SEB

Inside story

SEB bekræfter tabt opgør om erhvervshemmeligheder

SEB var overbevist om, at APC Forsikringsmæglere misbrugte fortrolige kundeoplysninger fra SEB Pension. Derfor anmeldte SEB mæglervirksomheden til politiet i en sag, der nu er frafaldet.

Hvis man tror, at pensionsselskaber lever et kedeligt liv uden store dramaer, så kan man blot dykke ned i en historie, hvor SEB Pension i 2015 blev opmærksom på det, man troede var tyveri af erhvervshemmeligheder i form af mapper med kundeoplysninger:

”SEB Pension blev i 2015 forelagt materiale om misbrug af fortrolige erhvervshemmeligheder og valgte i samråd med vores eksterne advokater at overdrage dette materiale til videre efterforskning hos politiet, idet SEB Pension så med stor alvor på sagen, der vedrørte tidligere medarbejderes brug af fortrolige kundeoplysninger,” skriver direktør i SEB Pension, Kim Johansen, i en mail til InsideBusiness.

Det er første gang, SEB bryder tavsheden i den spegede sag om anklager om kundetyveri af knap 1.000 kunder med en samlet vurderet værdi på 35 millioner kroner, som man mistænkte APC Forsikringsmæglere med den tidligere SEB-chef og nuværende APC-direktør, Peter Lindblad, i spidsen for at have nappet. Det blev advokathuset Plesner, som formulerede politianmeldelsen, der blev taget meget alvorligt af Københavns Politi. Og som blandt andet førte til en ransagning af Peter Lindblads hjem.

Sagen stammede oprindelig fra en journalist, som havde taget billeder af mapper fra SEB, der stod hos mæglerfirmaet.

Ifølge Peter Lindblad var der dog kun tale om en mappe med kundeoplysninger, som en medarbejder havde beholdt for at kunne dokumentere, at han havde provision til gode. Det lykkedes APC Forsikringsmæglere at overbevise senioranklager Elisabeth Boserup fra Københavns Politi om, at APC ikke havde taget flere kunder fra SEB end fra andre selskaber. Samtidig havde APC fået nogle hundrede kunder til at skrive under på en erklæring om, at de selv havde opsøgt mæglerfirmaet.

”Efter politiets gennemgang af materiale m.v. besluttede politiet ikke at rejse sigtelse mod de involverede, idet det ikke fandtes sandsynligt, at de involverede ville blive dømt skyldige ved en domstol, hvilket SEB Pension har taget til efterretning,” skriver Kim Johansen videre i sagen.

Peter Lindblad ønsker i dag at lægge afstand til sagen, der var underlagt navneforbud i landsretten.

”De sendte en falsk anklage af sted om, at de havde tabt deres kunder til os. Men det viste sig jo, at de ikke havde styr på deres data. For så havde de vidst, at nok havde vi taget kunder fra dem, men ikke flere, end deres markedsandele berettiger til. Vi tager jo kunder fra mange selskaber,” siger Peter Lindblad.