot halvandet år. Som InsideBusiness dengang kunne beskrive, skete bruddet efter uenighed om den fremtidige retning i PwC, og at Strategy& ikke har oplevet den udvikling efter Amdi Hansen ankomst, som man havde håbet på.
Tiden på sidelinjen blev dog kort for Amdi Hansen, der før ansættelsen i Strategy& var landechef for PA Consulting og partner i Qvartz.
Amdi Hansen er nemlig tiltrådt som investor og partner i det nystartede managementkonsulenthus Unify Partners, der især fokuserer på digitale transformationer.
Unify Partners blev stiftet sidste år af blandt andre en række tidligere partnere i Implement Consulting Group.
Konsulenthuset beskæftiger i dag i underkanten af 25 konsulenter. Dertil kommer et advisory board, hvor blandt andre Martin André Dittmer, managing partner i advokathuset Gorrissen Federspiel, sidder.
Unify Partners er godt eksempel på underskoven af nystartede konsulenthuse, der er piblet frem i takt med de seneste års stigende efterspørgsel på konsulentydelser.
Læs mere
Nu indledes konsulenthuses kamp om offentlige milliardaftaler
Konsulentkæmper svinger sparekniven efter flere års vild vækst
Chef for PwC’s konsulentsats fortid efter uenighed
Ledelse i stort konsulenthus trækker sig
Opkøbt konsulenthus tager hul på ekspansionstogt
Tronskifte presser sig på hos flere af erhvervslivets toprådgivere
PwC blæser til angreb på konsulentmarkedet. Vil fordoble omsætning til 1 mia. kr. på fem år
Opkøbt konsulenthus retter sigtekornet mod big four og Implement
Tysk konsulentkæmpe trykker på speederen i Danmark
Konsulenthuse reber sejlene efter gyldent år. Se, hvem der er vokset mest