;
soderbergnet

Inside story

Topchef i Söderberg & Partners forlader posten

Torben Spuur Jensen træder overraskende et trin ned i den store mæglerforretning Söderberg & Partners. Nu går jagten på en ny dansk topchef.

En af mæglerbranchens mest profilerede spillere, Söderberg & Partners, står over for et skifte på højeste niveau i Danmark. Det er Torben Spuur Jensen, der skifter topchefposten i Danmark ud med en rolle som CCO i organisationen. Dermed vender han tilbage til et område, hvor han har sine kernekompetencer, nemlig inden for salg og vækstskabelse, bekræfter han over for InsideBusiness:

”Vores virksomhed har haft en kraftig vækst, og derfor har det været nødvendigt at kigge på, hvorledes vi udnytter vores ressourcer bedst muligt. I den forbindelse er mit fokusområde fortsat at udvikle og vækste virksomheden, hvilket jeg gør bedst i rollen som CCO.”

Det er ingen hemmelighed, at Söderberg & Partners har haft flere dårlige sager på det sidste. Værst var det for mæglerhuset, da det kom frem, at man solgte sine egne fonde til kunderne i de store udbudsrunder. Det kan være svært at forklare, når nu mægleren per definition skal være kundens mand og uafhængig. Sagen har da også efterfølgende givet genlyd i hele branchen, og senest gik Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ind i sagen med den store pensionsrapport og krævede modellen forbudt.

Helt galt gik det da også, da både AP Pension, Topdanmark og Danica opsagde samarbejdsaftalen med Söderbergs fond Tryghed 75 og nu har forsøgt at flytte kundernes penge væk fra den udskældte fond.

Mæglerbranchen er udfordret

Konkurrence og Forbrugerstyrelsens rapport gik også kritisk til værks over for den øvrige mæglerbranche og stillede kritiske spørgsmål ved den mæglermodel, hvor der køres en udbudsrunde, hvori deltagerne på forhånd bekræfter, at kunderådgivningen skal ligge hos mæglerhuset og ikke hos pensionsselskabet. Også den del har givet genlyd i branchen, fordi spillere som Söderberg & Partners og Willis.Towers.Watson har haft pæn indtjening på lige præcis den form for rådgivning.

Det er altså en udfordrende tid for Söderberg & Partners. Derfor er man nu i gang med at rekruttere en ny CEO, bekræfter Torben Spuur Jensen:

”Der er behov for, at vi indretter vores virksomhed i forhold til vores størrelse og kompleksitet samt sikrer, at vi fortsat vokser.”

Spørger man rundt om i branchen, er der dog ikke tvivl om, at Torben Spuur Jensen har gjort det godt med opbygningen af mæglerkoncernen fortrinsvis ved opkøb af mindre mæglerhuse – og i dag er der flere hundrede franchisetagere under mæglerhusets vinger. Kilder peger da også på, at Söderberg & Partners formentlig vil kunne fortsætte som hidtil med håndteringen af de mindre erhvervskunder.

Derimod kan det godt være, at virksomheder med større udbudsrunder, hvor 500 medarbejdere eller flere skal have en ny pensionsordning, vil se lidt mere kritisk på Söderberg på grund af de forskellige møgsager.

Andre steder forlyder det, at man hos Söderberg & Partners har ønsket en profil med struktur, fokus på myndighederne og de interne processer, hvor Torben Spuur Jensen mere er en sælgeprofil – og han er i hvert fald ikke i tvivl om retningen for mæglerhuset.

”Vi skal fortsat vokse og have en dominerende position i markedet.”

Söderberg & Partners blev grundlagt i 2004 i Sverige, da en gruppe analytikere under ledelse af koncerndirektør Gustav Rentzhog forlod et af Nordens store finansselskaber og stiftede mæglerkoncernen. Per-Olof Söderberg indgik som ejer og deltager aktivt i virksomheden, bl.a. som bestyrelsesformand.

I dag har Söderberg & Partners 1.700 medarbejdere i Sverige, Danmark, Holland, Finland og Norge. Man begyndte sin forretning i Danmark i 2014 og Torben Spuur Jensen tiltrådte i 2015, hvor kom han fra forsikringsmæglerselskabet AON.

 

LÆS OGSÅ

Pensionskasser gør klar til offensiv på det kommercielle område

Pensionskæmpe dropper formandsjagt

Eksperter: PFA’s forretningsmodel er uholdbar

Derfor stopper gulddreng i pensionsgigant 

Uro i baglandet i pensionsbranchens grønne stjernefond

Sådan skal pensionsbranchen tjene stort på grøn omstilling

ATP varmer op til oprydning i udskældte garantier

Oprydning i pensionsbranchen nødvendig. Især én spiller er udfordret