Danica hænges ud for mange klagesager
Danica får en ordentlig omgang i medierne torsdag denne uge. Det er Finans, der har historien om, at kunderne oftere klager over Danica Pension end kunderne i eksempelvis PFA Pension, Velliv og AP Pension. Tallene kommer fra Ankenævnet for Forsikring, som netop har udsendt 2023-tal for antallet af klager over pensionsselskaberne.
Danica har en markedsandel af de forsikringsprodukter, som selskaberne sælger til kunderne, så de er dækket, hvis de bliver uarbejdsdygtige, på 11,1 procent, men 32,7 procent af de 263 klager, som kunderne indsendte til ankenævnet sidste år, gik til Danica Pension. Til sammenligning har PFA en markedsandel på 19,9 procent af de solgte forsikringer, og en andel af klager på 28,1 procent, mens Velliv og AP Pension har markedsandele på henholdsvis 6,7 og 8 procent, og klageandele på henholdsvis 6,8 og 3 procent. Så godt ser det ærlig talt ikke ud.
Danica og Jesper Bjerre, driftsdirektør i Danica Pension har fået den lidet misundelsesværdige opgave at forsvare tallene i Finans:
“Vi har noteret os, at vi ligger højt i statistikken, og at der er nogle sager, som vi gerne havde været foruden. Men en ny praksis gør, at vi kan håndtere det bedre i dag,”
Det får de en ugens taber for.
Blev både EQT og JP Morgan snydt af snu købmand?
Sent i går aftes kunne Lundbeckfonden stolt annoncere, at man havde købt sig ind i den forgældede høreapparatproducent WSA.
Investeringen sker dog ikke direkte i selskabet, men via de oprindelige ejere af Widex’ selskab T&W Medical, hvorigennem de ejer 51 procent af virksomheden.
Og her bliver det for alvor interessant. For det er ikke længe siden, at selskabets anden storaktionær, EQT, måtte droppe en proces med JP Morgan, hvor man havde jagtet en ny medejer til koncernen. Den proces måtte skrinlægges, og i stedet måtte den store kapitalfond selv hoste op med en del af de milliarder, der var behov for.
Nu kommer Lundbeckfonden så på banen og køber sig ind i WSA, vel at mærke efter at den oprindelige proces er afsluttet. Udefra kan det meget vel se ud, som om fondens ansvarlige på området, den garvede M&A-mand Arne Due Hansen med en fortid i Danske Bank og SEB, har ventet tålmodigt og nu slår til på et tidspunkt, hvor prisen på aktierne sandsynligvis ikke er hårrejsende høj.
Faktum er i hvert fald, at EQT modsat ambitionen ikke har taget risiko ud af deres investering, da det jo er de oprindelige ejere af Widex, pengetanken bag Lundbeck køber aktierne af.
Det ligner et stykke godt købmandskab, der dog betyder, at den nordiske sværvægter ikke er kommet nævneværdigt tættere på en exit.