bunker web

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Milliardærs livsværk jagtes af politiet – Mink-Mogens klarer ikke weekenden 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Tabere 

Milliardærs livsværk jagtes af politiet 

Den danske oliebranche har ikke ligefrem brilleret med de mest positive historier de senere år, og nu rammer en skandale for alvor fynske Torben Østergaard-Nielsen og hans livsværk, Dan-Bunkering. 

I denne uge rejste politiet således tiltale i en opsigtsvækkende sag, hvor Middelfart-virksomheden er tiltalt for i 33 tilfælde at have solgt jetbrændstof, der via russiske købere er havnet i Syrien. En ganske alvorlig sag, da det er direkte i strid med EU’s sanktioner mod det mellemøstlige land, hvorfor SØIK, bedre kendt som bagmandspolitiet, nu har valgt at rejse tiltale mod Dan-Bunkering. 

Selskabet selv har siden tiltalen kun kommunikeret sparsomt med omverdenen, men ifølge virksomheden selv er man særdeles overrasket over myndighedernes tiltale, da en intern undersøgelse ikke har afdækket, at man i firmaet havde nogen viden om, at det omstridte brændstof ville havne i Syrien. 

Hvem der ender med at få medhold i retten, er umuligt at sige, men for de danske virksomheder i bunkerindustrien er dette blot endnu en sag i rækken af de uheldige historier, der har klæbet til branchen i årevis. Først var det OW Bunkers konkurs, der lammede dansk erhvervsliv, mens konkurrenten Monjasa nogle år senere blev frifundet efter anklager om bedrageri.  

For branchen og Dan-Bunkerings skyld må man krydse fingre for, det går samme vej for det fynske selskab. 

33 gange solgte Dan-Bunkering i Middelfart jetbrændstof til russiske selskaber, hvorefter det blev leveret til Syrien i strid med EU’s sanktioner mod Syrien, fremgår det af tiltale fra Bagmandspolitiet. Sagen skal køre ved Retten i Odense. 

 

Mink-Mogens klarer ikke weekenden 

At Mogens Jensen er ugens taber, er åbenlyst for enhver, der har åbnet deres avis bare en enkelt gang siden weekenden. 

For blot en uge siden så den skandaleramte fødevareminister ellers ud til at ride sagen af fra sin anonyme rolle som bøddel, mens Mette Frederiksen tog æren eller tæskene, om man vil. Men i dag er situationen straks værre. 

Mette Frederiksen har kastet Mogens Jensen under bussen, og han står nu ene mand bag destruktionen af en dansk milliardindustri og 15 millioner bløde pelsdyr, der selv som døde har væsentlig mere gennemslagskraft på skærmen end Mogens Jensen. 

Nogle siger, at manden ikke aner noget om hverken føde- eller pelsvarer, og at han burde være blevet kulturminister. Spørger man i baglandet, skulle han have holdt sig fra at blande sig i noget som helst. 

Men nu er det for sent for Mink-Mogens. Politikeren, der ved en fejl har nedlagt en milliardindustri og taget livet af mange millioner dyr, kan ikke overleve weekenden. Han er derfor ugens taber.