;
henrik_mulvad

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Revisionshus fyrer topchef – Storbank sidder med sorteper i ombrust fodboldmagtkamp 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Revisionshus fyrer topchef

Bedst som det så ud til, at revisionskæmpen KPMG var ved at genfinde sine ben at stå på efter det dramatiske tab af 48 partnere til EY i 2014, befinder KPMG sig igen i en ledelsesmæssig krise.

Ud af det blå udsendte KPMG torsdag formiddag en pressemeddelelse om, at topchef Henrik Mulvad stopper, bare to år efter at han tog over for Thomas Hofman-Bang.

Med et solidt 2020-regnskab i ryggen kommer udmeldingen som en gedigen overraskelse, og mange vil nok spørge sig selv, hvorfor Henrik Mulvad har gjort sig fortjent til en fyring.

Men som det ofte sker, når en topchef smides på porten, får vi ingen svar. KPMG spiser omverdenen af med den klassiske corporatefortælling, at bestyrelsen og Henrik Mulvad ”over en periode har udviklet forskelligt syn på linjen i driften af virksomheden”.

KPMG gør sig end ikke ulejligheden at sætte ord på Henrik Mulvads afløser. Meget tyder derfor på, at fyringen sker med kort aftræk. Først da InsideBusiness spørger, oplyser KPMG, at bestyrelsesforkvinde Anja Bjørnholdt Lüthcke overtager den daglige ledelse, indtil en ny topchef er fundet.

Fyringen kommer på ryggen af et solidt regnskab for 2020, hvor KPMG’s omsætning har rundet milliarden og sendt KPMG mulehår fra at generobre pladsen i ’Big Four’, som revisionshuset tabte efter drænet af partnere til EY.

Men sandheden er også, at Henrik Mulvad aldrig har formået at løse KPMG’s udfordringer med den klassiske revision, hvor KPMG med en omsætning på 224 mio. kr. er milevildt fra de øvrige Big Four-konkurrenter, der alle har en revisionsomsætning på over 1 mia. kr.

Henrik Mulvad er ikke til at komme uden som ugens taber i denne uge. Men det samme kan siges om KPMG, som nu skal på jagt efter sin tredje topchef inden for få år.

 

Storbank sidder med sorteper i ombrust fodboldmagtkamp

Fodboldpolitik er uforudsigelig, svært og barsk. Spørg bare Parkens tidligere formand Bo Rygaard om det, og nu må en af verdens allerstørste banker sande det samme.

Amerikanske JP Morgen sidder lige nu tilbage med en lang næse efter det, der meget vel kan vise sig at blive et af de mest skelsættende kapitler i moderne fodbolds historie.

Den amerikanske bank lod sig forføre af 12 af verdens største fodboldklubber og deres karismatiske ejere, som ønskede at skabe en udbryderliga, der for de 20 største hold i Europa skulle bryde med Det Internationale Fodboldforbund, Uefa’s, etablerede turneringer, Champions League og Europa League.

Med inspiration fra det superstjerneelskende USA drømte fodboldbosserne om at skabe en ny, lukrativ liga, og til at finansiere projektet fik de JP Morgan om bord. I første omgang ville banken udstede 26 mia. kr. til klubberne.

Men JP Morgen kan muligvis finde glæde i, at de ikke skal have pengene op af lommen. Da nyheden om ligaen kom frem, medførte det en storm af protester og demonstrationer fra fans og politikere. En efter en trak klubberne sig fra projektet, som nu er stendødt.

Tilbage står JP Morgan med en lang næse og må nu lide den tort at blive sat i hartkorn med et projekt, der for alvor har vakt folkets vrede. Det er i den grad en ugens taber.