;
lars seier web

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Saftige burgere koster Lars Seier dyrt  – Kapitalfond mister mangeårig nøglefigur 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Tabere: 

Saftige burgere koster Lars Seier dyrt 

En bankdirektør gik ind i en burgerrestaurant. Det kunne være starten på en joke, men det lå ikke umiddelbart i kortene, da Saxo Bank-medstifteren Lars Seier Christensen i sin tid valgte at smide penge efter burgerrestauranten Juicy Burger og udfordre selveste McDonald’s. 

Efter et par vanskelige år valgte Lars Seier dog i tirsdags at kaste håndklædet i ringen og sælge sin ejerandel med den konsekvens, at kæden nu er lukket. 

Rigmanden, der bor i Schweiz, kunne ikke i denne omgang transformere finansformuen til et burgerimperium, men han har stadig andele i andre dele af restaurationsbranchen, blandt andet restauranten Geranium, som både vokser og tjener penge. Så måske han får en chance til.  

Det er dog langtfra første gang, at Lars Seiers eventyr uden for Saxo Bank viser sig at være knap så lukrative som det finansielle livsværk. Tidligere har blandt andet en investering i Jesper ’Kasi’ Nielsens lukkede smykkeforretning Endless Jewelry også vist sig at være lidt af en katastrofe for Lars Seier, der efter salget af sine aktier i Saxo Bank heldigvis må formodes at have et par milliarder mere at lege med. 

 

Kapitalfond mister mangeårig nøglefigur 

Hvis der er noget, investorerne i en kapitalfond sjældent synes om, er det, når en partner forlader skuden før tid. Ikke desto mindre har Maj Invest netop sagt farvel til sin mangeårige partner Jan Hove Sørensen efter 11 år.  

Selv om bruddet ifølge Maj Invest selv er aldeles udramatisk, kan en sådan afsked ikke undgå at give noget unødig støj. Alene sidste år stod Jan Hove bag to af Maj Invests opkøb, investeringen i Icotera og TDC Hosting, og derfor havde det været mest naturligt, at han først havde forladt fonden, når de to respektive opkøb var solgt videre med et godkendt afkast.  

Sådan skulle det imidlertid ikke gå, og Jan Hove Sørensen skal nu finde ud af, om tiden er inde til at skifte spor, eller om han igen skal tage en tørn i enten en kapitalfond eller måske på den anden side af bordet. Det er ikke afklaret, og hovedpersonen selv har indtil videre valgt at holde lav profil.  

For Maj Invest kan man glæde sig over, at man både har et sammentømret hold, ligesom investorkredsen både er stabil og har ydet god opbakning også i svære tider. Og så luner salget af Muuto sikkert stadig så tilpas meget, at der skal mere til at give Maj Invest investorer søvnløse nætter.