Claus Hommelhoff web

Inside story

Skandale ryster milliardærs ejendomskoncern

To ledende medarbejdere er blevet politianmeldt efter mistanke om returkommission i forbindelse med et stort udviklingsprojekt i Formuepleje-ejer Claus Hommelhoffs ejendomskoncern, Domis.

En regulær skandale er under opsejling i Formuepleje-stifter Claus Hommelhoffs ejendomskoncern, Domis, der i løbet af de senere år har udviklet sig til en af de mest markante og offensive ejendomsudviklere på det danske marked.

Sagen trækker samtidig tråde til Formuepleje, som Hommelhoff var med til at grundlægge helt tilbage 1986, og som rigmanden i 2021 solgte en større aktiepost i til familien bag Jysk-koncernen.

Hommelhoff er dog fortsat medejer af Formuepleje – i øvrigt sammen med en række af de mange direktører, der på det seneste er blevet kylet på porten som led i forvalterens nye topchefs, Peter Kjærgaards, omfattende oprydning.

Det er dog familien Hommelhoffs private ejendomskoncern, der spiller hovedrollen i en opsigtsvækkende skandale, der nu ruller internt i Domis.

InsideBusiness erfarer således, at to ledende medarbejdere er blevet opsagt og efterfølgende meldt til SØIK, i daglig tale kaldet bagmandspolitiet, i forbindelse med et større udviklingsprojekt, som Domis overtog for nogle år siden.

Her er Hommelhoff-familien af den opfattelse, at en tidligere betroet medarbejder i koncernen og en tidligere profil i Formuepleje i fællesskab har modtaget returkommission i forbindelse med en stor ejendomsinvestering til et trecifret millionbeløb, hvorfor man nu har overdraget sagen til myndighederne.

Samlet set drejer det sig om en betaling på omkring 30 millioner kroner, der via en mellemmand er havnet i lommerne på de to nu tidligere ansatte, vel at mærke uden at nogen i hverken Domis eller Formuepleje ifølge Hommelhoff-familien kendte til aftalen.

En række både tidligere og nuværende ansatte i begge koncerner bekræfter over for InsideBusiness, at de kender til sagen, men fra de to virksomheders side er der indtil videre dyb tavshed, og på telefonen afviser Claus Hommelhoff over for InsideBusiness at tale om skandalen.

”Jeg har ingen kommentarer, ligegyldigt hvad du spørger til,” lyder meldingen fra den århusianske milliardær, der skabte Formuepleje sammen med Erik Møller og siden byggede det op til at blive den største uafhængige forvalter herhjemme.

InsideBusiness har ligeledes forsøgt at få en kommentar fra direktør i Domis Nemanja Stankovica samt de øvrige medejere af Domis, herunder Nicolai og Andeas Hommelhoff, der ud over at være aktionærer også er partnere i ejendomskoncernen.

Ingen af dem er dog vendt tilbage trods gentagne henvendelser. Heller ikke de to nu tidligere ansatte har ønsket at kommentere sagen. Især den ene af de to nu opsagte chefer har især de senere år har haft et meget tæt forhold til netop Claus Hommelhoff, der derfor også af mange beskrives som personligt indigneret over, at vedkommende er gået bag hans ryg i en sådan grad.

Sagen kort

I forbindelse med en stor ejendomsinvestering i ejendomskoncernen Domis mener selskabets ejer, Claus Hommelhoff, og dennes familie at kunne bevise, at to ledende medarbejdere har modtaget returkommission.

Sagen relaterer sig til et opkøb for et trecifret millionbeløb, hvor to betroede medarbejdere angiveligt har modtaget op imod 30 millioner kroner via en mellemmand.

Sagen er nu overdraget til SØIK, ligesom de to nu tidligere ansatte er fortid i henholdsvis Domis og Formuepleje.

InsideBusiness er bekendt med navnene på de to nu forhenværende chefer samt navnet på det projekt, sagen omfatter.

Forsøger at sælge kæmpe projekt

Skandalen i Domis ruller, samtidig med at koncernen som tidligere beskrevet i InsideBusiness arbejder på at sælge et ambitiøst ejendomsprojekt på Islands Brygge i København.

Oprindelig overtog man de mange byggeretter fra den Viborg-baserede entreprenør Bach Gruppen for i underkanten i 700 millioner kroner, men inden byggeriet nogensinde er gået i gang, har Hommelhoff og Domis dog valgt at skifte spor.

Derfor hyrede man tidligere i år Colliers til at stå for en struktureret salgsproces, selv om hele ejendomsmarkedet og især udvikling har været underdrejet i over et år.

For kort tid siden skulle de interesserede købere aflevere de indikative bud på de over 50.000 kvadratmeter, men ifølge InsideBusiness’ oplysninger har man langtfra fået det antal tilkendegivelser, man havde sat næsen op efter.

Indtil videre synes der dog i Domis ikke at være den store bekymring at spore over det store projekt, der rummer gæld for knap 400 millioner kroner.

I det dugfriske årsregnskab fra selskabet Batteriet K/S, hvorigennem Domis ejer projektet, har man således valgt at opskrive værdierne med lidt over 300 millioner kroner.

Satsede, da markedet toppede

Da Domis oprindelig blev grundlagt i 2009, var det slet ikke planen, at Hommelhoff-familiens sidegesjæft skulle udvikle sig til at blive en af mest markante ejendomsudviklere herhjemme.

Dengang var det erklærede mål, at man ville investere i ejendomssektoren i 7-10 år, hvorefter man ville drosle sine aktiviteter ned og i stedet fokusere på investeringer inden for andre områder.

Sådan er det dog ikke gået, og især de senere år har Domis kastet sig ud i en række nye projekter, hvoraf en del dog er blevet påbegyndt på et tidspunkt, hvor ejendomsmarkedet var i en lidt anden forfatning end i dag.

Som tidligere beskrevet i InsideBusiness er flere af Domis’ større projekter ofte belånt ganske aggressivt, ligesom Claus Hommelhoff i sit private holdingselskab har givet en række kautioner og lignende til kreditorer.

 

Læs mere

Giftigt blodbad i Formuepleje

Har Formueplejes stifter gamblet med gevinsten?

Milliardærfamilie vil sælge skandaleramt byggegrund. Jyske Bank har 400 millioner på højkant

Formuepleje ramt af modvind på prestigeprojekt

Forbrugerombudsmanden pudses på danske forvaltere, der pynter sig med “lånte fjer”

Nådesløst afkastår: Se investeringsfondene med de bedste og dårligste afkast i 2022

Problemerne fortsætter for solcellekomet