;
topdanmarkflag

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Kapitalfond i modvind – ’Vanvittigt vådt år’ tegner dårligt for forsikring

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv

Tabere 

Kapitalfond i modvind i modebranchen 

Der kan efterhånden skrives en længere afhandling om de talrige opkøb i kapitalfondregi, der stik mod forventning kommer i økonomisk uføre og pludselig må have en finansiel håndsrækning af enten ejere, bank eller begge. 

Alene i denne uges InsideBusiness opridser vi adskillige af netop den type sager, og Børsen kunne ligeledes i denne uge løfte sløret for, at det næppe bliver alle gode gange tre for den europæiske kapitalfond Silverfleet.  

Tidligere har fonden ellers frasolgt både Cimbria og PhaseOne herhjemme med stor succes, men fondens opkøb af tøjfirmaet Masai ser næppe ud til at opleve en lige så positiv udvikling. Direktøren blev for nylig strittet ud, og seneste regnskab viser kraftig tilbagegang på både top- og bundlinje.  

Silverfleet vil langtfra være den første fond, der brænder fingrene på netop mode- og tøjbranchen, der historisk set har vist sig utrolig svær at navigere i for de kapitalfonde, der har forsøgt. 

Især i skrivende stund, hvor alt, hvad der blot minder om detail og fysiske butikker, står på både de fleste investorers og kapitalfondes sorte liste, er det noget usikkert, hvordan Silverfleet nogensinde skal få sin danske tøjforretning til at give et hæderligt afkast. 

 

’Vanvittigt vådt år’ tegner dårligt for forsikringsbranchen 

Der er markant flere vandskader i vente for forsikringsbranchen, som leverer regnskab i de kommende uger og måneder. Topdanmark kunne i denne uge melde om, at 2019 var et ”vanvittigt vådt år for vandskader”. I 2019 var der hos selskabets kunder desuden i alt ca. 80 procent flere skader som følge af regn og skybrud end året før, som dog også var et tørt år, og 43 procent flere end i 2017.  Det lyder ganske voldsomt, og det vil utvivlsomt være en tendens, der også belaster de øvrige selskaber i forsikringsbranchen. 

Det store spørgsmål er selvsagt, om den øgede regn er en del af en generel klimatendens, eller om det blot er en tilfældighed. Topdanmarks skadesdirektør Rasmus Ruby-Johansen peger i hvert fald på, at skybrudssæsonen er forlænget: 

“Skybrud plejer at ramme os om sommeren, men i år har vi set skybrud også i oktober måned. På den måde er sæsonen blevet forlænget, og det har givet flere skader på danskernes huse.”  

På InsideBusiness mener vi ikke, at det er helt fair at give Topdanmark en taber for en øget mængde vandskader. I stedet er det en taber til hele skadesforsikringsbranchen, fordi man risikerer at se ind i en tid med forhøjede erstatninger og deraf svagere forsikringsresultater. 

Dog er den danske forsikringsbranche kendetegnet ved stærk indtjening, og man har tradition for at hæve priserne ved øget skadesfrekvens uden nødvendigvis at sænke dem igen, hvis det øgede antal skader udebliver.