gefion2

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Bagmandspolitiet bløder medarbejdere til finansbranchen – Sviende nederlag til ejendomsbranchens humlebi

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens og tabere i dansk erhvervsliv.

Bagmandspolitiet bløder medarbejdere til finansbranchen

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), i daglig tale bagmandspolitiet, har nok at se til, men åbenbart også færre hænder til at løse det med.

Mens bagmandspolitiet kæmper for at samle beviser i udbyttesagen, hvor udlændinge har lænset den danske statskasse for milliarder, og efterforske store sager mod eksempelvis leasingfirmaet Scanleasing, bløder bagmandspolitiet dygtige politifolk til især finanssektoren.

35 betjente har siden 1. januar 2019 sagt op. Og selv om 57 er gået den anden vej og er blevet ansat hos bagmandspolitiet, har det fået alarmklokkerne til at ringe internt, hvor medarbejdere advarer om, at det ’går galt’, hvis blødningen ikke stoppes.

Ifølge Ekstra Bladet er det især Danske Bank, der pudsigt nok selv har været i bagmandspolitiets søgelys, og Nordea, der er gået på strandhugst hos bagmandspolitiet og har snuppet de dygtigste politifolk, som skal hjælpe bankerne med at leve op til de stigende compliancekrav og forhindre en ny hvidvasksag.

En beslutning om at flytte bagmandspolitiet fra København til Ejby nær Glostrup gør det ifølge medarbejderne ikke nemmere at holde på de dygtigste folk. Det samme kan man sige om lønnen, hvor man må formode, at der venter politibetjentene en noget anden løncheck hos bankerne.

 

Sviende nederlag til ejendomsbranchens humlebi

Den offensive ejendomsudvikler Gefion har gang på gang været dømt ude, men firmaet og direktør og medejer Thomas Færch har alligevel snydt døden utallige gange.

Ikke desto mindre er Gefions mange nærdødsoplevelser et næsten lige så stort mysterium for de fleste i ejendomsbranchen som firmaets overtagelse af Victoria Properties stort set tomme børsskal.

Gefion og Thomas Færch overtog ellers aktierne med nogle luftige planer om at opbygge en ejendomsportefølje og forsøgte i den forbindelse at skyde gang i en kapitaljagt for en måneds tids siden.

I denne uge måtte Gefion så droppe planerne, da man ikke kunne finde investorer, der ville finansiere planerne for Hometown, som Victoria nu hedder.

Hvilke ejendomme Thomas Færch præcis ville købe i det børsnoterede selskab, er fortsat en gåde for alle, men de fleste har længe frygtet, at Hometown ville blive brugt som en skraldespand for de usælgelige projekter, som Gefion måske ender med at sidde tilbage med på egne bøger.

Sandheden får vi nu aldrig at vide, men det er i den grad slående, at Gefion i en tid, hvor stort set alle investorer står og vifter med deres pengesedler, ikke har formået at mobilisere noget som helst. Ejendomsbranchens humlebi flyver uden tvivl videre, men igen rejser dens seneste manøvre blot flere spørgsmål end svar.