Søren pape web

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Slette-Mette bør ændres til Fedte-Mette – Så blev Søren Pape smudset til … og det bliver værre

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Slette-Mette bør ændres til Fedte-Mette

Det er en yderst smertefuld proces at følge Mette Frederiksen og den øvrige regerings forsøg på at hjælpe de danskere, som er hårdt ramt på pengepungen af stigende gas-, energi- og strømpriser. Mens bekymringerne om både tre- og firedobling af regningerne stiger i de små hjem, og der hamstres brænde og aflyses ferier, har Danmarks selvbestaltede krisestatsminister, Mette Frederiksen, travlt med at vise handlekraft.

Det er både sket med en yderst marginal reduktion af afgifterne og i denne uge med et højst mærkværdigt forslag om, at man vil udskyde betalingerne for energi, hvis priserne overstiger et vist niveau. Derefter skal pengene betales tilbage over fem år med en rente på ca. 2 pct. Og så skal den enkelte husholdning indgå en aftale om afdrag med sit energiselskab.

På InsideBusiness må vi bare sige, at vi sjældent har hørt noget så dumt. For uanset hvad, vil forslaget, hvis det gennemføres, betyde en kolossal bølge af dyrt bureaukrati i både stat og hos energiselskaberne. Samtidig er de fleste danskere så kloge, at de forstår, at gæld jo også skal betales tilbage igen. Og hvor fedt er det at afdrage på gæld til energiselskabet de kommende fem år?

Så hellere forsøge at spare her og nu, og det vil ramme landets økonomi hårdt. Det eneste rigtige er i stedet at gøre som f.eks. Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, foreslår, nemlig midlertidigt at banke elafgiften på 70 øre per kilowatt-time i bund til 0,8 øre.

I stedet vil Mette Frederiksen nu til at lege bank og i den forbindelse indføre endnu mere dansk velfærdssystemtyranni. Det er ellers velfærdsstatens fornemmeste opgave netop at udjævne krisers effekt på borgernes økonomi, ikke at trække pinslerne ud i årevis via lån. Det er derfor, der er mulighed for at køre med statslige underskud i en kortere periode.

Det er ikke alene fedtet af Mette Frederiksen, det er også direkte dumt at gamble med kernevælgernes opbakning op til et valg. For der er vel nærmest ingen ved deres fulde fem, der har lyst til at optage Fedte-Mettes lån, som der endda skal betales renter af.

Så blev Søren Pape smudset til – og det bliver værre

Det har været en rigtig møguge for Det Konservative Folkepartis statsministerkandidat, Søren Pape Poulsen. Manden, som faktisk ligner en klar favorit til at få jobbet, hvis blå blok kan mønstre flertal, har for alvor været igennem pressens vridemaskine.

I form af en række tåkrummende afsløringer fra Ekstra Bladet om ægtemanden Josue Medina Vasquez, som Søren Pape fejlagtigt omtalte som jøde, ligesom Josue Medina Vasquez åbenbart heller ikke er blodsbeslægtet nevø til ekspræsidenten i Den Dominikanske Republik. Sagen kulminerede med, at Søren Pape offentliggjorde sin skilsmisse fra Josue Medina Vasquez, hvilket vel trods afsløringerne ligner en overreaktion, medmindre de to rent faktisk havde et dårligt forhold.

Men statsministerkandidaten måtte torsdag sande, at det er vældig hårdt at være i den varme stol. For torsdag kørte Ekstra Bladet forside på, at han åbenbart har tiltusket sig en luksuslejlighed i strid med reglerne i boligselskabet Sct. Jørgen i Viborg, fordi ejendommen kun er delt i to lejligheder og ikke de tre lovede boenheder. Det er heller ikke spor kønt.

Nu er det helt almindeligt, at der i en valgkamp som den igangværende ofres mange ressourcer fra både medier og ikke mindst oppositionen i at kulegrave kandidaterne. Og det er lidt mærkeligt, at Søren Pape ikke er bedre forberedt. Det er trods alt ikke formandsposten i Viborgs menighedsråd, han stiller op til.

Desuden mangler han evnen til at stille sig op og tage kritikken face to face. En disciplin, som Lars Løkke Rasmussen mestrede og nyder respekt for i medieverdenen i modsætning til Mette Frederiksen.

Det virker lidt, som om Søren Papes i øvrigt succesfulde sovevognspolitik med at gemme sig bag Jakob Ellemann har gjort, at han og partiets spindoktorer helt generelt snorksover, når det gælder. Det udløser en sjældent velfortjent ugens taber.