nets-web

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Uskøn skilsmisse mellem Nets og Mobile Pay – Tørre tæv til smykkeboss

Peter Nyholm & Morten Johnsen giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Uskøn skilsmisse mellem Nets og Mobile Pay

Det er måske lidt upassende at vælge to tabere. Men i det forliste ægteskab mellem Nets og Danske Banks MobilePay fremstår begge aktører som tabere.

MobilePays direktør, Mark Wraa-Hansen, får mere end svært ved at få hul på det danske detailmarked, fordi Coop og Dansk Supermarked ligger i ske med Nets og dankortet. Derfor er han nødt til at finde andre måder at tjene penge på. Omvendt ejer MobilePay fortsat trafikken med 3,3 millioner brugere.

Bo Nilsson fra Nets er nødt til at starte fra scratch med en helt ny dankortapp. Held og lykke.

Vinderne må siges at være detailhandlen og forbrugerne, som får glæde af, at Danmark får to mobilbetalingsmastodonter. Det bliver måske lidt forvirrende, men Nets og Danske Bank kommer nu til at konkurrere head to head på priserne.

 

Tørre tæv til smykkeboss

Anders Colding Friis skiftede stillekupeen ud med et vækstlokomotiv, da den tidligere topchef i Scandinavian Tobacco Group overtog hjørnekontoret i smykkesuccesen Pandora i august 2014.

Siden da har de ellers så begejstrede investorer flere gange luftet deres bekymringer om, hvorvidt væksten i Pandora er ved at stilne af.

Selskabet har ellers i mange år åbnet nye butikker i et voldsomt tempo overalt i verden og samtidig formået at løfte salget i de eksisterende butikker. Det har gjort Pandora til en af de hjemlige investorers helt store favoritter, men ved smykkevirksomhedens årsregnskab måtte mange skuffede investorer sande, at Pandora muligvis ikke kommer til at opleve samme vækst i år.

Selskabets aktie faldt med næsten 7 procent på regnskabsdagen. Men ganske som sædvanlig var der i kølvandet på regnskabet flere analytikere, der mente, at regnskabet blot skulle ses som endnu en ’Pandora classic’, hvor ledelsen spiller forsigtigt ud blot for at opjustere et par gange i løbet af året.

2017 bliver for alvor året, hvor Anders Colding Friis får mulighed for at vise investorerne, hvad han kan.