Arbejdsskade

Ugens Insider

Sky tysk familie vil indtage Danmark med japanske forsikringer

InsideBusiness går tæt på familievirksomheden Baltic Finance, der angriber markedet for arbejdsskadeforsikringer med skarpe priser og stærke udenlandske samarbejdspartnere.

Efter flere års stilhed er det lille tyske familieforetagende Baltic Finance begyndt at røre på sig igen.

Forsikringsselskabet, der for nylig har lanceret et arbejdsskadeprodukt på det danske marked, er efter fem års strategisk planlægning begyndt at trække nye kunder ind i folden, og nu er det målet for Klaus og Christian Krützfeldt, der er henholdsvis far og søn og ejere af Baltic Finance, at få den danske forretning til at vokse over de kommende år.

Det er hverken Klaus Krützfeldt selv eller sønnen Christian Krützfeldt, der besvarer telefonen, da InsideBusiness henvender sig. Det er derimod den tyske direktør Philipp Brodersen, der er chief underwriting director i selskabet. Han oplyser på vegne af det tyske foretagende, at Baltic Finance har store planer for Danmark.

Målet er at få porteføljen af forsikringspolicer til at vokse fra de nuværende 75 millioner kroner til 200 millioner kroner over de næste 3-5 år. Det svarer til en vækst på 166 procent, og hvis det lykkes, vil selskabet have en markedsandel på 3 procent af markedet for arbejdsskadeforsikringer – vel at mærke i et marked, hvor det er de store skandinaviske forsikringsselskaber som Tryg, Topdanmark og Codan, der dominerer i dag.

Sagen kort

Efter fem års tilløb har det lille forsikringsselskab Baltic Finance sat en offensiv ind imod det danske marked for arbejdsskadeforsikring.

Den lille tyske spiller vil vokse porteføljen fra 75 millioner kr. til 200 millioner kr. i løbet af de næste 3-5 år.

Så kraftig vækst fra en udenlandsk spiller, der forhandler produkter fra blandt andet et japansk forsikringsselskab, kan ikke undgå at rejse spørgsmål. Er prissætningen for aggressiv?

Det afviser selskabet selv. Her understreger man, at der er taget højde for den langsigtede risiko, og at prisen matcher risikoen.

Afviser aggressiv prissætning

Hvis vækstambitionen skal blive til virkelighed, må et godt tilbud selvsagt være et krav, og fra flere danske konkurrenter i markedet forlyder det da også, at Baltic Finance er i markedet med et særdeles prisstærkt tilbud netop nu.

Men ifølge selskabet selv er man ikke ude med et tilbud, der ligger væsentligt under det øvrige marked.

”Vores opfattelse er, at vi prismæssigt ligger på det generelle niveau i markedet. Det betyder, at vi oplever, at der er situationer, hvor vi er dyrere, og situationer, hvor vi er billigere,” skriver Philipp Brodersen.

Det er ifølge selskabet heller ikke prisen alene, der er skyld i den vækst, som Baltic Finance har leveret indtil nu. Det er derimod god kundeservice og solide finansielle partnere, lyder det.

”Prisen har selvfølgelig en betydning. Men vores oplevelse er på baggrund af den feedback, vi får fra mæglere og agenter, som distribuerer vores løsninger: De to primære faktorer for, at vi bliver valgt, er hurtig svartid, idet vores mål er at svare inden for 72 timer. Og at vi kun samarbejder med finansielt stærke selskaber,” skriver Philipp Brodersen og tilføjer, at både Lloyds og Sompo er rated A+.

Vækst gennem samarbejdspartnere

Til at sælge produkterne har Baltic Finance allieret sig med mæglere og forsikringsagenter, og strategien er indtil videre at gå uden om de store virksomhedskunder, som de store skandinaviske spillere koncentrerer deres kræfter om.

”De mæglere og agenter, som distribuerer arbejdsskadeforsikringer for os, vinder typisk små og mellemstore virksomheder som kunder. De har ikke et specifikt branchefokus, men vi fravælger brancher, hvor vi ikke har nok datagrundlag til at kunne fastsætte prisen,” skriver Philipp Brodersen.

Det var faktisk fra samarbejdspartnerne, at familien Krützfeldt fik ideen til at gå ind i arbejdsskadeforsikringer på det danske marked, og derfor er partnerskaberne en central del af forretningsmodellen i dag, lyder det.

”Tilbage i 2015 blev vi af de mæglere og agenter, som vi samarbejder med, spurgt, om vi kunne hjælpe med en arbejdsskadeforsikring fra en finansiel stærk partner. Vi gav derfor os selv den opgave, at vi ville lede efter en A-rated partner. Det lykkedes, og vi etablerede et partnerskab med Lloyds og Sompo, som begge har A+ rates og har henholdsvis 47 og 26 milliarder USD i bruttopræmier,” skriver Philipp Brodersen.

Vækker minder om konkursskandale

At Baltic Finance tiltrækker sig opmærksomhed i markedet, skyldes dog også minderne om konkursen i Alpha Insurance i 2018. Alpha Insurance var nemlig ligesom Baltic Finance et selskab, som forhandlede blandt andet arbejdsskadeforsikringer.

Det udfordrende ved de lovpligtige arbejdsskadeforsikringer er, at risikoen er ekstremt langhalet. En sag om tab af erhvervsevne kan føre til udbetalinger, der varer i årtier, og hvis forsikringsselskabet ikke tager højde for den risiko, kan det føre til konkurs. Det var tilfældet i Alpha Insurance.

Der er dog ingen grund til at bekymre sig for, at Baltic Finance skulle gå samme skæbne i møde, forsikrer Philipp Brodersen.

”I vores priser på arbejdsskadeforsikringer er der taget højde for den langhalede risiko. Vi er meget opmærksomme på at sætte den rigtige pris og afslår mange af de tilbud, vi får, så vi sikrer, at vi opererer med en sund portefølje af arbejdsskadeforsikringer,” skriver han og fortsætter:

”Risikomæssigt har vores arbejdsskadeforsikring klaret sig meget tilfredsstillende og har levet op til vores forventninger. Vores skadesanalyser og effekterne af covid-19 betyder, at vi i 2021 har besluttet at indeksere præmien med 5 procent.”

Billedtekst: Med store vækstambitioner vil Baltic Finance indtage det danske marked for arbejdsskadeforsikring.
Foto: PR

LÆS OGSÅ

Risikabelt aktiesalg skal betale for Trygs kæmpekøb

Dramatisk tid for dansk forsikring: Se mulige scenarier i storstilet opkøbsbølge

Forsikringsmarked under stigende pres. Priser kravler opad

Mystikken breder sig i Trygs store møgsag

Her er vinderne og taberne på ny, stor forsikringsalliance

Sydbank-opkøb giver ømme tæer i bank, pensions- og forsikringspartnerskaber

Prisstigninger ærgrer Alka-kunder