;

Sponsoreret artikel

Er prisen på din bilforsikring faldet? 

 Ifølge tal fra Forsikring & Pension er forsikringsselskabernes udgifter per bilskade faldet kraftigt gennem de seneste år. Er din bilforsikring fulgt med?

Forsikringsselskaberne jubler. Udgifterne per bilskade er gennem de senere år faldet markant, og det betyder, at forsikringsselskaberne har en markant større margin på bilforsikringer sammenlignet med tidligere år.

Tal fra Forsikring & Pension, der er forsikringsbranchens brancheorganisation, har tilbage i oktober 2019 offentliggjort tal, der viser at den gennemsnitlige udgift på per bilskade er dykket fra 11.783 kr. per skade i 2012 til blot 9.371 kr. per skade i 2019. Det svarer til et fald på 20% over de seneste syv år.

Og ser vi i bakspejlet, har tendensen talt sit tydelige sprog. Mellem 2012 og 2019 har der uden undtagelse år for år vist sig et fald i forsikringsselskabernes omkostninger på de enkelte bilforsikringssager. Særligt fra 2012 til 2015 er omkostningerne dykket markant, men selv om faldet i omkostningerne er blevet mindre, er tendensen ikke desto mindre fortsat frem til i dag.

Spørgsmålet er så – hvilket konsekvenser bør det have for din bilforsikring?

Priser på bilforsikringer bør følge med ned

Antallet af skader er paradoksalt nok steget i samme periode. I 2012 var der under 300.000 takserede bilskader – i 2019 var det tal steget til over 350.000 skader. Der bliver altså flere skader, som så til gengæld er billigere for forsikringsselskaberne at dække.

Det ville derfor også være nærliggende at holde øje med telefonen i den nærmeste fremtid – hvis dit forsikringsselskab da ikke allerede har ringet. For når dækningsomkostningerne falder, bør prisen på den billigste bilforsikring følge med ned.

En hurtig beregning viser, at forsikringsselskaberne ved en gennemsnitspris på 4.000 kr. per bilforsikring kan se frem til 1,6 mia. kroner ekstra på bundlinjen; udelukkende grundet faldet i dækningsomkostninger. Der hersker derfor næppe nogen tvivl om, at forsikringsselskaberne gnider sig i hænderne over den positive udvikling.

Selv om det kan være fristende for forsikringsselskaberne ikke at ændre på priserne på bilforsikringer, er det imidlertid også værd at bemærke, at der gemmer sig en glimrende mulighed for at øge konkurrencen på markedet for bilforsikringer. Hvis først ét forsikringsselskab sætter prisen på bilforsikringer ned med 20%, vil andre forsikringsselskaber være formentligt være nødsaget til at følge efter for at kunne bevare deres markedsandel.

Muligheden for at rokke ved markedsandelene bør derfor være interessant nok til, at flere forsikringsselskaber vil begynde at justere prisen ned i forsøget på at kapre kunder med billigere bilforsikringer. Og netop derfor bør du holde et ekstra vågent øje med telefonen den kommende tid.