Henrik Poulsen web

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Skandaleselskab dropper børsnotering – Klodset direktør-exit pletter Henrik Poulsens CV

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Skandaleselskab dropper børsnotering

Det er ikke mere end et par uger siden, at en rosenrød pressemail med luftige budskaber landede i indbakken hos en række medier herhjemme. ’Techventurebuilderen’ Meew var på vej på den svenske vækstbørs med det, der umiddelbart lignede et papirtyndt koncept og en ikkeeksisterende økonomi.

Heldigvis var både Børsen og Frihedsbrevet nogenlunde vågne og fik gået Meew efter i sømmene. Og ikke overraskende viste det sig, at der desværre var tale om endnu en tvivlsom dansk venturecase, der bevæbnet med salgstaler og tynde koncepter ville forsøge at lokke private investorer til at hoppe om bord.

Meew er dog alligevel en smule mere kulørt end mange af de andre tvivlsomme selskaber, der er søgt mod kurslisterne de senere år. Blandt andet viste det sig, at direktør og stifter Armin Kavousi slet ikke havde en kandidatgrad i neurovidenskab fra Aston University i Birmingham i Storbritannien. Samtidig havde han åbenbart ikke haft den fodboldkarriere, han havde påstået.

Og Meews regnskabstal og værdier var mindst lige så tvivlsomme som direktørens cv.

Heldigvis var den svenske vækstbørs Spotlight vaks ved havelågen og fik trukket i bremsen i en sådan grad, at investorerne flygtede og mere eller mindre dødsdømte Meews børsplaner.

Man kan kun håbe, at den danske vækstbørs First North tager ved lære af sagen, for især de senere år har netop den lille børs taget imod en række tvivlsomme selskaber med åbne arme.

 

Klodset direktørexit pletter Henrik Poulsens cv

Det kan ikke komme som en overraskelse for trofaste læsere af InsideBusiness, at Carlsberg-direktør Cees ’t Hart i denne uge annoncerede sit exit.

Hvad der derimod er mere overraskende er, at bryggeriets formand, Henrik Poulsen, stadig ikke har fundet en afløser for den driftssikre hollænder, der kom til Carlsberg i 2015.

For godt et år siden fik Henrik Poulsens betroede headhunter Egon Zehnder ellers til opgave at finde en topchef for bryggerigiganten, men den jagt har været forgæves.

I stedet er Egon Zehnder nu fortid, og det samme er Carlsbergs finansdirektør, Heine Dalsgaard, der forlod koncernen, da han fik nys om, at han ikke var en af kandidaterne til hjørnekontoret.

Nu skal en ny headhunter i form af Spencer Stuart så forsøge at finde en ny topchef til Carlsberg, inden Cees t’ Hart forlader koncernen til september. Lidt af en presbold, for hvor mange dygtige direktører kan man nå at få på plads inden da? Langt de fleste potentielle emner vil have 6 eller sågar 12 måneders konkurrenceklausul.

Så medmindre Henrik Poulsen har en kanin i ærmet, ender han nok med at skulle være arbejdende formand, indtil man har fået en ny CEO installeret. På CFO-posten er Ulrica Fearn nemlig helt grøn og kan derfor næppe overtage tøjlerne midlertidigt, så Henrik Poulsen sidder i den grad med lidt af en hovedpine, der burde have været undgået.

Man forstår godt, at den tidligere Ørsted-chef har trukket sig fra bestyrelsen i energiselskabet, for alt tyder på, han får rigeligt at se til i den kommende tid.