Moalem web

Inside story

Stoleleg blandt førende advokathuse

Advokatfirmaet Moalem & Weitemeyer henter en række nye partnere med henblik på at få endnu bedre fat på ejendomsmarkedet, men må afgive en række folk til storsatsende norske Schjødt, der etablerede sig i København sidste år. Samtidig mister Bech-Bruun en stribe folk til rival.

Efter længere tid med nogenlunde ro på personalefronten hos landets førende advokathuse sker der netop nu igen en større udveksling af medarbejdere, der potentielt kan føre endnu flere jobskifter med sig i slipstrømmen.

Det specialiserede M&A-firma Moalem Weitemeyer henter nu en række nye partnere, samtidig med at flere af firmaets folk går til den storsatsende norske aktør Schjødt, der har etableret sig i København.

Ydermere har Gorrissen Federspiel tidligere på året hentet de to ejendomsprofiler Steen Puch Holm-Larsen og Sven Frode Frølund fra Bech-Bruuns ejendomskontor, og de to partnere tager nu en række advokater med sig.

Således er det netop blevet meldt ud internt i Bech-Bruun, at de to profiler foreløbig tager ni medarbejdere med til konkurrenten, der alle har været ansat i firmaets succesfulde ejendomsafdeling.

Hos Moalem Weitemeyer har man også blikket rettet mod ejendomsbranchen, der trods et svært 2023 fortsat er et nøgleområde for langt de fleste store advokathuse herhjemme.

”I slutningen af 2022 traf vi beslutning om at ændre lidt i sammensætningen af vores partnerkreds, blandt andet for at styrke kvaliteten og erfaringsniveauet på partnerniveau. Det betyder, at vi konkret har hentet Jakob Skafte Pedersen fra Plesner, Morten Krogsgaard fra Bech-Bruun og nu Andreas Clement fra Bruun Hjejle. Lennart Meyer Østenfjeld vender tilbage til Moalem Weitemeyer efter fire år hos Nykredit,” siger Dan Moalem.

Dan Moalem peger endvidere på, at man i løbet af årets ligeledes har fået styrket  firmaets kompetencer inden for en række områder.

”De nye ansættelser tilfører firmaet en betydelig kompetencekraft inden for M&A og corporate finance i bred forstand. Derudover er Tobias Steinø tiltrådt fra EY som leder af M&A tax, og Thomas Mygind er optaget internt med fokus på regulatoriske forhold. Vi har derved fået tilført betydelig ledelseskraft og erfaring fra allerøverste hylde,” siger partner og bestyrelsesformand Dan Moalem og understreger, at Jakob Skafte Pedersen er trådt direkte ind som leder af firmaets afdeling for corporate M&A, mens Morten Krogsgaard skal stå i spidsen for banking & finance og samtidig være medlem af firmaets bestyrelse.

Vil brede platformen ud

Andreas Clement tiltræder som leder af firmaets satsning på M&A inden for fast ejendom sammen med advokat Simon Winther Bjerregaard fra Plesner.

Ifølge Dan Moalem sker ændringer i firmaet blandt andet ud fra et ønske om i højere grad at udnytte kontorets stærke M&A-platform inden for andre områder.

”Vi har altid haft fokus på M&A, hvor vi er positioneret helt i toppen af markedet. Ambitionen og strategien de senere år har derfor været at få bredt vores forretning ud over flere sektorer, ligesom vi har arbejdet utrolig meget med at definere, hvad det er for en kultur, der er nødvendig at have både internt og eksternt. Ikke blot for at nå vores strategiske målsætninger, men i lige så høj grad for at skabe en attraktiv arbejdsplads for medarbejderne,” siger Dan Moalem.

”De nye partnere passer godt ind i vores strategiske målsætninger, og personalet har responderet rigtig godt på deres tiltrædelser. Vi siger således farvel til fire partnere og goddag til seks nye partnere, og det er vi egentlig godt tilfredse med.”

Mens advokathuset har hentet en række nye folk, har man i samme ombæring også sagt farvel til fire partnere, der nu tiltræder hos det storsatsende norske firma Schjødt. Der er tale om Frantz Sigersted-Rasmussen med speciale i proces og fast ejendom, der sammen med tre unge partnere Tobias Bonde Frost, Mattias Warnøe Nielsen og Rasmus Juel Schiøtt alle går til det nordiske advokathus, der slog dørene op på det danske marked for godt et år siden. De fire partnere tager ifølge InsideBusiness’ oplysninger fem medarbejdere med sig.

”Efter forårets og sommerens strategiarbejder med nye krav og forventninger til alle partnere har det været deres egen beslutning at skifte til Schjødt. Jeg vil gerne understrege, at vi med tak for indsatsen ønsker alle vores tidligere kolleger og Schjødt held og lykke sammen og med deres nordiske satsning,” siger Dan Moalem

Hos Schjødt ønsker firmaets danske chef, Jens Mathiasen, ikke at udtale sig om de nye partnere, hvoraf tre efter planen tiltræder 1. november, før deres skifte officielt er meldt ud.

Men han bekræfter ansættelserne over for InsideBusiness og hæfter sig samtidig ved, at firmaet efter et år på det danske marked har fået godt gang i forretningen.

Oprindelig indledte Schjødt sin danske ekspansion med fire partnere men ifølge firmaets hjemmeside har man i dag knap 30 ansatte, hvoraf 8 er partnere.

Jobskifter og uro

Det er langtfra hver dag, at der sker store forskydninger i den danske advokatsektor. Men især de senere år har der dog været flere store bevægelser, hvor førende kontorer har afgivet advokater til ofte en af de nærmeste rivaler.

Især ambitiøse Accura har flere gange snuppet folk fra rivaler. Først hentede Accura en række profiler inden for M&A og fast ejendom fra Plesner, og siden hentede man stort set hele Bech-Bruuns store afdeling inden for infrastruktur i løbet af 2021 og 2022.

Ud over de mange jobskifter har flere af branchens førende aktører været plaget af intern uro, hvilket har skabt stor uro internt hos blandt andre Bruun Hjejle og Horten.

 

Læs mere

Advokaters lukrative markeder i frit fald

Sky kapitalfond jagter nyt milliardsalg

Kapitalfond genopliver salgsplaner med it-gigant

Krise tvinger kapitalfonde til lommerne

Maj Invest klar til salg af guldæg

EQT arbejder på største danske frasalg siden Færch

Bejlere retter igen sigtekortet mod GN. Her de sandsynlige scenarier