huscompagniet web 1

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Lunken børsdebut til EQT-selskab – Kasi-Jesper går konkurs 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv

Tabere

Lunken børsdebut til EQT-selskab 

Storfonden EQT trænger i den grad til nogle succesoplevelser på det danske marked. For nylig fik kapitalfonden lidt oprejsning, da det lykkedes at sælge Tia Technology til en god pris, selv om selskabet i de første par år gav EQT alvorlige panderynker. 

Det var dog børsnoteringen af HusCompagniet, der for alvor kunne have givet EQT et kærkomment rygstød, men typehusfirmaet fik i denne uge en noget lunken debut.  

Kapitalfonden og dens hær af rådgivere anført af Citigroup, Danske Bank og Nordea havde indledningsvis sat prisintervallet på 112-130 ganske nådigt i håb om en god start på børsen. Men selv om investorerne endte med kun at ville betale 117 kroner for en aktie i typehusfirmaet var der efterfølgende ikke meget at fejre, da først champagnen var drukket. 50 øre mere kunne investorerne i sidste ende konstatere, at de havde tjent på hver enkelt aktie i HusCompagniet, hvilket må siges at være en noget skuffende start på livet som børsnoteret selskab. 

Især de professionelle vil altid forvente en pæn gevinst, når der købes aktier på åbningsdagen. Derfor var stemningen blandt netop dem også noget mat, og både EQT og HusCompagniet får nu lidt af en opgave med at bevise, at børsnoteringen ikke blot var sidste udvej, og at man kan rent faktisk kan sikre aktionærerne et solidt afkast på længere sigt. 

 

Kasi-Jesper går konkurs 

Striden mellem smykkeselskabet Pandora og den fallerede rigmand Jesper ’Kasi’ Nielsen har taget endnu en tragisk drejning, og heller ikke denne gang er det til Kasi-Jespers fordel. 

Han har ramt et nyt personligt lavpunkt, idet han torsdag blev erklæret personlig konkurs ved Sø- og Handelsretten. Ydmygelsen blev ikke mindre af, at det var Kasi-Jespers ærkefjende – og tidligere arbejdsgiver – Pandora, der begærede den tidligere Pandora-direktør konkurs. 

Jesper Nielsen er som sædvanlig gået offensivt ud med forsvar og modbeskyldninger, til trods for at det netop er hans bramfri tale, der har fået hans personlige økonomiske problemer til at eskalere. 

At Pandora har kunnet erklære ham personlig konkurs, skyldes nemlig, at han skylder 9 millioner kroner i bøder, som han har fået for at have brudt sin tavshedsklausul. Og de krav har Pandora altså valgt at forfølge aggressivt. 

Selv om Jesper Nielsen er gået konkurs, stopper konflikten mellem de to parter dog ikke af den grund. Kernen i den aktuelle konflikt er nemlig et krav fra Jesper Nielsen på 1,4 milliarder kroner, som han mener, han er blevet snydt for. Pandora selv mener, at det skyldige beløb er 0 kroner. 

At Jesper Nielsen skulle modtage de 1,4 milliarder kroner, er fortsat stærkt tvivlsomt, og ’krigen’ mod Pandora er da heller ikke gået hans vej på andre områder. 

Tidligere på året blevet han og familien politianmeldt af Boris Frederiksen, der er kurator i en række konkursboer med forbindelse til familien. Jesper Nielsen er endvidere også indstillet til konkurskarantæne, fordi han i 2019 begyndte at udlodde andele i den erstatning, han altså endnu ikke har modtaget. 

Alligevel har det ifølge Jesper Nielsen ”aldrig set bedre ud, end det gør nu,”. Den analyse er vi uenige i her på InsideBusiness.