;
6.2 Patrick Sorrentino, der er managing partner i Peak Consulting, tror på vækst efter coronakrisen. Pandemien har vist at konsulenterne kan mere, end de troede.

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Ejere sælger konsulenthus til Axcels it-hus – Nordic Capital rejser rekordstor fond

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Ejere sælger konsulenthus til Axcels it-hus

Oddsene har ikke ligefrem været med konsulenthuset Peak Consulting de senere år.

En pandemi og et de facto konsulentstop i det offentlige er som udgangspunkt en dårlig kombination for et konsulenthus med fokus på offentlige kunder. Læg dertil, at M&A-markedet er gået fra glohedt til lunkent på kort tid, i takt med at krigen i Ukraine fortsætter, mens inflationen og renter brager op.

Af den grund er det værd at lette på hatten for Peak Consulting, som efter kontinuerlig vækst de senere år nu er blevet opkøbt af det tidligere Prodata Consult, nu Emagine, der er ejet af den nordiske kapitalfond Axcel. Ifølge Børsen er der tale om en handel til et trecifret millionbeløb til ejerkredsen, der blandt andre tæller administrerende direktør Patrick Sorrentino (billedet) og hovedaktionæren, det slovakiske it-firma Asseco.

Salget er kulminationen på fem års uafbrudt fremgang, som betyder, at toplinjen sidste år rundede 200 millioner kroner for første gang nogensinde.

Nu fusioneres Peak Consulting ind i Emagine, der med opkøbet ventes at øge omsætningen til over 4 milliarder kroner. Samtidig får Peak Consultings topchef, Patrick Sorrentino, en yderst central rolle i Emagine, idet han bliver ansvarlig for hele Emagines danske forretning, der med en omsætning på 2 milliarder kroner er Emagines største marked.

Det udløser en ugens vinder til Peak Consulting og Patrick Sorrentino.

 

Nordic Capital rejser rekordstor fond

Den nordiske storfond Nordic Capital må i den grad siges at have godt fat i investorerne. Godt to år efter at man lukkede sin hidtil største fond, har svenskerne nu etableret sin 11. fond i rækken med en krigskasse på næsten 70 milliarder kroner.

En voldsom vækst og et vidnesbyrd om en kapitalfond, der efter nogle svære år i kølvandet på finanskrisen nu igen har en stor stjerne hos investorerne.

Ganske vist har fondene haft historisk gode muligheder for at hente frisk kapital de senere år, men især i 2022 er markedet blevet markant sværere, i takt med at renten er pisket op og det børsnoterede marked ned.

Derfor er der grund til at rose Nordic Capital, der blandt andet høster roser fra investorerne takket være en meget transparent og fokuseret strategi, hvor man modsat tidligere satser på meget få industrier og samtidig har et meget synligt hold af specialister, der arbejder målrettet med de enkelte investeringer.

Inden der går lutter skåltaler i den, er det dog værd at huske på, at netop Nordic Capital lige op til finanskrisen i 2008 rejste sin hidtil største fond, der blev en regulær fuser, hvor investorerne knap fik deres penge retur.

Ganske vist har man formået at overbevise investorerne om, at tingene går anderledes denne gang, men et kig på kapitalfondens afkast de senere år er ikke just imponerende. Nordic Capitals store comebackfond fra 2013 har indtil videre leveret lunkne afkast, og selv om fonden over for investorerne taler om stærke resultater i de senere år, er det meste baseret på urealiserede værdier – ikke håndfaste exits og kolde kontanter.

Som altid vil vi her på InsideBusiness trods alt lade tvivlen komme Nordic Capital til gode, og derfor høster fonden en vinder i denne uge for at have rejst en af de største fonde i Europa i en udfordret tid.