nb-ow-bunker

Inside story

Topadvokater i bitter strid om OW Bunker-sag

Erhvervsadvokaten John Korsø Jensen har indbragt Bruun Hjejle for advokatnævnet. Han mener, at firmaet, der repræsenterer en stribe pensionskasser med ATP og PFA i spidsen, er inhabilt i opgøret om OW Bunkers krak.

Advokathuset Bruun Hjejle er udset til at stå i spidsen for en lang række professionelle investorer, der om kort tid kaster sig ud i et omfattende erstatningsopgør mod ledelsen i det krakkede OW Bunker.

Investorerne kræver knap 800 mio. kr. af en række nøglepersoner i det konkursramte olieselskab, men ifølge den anerkendte erhvervsadvokat John Korsø Jensen burde Bruun Hjejle slet ikke have lov til at repræsentere de mange investorer.

Det skyldes ifølge Korsø Jensen, der er partner i firmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen, at Bruun Hjejle kort før den opsigtsvækkende konkurs rådgav ledelsen i OW Bunker om, hvordan de skulle agere i forhold til, at selskabet stod over for en omfattende nedjustering.

Her rådgav Bruun Hjejle blandt andet ledelsen i OW Bunker om, hvordan de skulle kommunikere med markedet i forhold til de børsretlige regler, samt hvorvidt man var på kant med selskabets eget prospekt.

Derfor har John Korsø Jensen, der repræsenterer den tidligere OW Bunker-topchef Jim Pedersen, indbragt Bruun Hjejle for Advokatnævnet. Som InsideBusiness tidligere har beskrevet, havde Korsø Jensen oprindelig krævet, at advokathuset trak sig helt fra sagen. De to parter havde dog for nylig et møde, hvor Bruun Hjejle gjorde det klart, at man ikke selv havde tænkt sig at trække sig fra sagen.

Man var ikke inhabil

Samtidig argumenterede man for, at man ikke var inhabil i sagen, hvilket åbenlyst prellede af på John Korsø Jensen.

I hans klage til Advokatnævnet, har han blandt andet fremlagt en række interne korrespondancer mellem den daværende ledelse i OW Bunker og Bruun Hjejles advokater i et forsøg på at dokumentere over for Advokatrådet, at Bruun Hjejle ikke er i stand til at føre sagen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra John Korsø Jensen, men advokat Søren Juul fra firmaet Jon Palle Buhl, der repræsenterer kapitalfonden Altors danske chef Søren Johansen og dennes kollega Petter Samlin, bekræfter over for InsideBusiness, at han er bekendt med anmeldelsen.

Han ønsker dog ikke at kommentere indholdet.

“Jeg synes, at materialet taler for sig selv,” lyder det fra Søren Juul.

Tvivl om kasketforvirring

Det er ikke første gang, at der er strid omkring dobbeltroller i kølvandet på konkursen i OW Bunker. Umiddelbart efter det opsigtsvækkende krak blev advokathuset Plesner udpeget som kurator, selv om kontoret havde rådgivet OW Bunker i forbindelse med børsnoteringen. Plesner havde desuden rådgivet den svenske kapitalfond Altor, da man i 2007 købte OW Bunker og søsterselskaber Wrist Group.

Dengang løste Plesner problemet med at udpege en såkaldt Ad hoc-kurator i form af Søren Halling Overgaard.

InsideBusiness har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Karsten Kristoffersen, der er partner hos Bruun Hjejle og manden, som skal føre den kommende erstatningssag på vegne af de professionelle investorer.

Det tager i snit omkring fire måneder, før en sag bliver afgjort i Advokatnævnet, og selv om Bruun Hjejle ikke er forhindret i fortsat at føre sagen, risikerer advokathuset i værste fald en bøde og en påtale.

LÆS OGSÅ

Hård kritik af advokathus i OW Bunker-sag

Kapitalfond angriber nøglepersoner i OW Bunker

Myndigheder skrotter sag mod OW Bunker-top