;
jens_klarskov_04-WXZLVCttemNWeENRUG55NGpHT1BUL2oyTnQ4PQ2 (1)

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Nedtur for garvet direktør – Kapitalfond skruer ned for forventningerne

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Nedtur for garvet direktør

Nogle gange bliver man taget på sengen, og det sker også for erfarne folk. Det skete i denne uge for den ret succesfulde direktør for Dansk Erhverv, Jens Klarskov. For meget tyder på, at Jens Klarskov ikke helt havde set det komme, at den nye mand i toppen af Dansk Erhverv pludselig skulle være erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Især et interview i Dagbladet Børsen sætter Jens Klarskovs exit i et noget blandet lys, selv om der officielt var tale om en exit efter ”gensidig aftale med øjeblikkelig virkning”. Men Børsen spurgte meget sigende:

Du holdt et medarbejdermøde onsdag morgen, og du stopper med øjeblikkelig virkning ifølge pressemeddelelsen. Hvornår er det sidst sket for en direktør, der ikke er blevet fyret?

”Det ved jeg ikke. Der sker mange mærkelige ting. Jeg er med i Disruptionrådet, der diskuterer vi sådan nogle mærkelige ting, der foregår i dag, som ikke foregik for nogle år siden,” lød det højst mærkværdige svar fra Jens Klarskov.

Fra InsideBusiness’ side ville vi gerne med til et af de spændende møder i Disruptionrådet, for de mærkelige ting, der beskrives, lyder højst interessante.

Uanset hvad, var det ikke en speciel værdig exit for Jens Klarskov.

 

Kapitalfond skruer ned for forventningerne

Er kapitalfondenes fest ved at være forbi? Det mener nordmanden Frode Strand Nielsen, stifteren af den norske kapitalfond FSN Capital, der er en af Nordens største. For efter en årrække med historisk høje multipler på virksomhedshandler er nordmanden så småt ved at finde kosten frem og feje serpentinerne op fra gulvet.

I et interview med Dagbladet Børsen mandag lukkede han således op for posen af mere dystre forudsigelser og sænkede forventningerne til multiplerne på virksomhedshandler. Og vel at mærke ikke en ubetydelig nedjustering.

Fra en handelspris på omkring 10 gange driftsresultatet (ebit) i dag, tror Frode Strand Nielsen, at multiplen skal ned med omkring 2,5 til 3 gange driftsresultatet, og hvis det holder stik, vil det blive væsentlig sværere at vride afkast ud af de store virksomhedshandler.

Taler spådommen sandt, er det nødvendigvis ikke kun Frode Strand Nielsen og FSN Capital, der bliver ramt.

På InsideBusiness mener vi nu nok, at det er en kende for sortseeragtigt. For det indikerer en markant tilbagegang i økonomien, som der ikke er belæg for lige nu.