Tabere
Pensionsselskab dropper stort frasalg
Det er under en måned siden, InsideBusiness kunne fortælle, at pensionsgiganten PFA havde sit enorme ejendomsprojekt i Købmagergade til salg.
Det var erhvervsmægleren RED, der havde fået til opgave at finde en køber til PostNords gamle bygninger, som PFA havde brugt et trecifret millionbeløb på at sætte i stand.
En risikabel investering, der imidlertid tegnede til at blive en regulær guldgrube for PFA og ejendomsdirektør Michael Bruhn, der havde sat næsen op efter en pris på over halvanden milliard kroner.
Nu har PFA imidlertid lavet en vaskeægte U-vending og i al hemmelighed besluttet, at det store ejendomskompleks alligevel ikke skal sælges. En noget mystisk udvikling, der vidner om, at PFA sandsynligvis har været skuffet over de prismæssige indikationer fra de potentielle bydere.
Det virker dog noget mystisk, at PFA efter så kort tid trækker stikket på en stort anlagt salgsproces, man selv offentligt udtalte sig om i kølvandet på InsideBusiness’ artikler. Rygterne vil da også vide, at det er gået op for pensionskassen, at man egentlig gerne vil eje netop den type mursten. Men hvorfor så overhovedet sælge?
Noget tyder på, at strategien i PFA’ s enorme ejendomsdivision måske ikke helt er så strømlinet, som man umiddelbart skulle tro.
Føj for en møgsag, Danske Bank!
Der er ingen vej uden om Danske Bank som ugens taber denne uge. Berlingske er i gang med en fornem journalistisk afdækning af Danske Banks snavsede lagner, når det gælder overholdelse af hvidvasklovgivningen i datterbanken i Estland.
På InsideBusiness følger vi spillet med interesse – og vi er ikke i tvivl – der er formentlig tale om årets møgsag i bankverdenen. For ikke alene får en undrende omverden adgang til afslørende interne dokumenter, som ingen bank ønsker frem i lyset. Vi får også fedtet bankens danske ledelse godt og grundigt ind i sagen med denne uges afsløring af interne dokumenter, som involverer Danske Banks chef for Business Banking, Lars Mørch. Danske Bank selv forsøger af al magt at dysse sagen ned og få den til at se mindre ud, end den er.
Berlingske jagter således forgæves kommentarer fra Thomas Borgen, som udtaler sig til sagen i et mere venligtsindet medie, FinansWatch, med meldinger om, at det er en isoleret sag, som banken har taget hånd om og har løst.
Og i den forgangne uge var Danske Bank-formand Ole Andersen til konference på CBS, hvor der blev talt floromvundent om Danske Banks rolle inden for bæredygtig bankdrift. Der er altså ikke den store lyst til en åben konfrontation med Berlingskes journalister og deres interne papirer.
På InsideBusiness er vi dog lidt i tvivl om styrken af den nye dokumentation, som Berlingske har lagt frem. Er det en smoking gun, eller er der, som Thomas Borgen siger til FinansWatch, ikke kommet noget nyt frem?