Headhunter web

Inside story

Succesfuld headhunter mister frontfigur

En af landets førende headhuntere må nu sige farvel til en af sine tungeste partnere. Samtidig rokeres der rundt på det danske kontor.

Endnu en tung headhunter forlader nu headhunterfirmaet Spencer Stuart. Denne gang er det firmaets mangeårige profil Michael Vad, der har besluttet at stoppe for i stedet at forfølge en bestyrelseskarriere. Vads exit følger, i forlængelse af at Spencer Stuart de senere år har mistet to andre bærende kræfter i form af først Tobias Petri og siden Henrik Maartensson.

Michael Vad var en del af det oprindelige hold, der i 2012 forlod Heidrick & Struggles til fordel for Spencer Stuart og med den manøvre fik etableret sidstnævnte som en af de absolut førende headhuntere herhjemme.

Vad er samtidig selv et af de tungeste navne i den danske searchbranche med tætte bånd til store danske virksomheder som Arla, Grundfos, Pandora og Ørsted.

Hans exit fra Spencer Stuart er derfor naturligt nok et varmt emne i den ellers meget lukkede headhunterbranche, hvor mange især hæfter sig ved, at de tilbageværende partnere i firmaet står over for en stor opgave med at lukke hullet efter Michael Vad.

Ud over den mangeårige partners exit rokerer Spencer Stuart samtidig rundt internt, idet Mette Aagaard, der for få år siden blev chef for det danske kontor, mens Michael Vad fik det overordnede ansvar for Norden, nu ikke længere skal være chef for kontoret i København.

Den opgave overtages nu af Frederik Gjessing Vinten, der for nylig kom til Spencer Stuart fra Danske Bank og blandt andet har en fortid hos A.P. Møller–Mærsk. Ifølge ham er der ikke noget odiøst i, at Spencer Stuart nu skifter dansk chef efter ganske kort tid, og han peger samtidig på, at firmaet og Michael Vad skilles på god fod.

”Michael har besluttet sig for at prøve noget nyt uden for Spencer Stuart, og vi ønsker ham alt muligt held og lykke fremover. Vi er meget stolte af det arbejde, der er blevet gjort for at opbygge vores forretning og team i Danmark og Norden. Michael bruger den kommende tid på at afslutte sine igangværende projekter,” skriver han i en mail til InsideBusiness.

Har tabt indtjening

Michael Vads exit fra Spencer Stuart sker, kort efter at Egon Zehnder også mistede en af sine absolut tungeste profiler, idet firmaets mangeårige partner Peter Levin for kort tid siden forlod firmaet.

Hos Spencer Stuart har den senere tids uro på partnerfronten sat sit tydelige præg på indtjeningen, idet man regnskabsåret 2018/2019 havde sit bedste år nogensinde med en bruttofortjeneste på næsten 60 millioner kroner.

Dermed kunne firmaet for første gang matche industriens to tungeste aktører, Egon Zehnder og Heidrick & Struggles, målt på indtjening, men siden har man mistet en del momentum.

Det dugfriske regnskab fra firmaet viser således en bruttofortjeneste på 41 millioner kroner, hvilket er en tilbagegang på knap 10 procent i forhold til året før.

Ifølge Frederik Gjessing Vinten kan man ikke kommentere udviklingen, da Spencer Stuart er et ”globalt privatejet partnerskab”.

Ikke desto mindre lyder det fra flere rivaler i branchen, at man fortsat anser firmaet for at være absolut et af de skarpeste herhjemme.

Man har således fået ganske godt fat i den finansielle sektor, der de senere år er vokset til at blive et af de suverænt vigtigste searchområder, idet kampen om nye og skarpere kompetencer inden for især bank, pension og forsikring er hårdere end nogensinde.

 

Læs mere

Headhuntere spinder guld på erhvervslivets jagt på topfolk

Top-headhunteren Egon Zehnder mister central profil

Aktiemarkedet angriber kriseramt GN-direktør

GN tæt på at snuppe Axcels børshåb

Vestas-bestyrelse har svigtet med valg af topchef

Uro i toppen af Vestas

Markant tilbagegang hos førende headhuntere