Strædet-Køge-fitness dk-nyhed

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere og vindere : Bankdirektører i strid modvind – Parken sælger Fitness.dk for en slik

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Bankdirektører i strid modvind

De mange år med masser af penge i omløb, lave renter og ringe lånelyst begynder nu for alvor at sætte sit præg på den danske og nordiske banksektor. Ifølge en opgørelse fra Bank of International Settlements faldt udlånet ved udgangen af 2017 til 220 procent af Danmarks bnp, og det er det laveste niveau siden 2008.

Udviklingen gør i den grad ondt på bankernes aktiekurser. Finanswatch har set nærmere på udviklingen i kurserne, som er dramatiske. Danske Banks aktiekurs er faldet med en femtedel, svarende til et værditab for aktionærerne på næsten 50 milliarder kroner. Nordea har det ikke bedre med et fald på 28 procent. Også flere af de mindre banker lider.

På InsideBusiness konstaterer vi, at der ikke er nogen nem vej ud af dødvandet. Det handler om en europæisk økonomi, der er skubbet i gang af diverse tiltag. Det interessante kan ske, når det vender igen, for har bankerne overset konkurrenter, nye lånemetoder eller simpelthen er blevet for rigide i långivningen?

Som beskrevet i InsideBusiness sidder flere kapitalfonde med Nordic Capital på spring for at komme ind på bankmarkedet med nye og fremadstormende forretningsmodeller på fintechområdet. Det skal bankdirektørerne nok holde et vågent øje med.

Læs om denne uges vindere 

Parken sælger Fitness.dk for en slik

Et forsøg på at differentiere sig i markedet er endt som en maveplasker for Parken-formand Bo Rygaard.

For i årevis har man i Parken Sport & Entertainment forsøgt at gøre Fitness.dk-kæden til en konkurrencedygtig spiller i krigen med de nye lavprisfitnesskæder, der snupper markedsandele i et ekspanderende marked.

Det var vel ret beset en utaknemmelig opgave, som han overtog fra tidligere bestyrelsesformand i Parken Flemming Østergaard, der betalte 300 millioner kroner for fitnesskæden i 2006.

Siden er det kun gået ned ad bakke for Fitness DK, og de seneste år har kæden kørt med kæmpeunderskud. Alene de seneste to år har man tabt 202 millioner kroner, mens direktionen år efter år har forsøgt sig med nye ideer, der skulle ’differentiere’ kæden.

Men nu er selskabet solgt til kapitalfonden Altor, der i forvejen ejer den konkurrerende fitnesskæde Sats, og hammerslaget ligger væsentligt under, hvad Don Ø i sin tid gav for kæden.

100 millioner kroner blev det til, og til den pris kan handlen kun ses som et nederlag for Bo Rygaard.

Læs om denne uges vindere