ehrenbjergtdc

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Knas i Stig Ørskovs opkøb – TDC Pernille Ehrenbjerg sveder

Bet til Stig Ørskov, JP/Politikens Hus og Bonnier

Er Facebook, Google og andre store udenlandske mediespillere konkurrenter til danske erhvervsmedier? Deres fremskridt var en væsentlig del af JP/Politikens Hus’ begrundelse for, at Danmarks største avishus skulle have lov til at købe Dagbladet Børsen af Bonnier, hvorved en stor del af markedet for erhvervsjournalistik samles hos det store avishus.

Men nu står det klart, at fusionen ikke går hjem uden anmærkninger fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har set på sagen. Det kan man læse ud af meldingerne fra styrelsen, tidsfrister, tilsagn med mere. Spørgsmålet er, hvad myndighederne har krævet af Stig Kirk Ørskov og co. for at godkende fusionen. Nu skal Konkurrencerådet senest 31. januar svare på, om JP/Politikens Hus er kommet med så klare indrømmelser og konkrete tiltag, at fusionen alligevel kan godkendes.

 

Pernille Ehrenbjerg, YouSee og dronningen

Det er fair at være sur, hvis man er glad for dronningens nytårstale, og den dyrt betalte TDC-YouSee-pakke ikke kan vise andet end sort skærm. Det må ikke ske. Men det skete alligevel nytårsaften. Og det kan næsten ikke være andet end en tabersag. Bedre blev det dog ikke af, at der kom en undskyldningsmail underskrevet Jaap Postma, direktør for YouSee. Han lovede en ”underholdningsoplevelse som plaster på såret.”

I går fik undertegnede så endelig sin underholdningsoplevelse i form af film. Ikke mindst nogle blodige amerikanske af slagsen.

Som sådan fint at markedsføre egne lejefilmprodukter, nu man har chancen. Men en rigtig god forklaring på nedbruddet i tide havde nu heller ikke været af vejen. Derfor er TDC’s topchef, Pernille Ehrenbjerg, ugens taber.

PR-foto: Teis Bruno