velliv

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Forsikringsselskab sikrer sig massiv gratis reklame – Pensionsselskab rammer plet

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Forsikringsselskab sikrer sig massiv gratis reklame

Der er gammel snusfornuft i kommunikationsbranchen at udnytte stille dage i pressen til at få sit budskab igennem og dermed sikre sig god omtale. Med lanceringen af sin nye forsikring ’skræddersyet’ til kunder med elbiler må man sige, at det er lykkedes Topdanmark.

Nyheden gik ud i form af en pressemeddelelse den 28. december, og kort tid efter var den overalt på de toneangivende medier. Det skete, på trods af at mange større selskaber, f.eks. Tryg, LB Forsikring, Sønderjysk Forsikring og såmænd også Topdanmark selv, som beskrevet i InsideBusiness længe har været i nærkamp for at sikre sig en god plads på elbilmarkedet.

Retfærdigvis skal det siges, at Topdanmarks produkt er et friskt pust med en taxaservice, hvis bilen løber tør for strøm på farten, således at kunden og bilen bliver transporteret hurtigt videre til lige præcis der, hvor man ønsker, f.eks. den nærmeste ladestation eller den planlagte destination. Der er sågar en ’timegaranti’, så kunden får sin betaling for hele året tilbage, hvis hjælpen ikke når frem inden for en time.

Sagen illustrerer, hvor nemt visse pressemeddelelser stort set glider ned i hele pressen i disse år, hvor de fleste medier uden yderligere kritiske spørgsmål æder en letfordøjelig nyhed, selv om den har karakter af reklame.

Uanset hvad, får Topdanmark, privatdirektør Carsten Elmose og pressechef Troels Karlskov en ugens vinder for en velgennemført pressekampagne.

 

Pensionsselskab rammer plet

Det går som oftest galt, når et pensionsselskab går i medierne med politiske budskaber. Men det lykkedes faktisk godt for Velliv, der mandag var på forsiden af Dagbladet Børsen med en advarsel om, at antallet af nye pensionister næste år fordobles fra 33.800 til forventede 67.800 i 2023. Det er væsentlig historie, som har brug for at blive fortalt i en tid, hvor erhvervslivet og ikke mindst det offentlige skriger på arbejdskraft.

Det er godt, at nogen i finanssektoren trods alt tør råbe regeringen an, for det var selvsamme regering, der gjorde en dyd af at lancere Arne-pensionen betalt af ekstraskatter fra selvsamme finanssektor, som i den forbindelse blev udvidet fra først kun at omfatte bankerne til også at ramme pensions- og forsikringsselskaberne.

På den konto får cheføkonom Jens Christian Nielsen fra Velliv en ugens vinder. Det er fint at stikke næsen frem – også selv om man risikerer en blodtud. Det gælder også pensionsbranchen, hvis temaet, væsentligheden og tilrettelæggelsen spiller, og det gjorde det her.