sponstor

Sponsoreret artikel

Sådan vælger du det helt rigtige domæne til din virksomhed

Et domæne er meget vigtigt for din virksomhed. Det er den digitale vej til dine kunder, og derfor kan det være altafgørende med et godt domæne. Et godt domæne vil give kunderne de bedste forudsætninger for at besøge og benytte sig af din hjemmeside.

Du kan have et flot og smart design på din hjemmeside, men med den forkerte adresse risikerer du, at kunderne aldrig når frem til lige netop dit firma. Men hvordan vælger du det helt rigtige domæne, og hvordan får du fat i lige det domæne, du ønsker til din virksomhed. Læs med her for at få mere at vide, og når du har valgt dit domænenavn.

Sådan starter du jagten på det rigtige domænenavn 

Det kan være meget svært at finde på at godt domænenavn. Det er en stor beslutning, og det er det blandt andet fordi, at det er meget svært at skifte domæne senere hen, hvis du gerne vil opretholde en god SEO-værdi. Når du vælger domænenavn, er det vigtigt, at du ikke skynder dig med processen. Du bør tage dig god tid og acceptere, at det kan tage tid at finde det helt rigtige navn. Du kan starte med at skrive alle de forslag, som du har til et domænenavn ned – lav en såkaldt brainstorm. Du bør forsøge at finde på et navn til dit domæne, som giver mening for det, som du sælger i din virksomhed. Dog bør du passe på med at blive for specifik, da det kan begrænse dig, hvis du senere hen ønsker at videreudvikle din virksomhed.  Du kan på billig-webhosting.dk både købe domæner billigt samt få hjælp og inspiration til valg af domænenavn.

Ting du bør huske på, når du vælger domænenavn 

Først og fremmest bør du vælge et domænenavn, som er let at huske. Det er en god idé, at du ikke vælger et navn, som er for langt eller meget svært at stave. Derudover er det en god idé at undgå et domæne, hvor der indgår æ, ø og a, da det kan skabe tekniske problemer og ligeledes kan blive besværligt, hvis du gerne vil have, at din virksomhed skal kunne begå sig på det internationale marked. 

Hvad gør du så, når du har fundet en domænenavn, som du gerne vil have?

Når du har fundet et domæne, som du gerne vil købe, skal du først og fremmest tjekke, om det er ledigt. Dette kan let gøres i et online værktøj, som er beregnet til formålet. Hvis domænet er ledigt, er det næste, som du skal gøre at købe det. Her kan du med fordel sammenligne priser på domæner fra forskellige udbydere, så du finder den billigste pris. Afslutningsvis kan du vælge at tilkøbe webhotel, hvis du ønsker at have en hjemmeside tilknyttet domænet. 

Har du fundet et domæne, som er optaget, og som du retmæssigt mener tilhører dig, fordi din virksomhed måske har heddet det samme som domænet i mange år, kan du via domæne klagenævnet forsøge at få tildelt domænet til dig