Copenhagen_Denmark _18 April 2017_  Danske bank head ofice building .  (Photo. Francis Dean/Deanpictures.)

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Danske Bank mister investeringsstjerne – Jysk-koncernens sushi investering går i fisk 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Danske Bank mister investeringsstjerne  

En ret lille og temmelig ukendt Luxembourg-baseret bank har fået fat i en af de højest profilerede finansprofiler herhjemme. 

Den erfarne og ekstremt skarpe investeringsstrateg Henrik Drusebjerg har således valgt forlade finanssuperligaen for at blive en del af det lille rigmandsforetagende Quintet, der sidste år slog dørene op til det første og hidtil eneste kontor i Danmark, og det går ud over Danske Bank. 

Henrik Drusebjerg har mange års erfaring fra ledende poster i finansverdenen. Tidligere har han været investeringsstrateg i Nordea i mange år, og han var også forbi den svenske investeringsbank Carnegie, inden han for halvandet år siden blev chefstrateg i Danske Bank. 

Nu forlader han imidlertid den hårdtprøvede bank for at blive chef for nordisk investeringsstrategi i det noget mindre foretagende Quintet, og selv om Drusebjerg har leveret tre gode grunde til, at jobskiftet er en sejr for ham personligt, er der ingen tvivl om, at det også er et stort fravalg af Danske Bank. 

Her var han en af de hyppigst citerede finansfolk i Danmark. Nu får han en udadvendt rolle i den lille schweiziske bank og har allerede proklameret, at han vil blive ved med at udnytte de muligheder, han har i medierne. Men for en ny arbejdsgiver, forstås. 

 

Jysk-koncernens sushi investering går i fisk 

Det er stadig meget svært at forstå, hvad dynekongen Lars Larsens holdingselskab skal med en sushikæde. Og det er mindst lige så svært at forstå, hvorfor Lars Larsen Group bliver ved og ved, selv om kæden år efter år kører med røde tal på bundlinjen. 

Nu har kæden gjort det igen: Leveret et blodrødt regnskab, der denne gang koster ejerne 25,7 millioner kroner. Det skriver Berlingske. Det er sjette år i træk, at kæden taber penge, og det bringer kædens samlede tab op på hele 89 millioner kroner. Penge, som ejeren vel at mærke har dækket. 

Også denne gang har ejeren postet penge i selskabet, og også denne gang må man spørge, hvad Jysk laver i en sushikæde. 

Til kædens forsvar skal det naturligvis siges, at Letz Sushi er i gang med en ambitiøs vækststrategi, som skal koste penge. Men det var ikke meningen, at kæden skulle tabe SÅ mange penge. 

Coronakrisen har naturligvis ikke hjulpet på det, men tabene var ikke meget mindre de foregående fem år. 

Det må være tid til, at Jysk-koncernen kigger sig selv i spejlet og spørger, om ikke problemet måske er ejeren selv.