;
Genmab web1

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Kæmpe tab i ejendomsselskab – Topchef koster kassen for Genmab 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Kæmpe tab i ejendomsselskab 

Med de senere års voldsomme prisstigninger på ejendomsmarkedet skulle man umiddelbart tro, at alle landets største aktører skovler penge ind. Det gør langt hovedparten da også, men ikke børsnoterede TK Development. 

I denne uge måtte koncernen løfte sløret for et regulært rædselsregnskab, hvor man nedskriver med over 400 millioner kroner, blandt andet på grund af det stort anlagte shoppingcenter Sillebroen Shopping i Frederikssund. Alene her må TK notere sig en nedjustering på 120 millioner kroner, og et kig på selskabets aktiekurs giver ikke aktionærerne meget at glæde sig over. Et fald på mere end 30 procent de sidste 6 måneder, mens ejendomsmarkedet er buldret af sted, vidner om en koncern, der har satset på de forkerte ting. Bankerne har indtil videre valgt at forlænge koncernens kreditter, men de pauvre resultater koster nu selskabets mangeårige topchef, Frede Clausen, jobbet. 

Nedturen i TK er især bemærkelsesværdig set i lyset af fremgangen på ejendomsmarkedet herhjemme. For hvis man som ejendomskoncern ikke kan tjene penge i det nuværende marked, hvordan vil det så gå næste gang, et prisfald rammer markedet? 

 

Topchef koster kassen for Genmab 

Som børsnoteret virksomhed skal man passe på med, hvad man siger. Den lektion fik Genmab at føle onsdag, da aktien oplevede det største fald i små to år.  

Nedturen begyndte, efter at selskabets topchef, Jan Van de Winkel, på en konference i Atlanta udtalte, at salget næste år som minimum ville dække omkostningerne, og at milepælsbetalingerne formentlig ville blive mindre næste år.  

Men så begyndte analytikerne at tolke, og snart sendte traderne Genmab ned med 6,2 procent.  

Det amerikanske finanshus Bernstein tolkede udmeldingen i retning af, at forventningerne til 2018 skulle justeres en smule ned, mens andre tolkede det som en prognose for salget af kræftmidlet Darzalex. Den store amerikanske hedgefond AQR udbyggede sin shortposition i aktien.  

Men ifølge Genmab var det aldrig hensigten at komme med en prognose for salget, og selskabet har efterfølgende forsøgt at reparere skaden ved at understrege, at udmeldingen var et minimumstal og ikke en eksakt vurdering.  

Men i aktiemarkedet fanger bordet, og i løbet af den seneste uge er aktien faldet med 10,9 procent.