tryg-web-3

Inside story

Tryg klar til at sælge ud af arvesølvet

Forsikringsgiganten Tryg arbejder i al hemmelig på at sælge ejendomme for over 2 milliarder kroner, heriblandt koncernens hovedsæde i Ballerup.

Aktionærerne i forsikringsselskabet Tryg har ikke haft meget at glæde sig over på det seneste, men nu ser det ud til, at koncernchef Morten Hübbe har lidt af en gave i ærmet.

Tryg-koncernen arbejder således netop nu i al fortrolighed på et storstilet frasalg af ejendomme, der i bedste fald kan sikre selskaber over 2 milliarder kroner.

Det fremgår af en række fortrolige salgsdokumenter fra den amerikanske ejendomsmægler CBRE, som InsideBusiness er i besiddelse af.

Af materialet fremgår det, at Tryg forsøger at sælge sit hovedkvarter i Ballerup, virksomhedens norske hovedsæde samt tre attraktive ejendomme placeret i hjertet af København.

En række branchekender vurderer over for InsideBusiness, at de mange ejendomme samlet set kan indbringe Tryg over 2 milliarder kroner. Alene de tre ejendomme på Bredgade og Kongens Nytorv forventes at kunne sælges for omkring 1 milliard kroner.

Salget af Trygs domicil sker som et såkaldt sale and lease-back, hvor Tryg forventer at blive boende på de 66.000 kvadratmeter i Ballerup vest for København, hvilket bør gøre det lettere for selskabet at afhænde de mange kvadratmeter.

Hårdt marked

Netop den enorme domicilejendom synes dog umiddelbart at være den sværeste at sælge i det igangværende udbud, da ejendommen ligger et pænt stykke fra København og samtidig kan være svært at finde nye lejere til, såfremt Tryg skulle finde på at flytte på et senere tidspunkt.

Ejerskabet af Trygs ejendomme ligger i selskabet Tryg Ejendomme A/S, der er et 100 procent ejet datterselskab til selve forsikringsgiganten.

Af seneste regnskab for selskabet fremgår det, at der stort set ingen gæld er i ejendommene, og derfor vil et salg af selskabets mange bygninger potentielt kunne udløse en ganske pæn gevinst. Det er dog endnu uvist, hvad Tryg har tænkt sig at bruge provenuet på.

Selskabet har gennem de senere år været udfordret af betydelig vanskeligere markedsvilkår, hvor især et område som bilforsikringer har været ramt af faldende priser og stigende konkurrence.

Tryg ikke de eneste

Tryg er langtfra det eneste af de store selskaber herhjemme, der forsøger at udnytte det voldsomme opsving på ejendomsmarkedet til at sikre sig en god fortjeneste.

For nylig solgt Danske Bank således sit historiske hovedkvarter i København til en udenlandsk investor, ligesom Nykredit i skrivende stund arbejder på at sælge flere af sine ejendomme på Kalvebod Brygge, herunder koncernens relativt nye prestigebygning Krystallen.

Flere mæglere peger over for InsideBusiness på, at der typisk er meget forskellige årsager til, at de store selskaber herhjemme sælger ud af deres mursten, men fælles for dem er dog, at salgene er med til at styrke selskabernes kapitalgrundlag og optimere forretningen, så balancen fremstår slankere og mere overskuelig.