Jens Lange

Ugens Insider

Tidligere Willis-profiler lægger an til offensiv

Skadeforsikringsagentur med tidligere Willis-direktør i spidsen vil over de kommende tre år fordoble forretningen. Selskabet, der har få år på bagen, består af en række tidligere Willis-folk og vil især vokse på nye produkter målrettet kapital- og venturefonde.

Det er gået stærkt for den tidligere direktør og partner i Willis Insurance Agency Jens Lange, som for godt fire år siden brød med den store forsikringsmægler for at gå solo med selskabet Trust Forsikring og Pension.

Med 20 ansatte, en portefølje på godt 130 millioner kroner i skadeforsikringer på erhvervsmarkedet og et par tusind cpr-numre i firmapensioner har Trust Forsikring og Pension på få år opbygget et mindre, men solidt skadeforsikringsagentur.

Springet fra Willis Towers Watson efter 23 år hang ifølge Jens Lange sammen med en gammel drøm om at blive selvstændig, samtidig med at han mente, at han havde fundet et hul i markedet.

”Willis Towers Watson, Marsh og AON er blevet nogle store maskiner, der har udenlandske ejere. Der er en del virksomheder i mellemmarkedet, som hellere vil handle med noget, der er mere lokalt forankret. Samtidig er der en del mæglere i laget under top-3 i markedet, og de kan faktisk godt have svært ved at handle ind på deres mindre kunder, idet responstiden fra mange af de traditionelle forsikringsselskaber ofte er meget lang. Hvis vi har det relevante risikomateriale på kunden, kan vi levere et oplag på to-tre dage,” fortæller han.

På skadesområdet er Trust Forsikring og Pension agentur for en række mæglere uden for top-5, fortæller Jens Lange, der dog ikke ønsker at sætte navn på mæglerne. På pensionsområdet er Trust agentur for AP Pension, Danica og Topdanmark.

Nye produkter til kapitalfonde og events

Men efter fire år er Jens Lange og Trust Forsikring og Pension nu klar til at tage næste skridt, der skal fordoble agenturet på få år.

”Det er ingen hemmelighed, at vi har en ambitiøs vækstplan. Vi skal være dobbelt så store i 2024, vi skal op at ligge med en kvart milliard kroner i bruttopræmieindtægt på skadeforsikringsområdet og være 10-12 personer mere,” fortæller Jens Lange.

De kommende års vækst skal komme fra flere fronter. Dels vil Trust Forsikring og Pension forsøge at kapre forretning fra konkurrenterne. Ifølge Jens Lange byder selskabet årligt på forretning med en volumen på 120-130 millioner kroner, hvoraf Trust Forsikring og Pension vinder lidt mere end tredjedel, fortæller Jens Lange.

Samtidig nærer forsikringsagenten store forhåbninger til en række nye produkter. Det drejer sig blandt andet om professionelle direktions- og bestyrelsesansvarsprodukter til især kapital- og venturefonde.

Et andet nyt produkt er en forsikring mod aflysninger til store events såsom festivaler og koncerter, som hverken forsikringsselskaberne eller mæglerne har tradition for at afdække, siger Jens Lange.

”Så en tredjedel skal komme fra ny forretning, men vi skal da også ud at tage forretning fra andre,” siger han.

Halvdelen har fortid i Willis

Jens Lange har 23 år i Willis Towers Watson bag sig. Undervejs nåede han at blive partner og var sidenhen underdirektør i Willis Group Solutions, inden han de sidste år var direktør for Willis Insurance Agency.

Fortiden i Willis Towers Watson er Jens Lange dog ikke ene om at have i Trust Forsikring og Pension. Også partnerne Peter Theilgaard, der står i spidsen for pensionsforretningen, og Rasmus Dahlin har begge en fortid som partner i Willis Towers Watson.

Det samme gælder flere andre ansatte, og ifølge Jens Lange har godt halvdelen af de ansatte i Trust Forsikring og Pension tidligere arbejdet for Willis Towers Watson.

Tendensen hos Trust er ikke enestående. Fusionen mellem Willis Towers Watson og Aon har – som InsideBusiness løbende har afdækket – skabt usikkerhed om fremtiden for partnerne i Willis Towers Watson, fordi Aon, der er den overtagende part, ikke har tradition for partnerskaber.

Samtidig er det forventeligt, at en eventuel fusion vil føre til afskedigelser, hvis man vil opnå de ønskede synergier. Det vil normalt give uro og medarbejderflugt, især hos den spiller, der skal overtages. Indtil videre lader det dog ikke til, at det har fået mærkbare konsekvenser for Willis Towers Watson i Danmark – formentlig fordi både partnere og medarbejdere afventer dommen fra EU-Kommissionen, som ventes at lande til august.

Willis mærker usikkerhed

Hos Willis Towers Watson i Danmark er man opmærksom på den uvished, som processen frem mod fusionen skaber.

“En fusion vil altid lede til usikkerhed om fremtiden, og det kan vi selvfølgelig godt genkende hos nogle af vores medarbejdere. Vi er dog et rigtig godt sted med vores forretning, hvor vi skaber super flotte resultater – faktisk de bedste i mange år. De gode resultater skaber en sikkerhed og begrundet tro på, at vi også fremover vil spille en absolut dominerende og innovativ rolle på vores marked i Danmark,” skriver Lars Christensen, administrerende direktør og partner i Willis Towers Watson, i et skriftligt svar.

“Vi deler så meget information, vi kan, med vores medarbejdere, om end det ikke er så meget, vi kan dele grundet strenge restriktioner i relation til fusionen. Vi er meget opmærksomme på, at rygter opstår, jo tættere på en fusion man kommer, og hvor der ikke kan gives konkrete udmeldinger. Rygter kan jo opstå af mange årsager og være født ud fra andres interesser,” skriver han.

Godkendes fusionen, vil den få stor betydning for det danske mæglermarked. Mens Aon med godt 50.000 ansatte på verdensplan er større end Willis Towers Watson, forholder det sig omvendt i Danmark, hvor Willis Towers Watson har godt 400 ansatte og Aon 175 ansatte.

Samtidig sidder konkurrerende mæglerhuse som Contea, Marsh og Söderberg & Partners alle og lurer på at rekruttere de skrappeste medarbejdere og partnere, ligesom der ifølge InsideBusiness’ oplysninger også er nye spillere på vej i markedet med rødder i Willis Towers Watsons nuværende og tidligere profiler.

Læs mere

Lille forsikringsselskab trodser myte om stordriftsfordele. Resultat matcher branchens bedste

Stor analyse af forsikringsselskaberne: Gensidige spillere spurter fra de børsnoterede

Mæglerhuse slår alarm: Næsten umuligt for visse brancher at forsikre sig

Ny spiller går hårdt til både forsikringsmarked, pension og formuerådgivning

Mæglerhus blæser til angreb

Mæglerhus stormer ind på forsikrings- og pensionsmarkedet

Her er vinderne og taberne i forsikringsbranchen

Køreplan for salg af Codan Danmark tager form. Rådgivere på plads

Vækstsultent forsikringsselskab tager kæmpetab i Danmark

Forsikringsbranchen lukker ned for brodne kar

Vækstivrigt forsikringsselskab jagter 1 mia. kr. i præmieindtægter